sales vacatures

Sales Engineer, Leverancier metaal bewerkingsmachines in Helmond.

 • Helmond
 • € 5.000 per maand
 • vast dienstverband
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • HAVO/VWO
 • Leverancier metaal bewerkingsmachines in Helmond.

Randstad techniek zoekt in Helmond een MBO/HBO werktuigbouwkundige voor de functie van Sales Engineer. Het gaat om een fulltime baan met Benelux als verkoopgebied met accent op de Nederlandse markt.Je komt direct in dienst bij dit bedrijf, geen detachering of uitzending.Als Sales Engineer werk je onder leiding van de directeur. Daarnaast kan je op Sales gebied sparren ...

bekijk vacature

sales intercedent, Randstad Onderwijs

 • Heerenveen
 • € 2.550 - 3.000 per maand
 • vast dienstverband
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • HBO
 • Randstad Onderwijs

Netwerken, sales, werving, selectie, begeleiding… Dit zijn woorden waar je meteen enthousiast van wordt. Als (sales) intercedent voor Randstad Onderwijs ben je samen met je collega Rieneke de spil tussen onze docenten en scholen in het VO en MBO onderwijs voor regio Noord. De focus in deze functie is het bezoeken en binnenhalen van nieuwe klanten door wekelijkse bezoeken en telefonische koude ...

bekijk vacature

Sales Consultant

 • SPIJKENISSE
 • € 2.500 - 3.500 per maand
 • 36 - 40 uur, 5 dagen p.w.
 • HAVO/VWO

Lijkt jou het fantastisch om nieuwe leads te genereren, overeenkomsten te sluiten en relaties op te bouwen / te onderhouden? Dan is dit wellicht een mooie uitdaging voor jou.Voor een bedrijf in Spijkenisse zijn we per direct op zoek naar een sales consultant. Breng jij al wat ervaring met je mee of zit je nu op de binnendienst en wil je bijvoorbeeld naar buiten? Neem dan direct contact ...

bekijk vacature

Je bent op zoek naar een sales vacature die bij jou past. Wij helpen je hiermee. Om je goed te leren kennen, nemen we een cultuurtest bij je af. Zo bekijken we of je bij de bedrijfscultuur van een opdrachtgever past. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen wanneer jij op de juiste plek zit, je tot je recht komt. Daarom kijken we ook naar jouw persoonlijkheid en de cultuur van een organisatie.

Werken in de sales kan op meerdere manieren. Je kunt aan de slag op uitzendbasis, maar ook op interim-basis. Als je werkt op interim-basis krijg je een contract van Randstad en doe je bij verschillende opdrachtgevers werkervaring op. Zo werk je aan je eigen carrière met de zekerheid van een contract. Interesse? Bekijk nu alle sales vacatures

commerciële (bij)banen & startersfuncties

Ambieer jij een carrière in de sales, maar weet je nog niet waar je moet beginnen? Dan hebben wij mooie commerciële bijbanen en startersfuncties waarmee jij een vliegende start kunt maken. Wij hebben bijvoorbeeld leuke promotiebanen voor naast je studie, maar ook serieuzere functies waarmee je flink aan je cv kunt bouwen. Voor ieder wat wils. Interesse? Naar alle commerciële bijbanen en startersfuncties. Of check ook eens de opleidingen en trainingen in de bank en verzekeringen.

werken in de sales

sales accountmanager vacatures

welke functies zijn er in de sales?

Voordat je een keuze kan maken wil je natuurlijk weten wat er allemaal mogelijk is in de sales! Dan is het wel zo handig om te weten welke beroepen en functies er allemaal zijn. Zo werk jij wellicht graag in de buitendienst en zie je een functie als accountmanager wel voor je. Of ben je meer van de binnendienst? En je kan ook in een winkel gaan werken als verkoopadviseur. 

We hebben een aantal functies in de sales voor je op een rij gezet. Ontdek per functie wat er bij komt kijken, hoe je werkdag eruit ziet en of er leuke vacatures bij je in de buurt openstaan!

sales vacatures bij jou in de buurt

Werken in de sales doe je natuurlijk het liefste in de buurt. Check daarom snel welke vacatures er bij jou in de buurt openstaan. 
Check bijvoorbeeld:

veelgestelde vragen

 • wat zijn de taken van een sales medewerker?

  Een sales medewerker, ook wel een verkoopmedewerker genoemd, heeft als hoofdverantwoordelijkheid het bevorderen van de verkoop van producten of diensten van een bedrijf. De specifieke taken kunnen variëren afhankelijk van het type bedrijf en de industrie, maar hier zijn enkele algemene taken van een sales medewerker:

  1. Klantrelatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten is van essentieel belang. Dit omvat het identificeren van klantbehoeften, het begrijpen van hun doelen en het leveren van oplossingen die aan hun eisen voldoen.

  2. Prospectie: Het identificeren en benaderen van potentiële klanten (prospects) die mogelijk interesse hebben in de producten of diensten van het bedrijf. Dit kan onder meer koude acquisitie, het genereren van leads en het opvolgen van verkoopkansen omvatten.

  3. Verkoop en onderhandeling: Het effectief presenteren van producten of diensten aan klanten, het behandelen van vragen en bezwaren en het onderhandelen over prijzen en voorwaarden om tot een verkoop te komen.

  4. Orderverwerking: Zodra een verkoop is gesloten, is het de taak van de sales medewerker om bestellingen correct en tijdig te verwerken, en ervoor te zorgen dat alle benodigde documentatie in orde is.

  5. Rapportage: Het bijhouden van verkoopactiviteiten en het rapporteren aan het management over prestaties, kansen en marktontwikkelingen.

  6. Marktonderzoek: Het volgen van markttrends en concurrentie om een goed begrip te hebben van de marktomstandigheden en om strategieën te ontwikkelen voor het maximaliseren van de verkoop.

  7. Kennis van producten/diensten: Een diepgaande kennis van wat het bedrijf aanbiedt is van cruciaal belang. Sales medewerkers moeten in staat zijn om klanten te informeren en te adviseren over producten of diensten.

  8. Doelstellingen behalen: Het werken aan individuele en teamverkoopdoelstellingen en targets, die meestal gebaseerd zijn op verkoopquota en omzetdoelen.

  9. Communicatie: Effectieve communicatievaardigheden zijn belangrijk voor het duidelijk overbrengen van informatie, het luisteren naar de behoeften van klanten en het onderhouden van interne communicatie met andere afdelingen binnen het bedrijf.

  10. Klantenservice: Het bieden van uitstekende klantenservice, ook na de verkoop, om klanten te behouden en eventuele problemen of klachten op te lossen.

  De taken van een sales medewerker kunnen variëren van bedrijf tot bedrijf en zijn vaak afhankelijk van de specifieke doelstellingen en strategieën van dat bedrijf.

 • wat zijn sales functies?

  In het verkoopvak zijn er diverse functies en rollen, elk met specifieke verantwoordelijkheden en doelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende sales functies:

  1. Accountmanager: Een accountmanager is verantwoordelijk voor het beheren van de relaties met bestaande klanten. Ze zorgen voor klanttevredenheid, identificeren cross-selling en upselling kansen en werken samen met klanten om hun behoeften te begrijpen en te vervullen.

  2. Salesvertegenwoordiger of buitendienstmedewerker: Dit zijn verkopers die actief klanten bezoeken, meestal buiten het kantoor. Ze prospecteren, presenteren producten en diensten, onderhandelen over contracten en sluiten deals ter plaatse.

  3. Inside Sales-medewerker: Inside salesmedewerkers voeren hun verkoopactiviteiten uit vanuit een kantoor, via de telefoon, e-mail of online vergaderingen. Ze benaderen potentiële klanten, geven productdemonstraties en sluiten deals op afstand.

  4. Verkoopmanager: Een verkoopmanager leidt en beheert het salesteam. Ze stellen verkoopdoelen, ontwikkelen verkoopstrategieën, coachen en trainen verkopers, en zorgen voor het behalen van de gestelde doelen.

  5. Business Development Manager: Deze rol is gericht op het identificeren van nieuwe zakelijke kansen en het uitbreiden van de klantenkring. Business development managers zijn verantwoordelijk voor marktanalyse, prospectie en het opzetten van samenwerkingen.

  6. Sales Engineer: Sales engineers hebben technische expertise en helpen klanten bij het begrijpen van technische aspecten van producten of diensten. Ze werken vaak samen met technische teams en klanten om oplossingen op maat te ontwikkelen.

  7. Sales Director: Een sales director heeft een leidinggevende rol en overziet meerdere verkoopteams of regio's. Ze ontwikkelen strategieën, rapporteren aan het hoger management en zijn verantwoordelijk voor het behalen van omzetdoelstellingen.

  8. Inbound Sales Representative: Inbound salesmedewerkers reageren op vragen en verzoeken van potentiële klanten die contact opnemen met het bedrijf via telefoon, e-mail of website. Ze verstrekken informatie, adviseren klanten en sluiten deals.

  9. Key Account Manager: Key account managers richten zich op de grootste en meest strategische klanten van een bedrijf. Ze werken nauw samen met deze klanten om hun behoeften te begrijpen, strategische partnerschappen te ontwikkelen en groei te stimuleren.

  10. Sales Operations Manager: Sales operations managers zorgen voor de efficiënte werking van de verkoopafdeling. Ze beheren systemen, gegevensanalyse, procesoptimalisatie en rapportage om de verkoopprestaties te verbeteren.

  De specifieke taken en verantwoordelijkheden in deze sales functies kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf, de industrie en de doelstellingen van de organisatie. Verkoopfuncties spelen echter allemaal een cruciale rol bij het bevorderen van de omzetgroei en het opbouwen van klantrelaties.

 • waarom werken in de sales?

  Er zijn diverse redenen waarom mensen ervoor kiezen om in de sales te werken:

  1. Inkomen en bonussen: Salesprofessionals hebben vaak de mogelijkheid om aanzienlijke bonussen en provisies te verdienen, vooral als ze hun verkoopdoelen overtreffen. Dit kan leiden tot een aantrekkelijk inkomen.

  2. Uitdaging: Verkopen kan uitdagend en opwindend zijn. Het vereist creativiteit, doorzettingsvermogen en strategisch denken om klanten te overtuigen en deals te sluiten.

  3. Carrièremogelijkheden: Salesfuncties bieden vaak carrièremogelijkheden voor groei en vooruitgang. Dit kan onder meer leiden tot managementfuncties, leiderschapsrollen en ondernemerskansen.

  4. Leerervaring: Werken in de sales stelt je bloot aan verschillende bedrijfstakken en markten, wat waardevolle leerervaringen kan opleveren. Je ontwikkelt vaardigheden zoals communicatie, onderhandeling en relatiebeheer.

  5. Eigen baas zijn: Sommige salesprofessionals, zoals vertegenwoordigers of makelaars, hebben een zekere mate van onafhankelijkheid in hun werk en kunnen hun eigen schema beheren.

  6. Klantrelaties: Het opbouwen van duurzame klantrelaties kan zeer bevredigend zijn. Veel mensen genieten van het helpen van klanten en het oplossen van hun problemen.

  7. Snelle feedback: In de sales krijg je snel feedback over je prestaties, omdat je direct ziet of je een deal hebt gesloten of niet. Dit kan directe voldoening opleveren.

  8. Variatie: Sales kan zeer gevarieerd zijn, met de mogelijkheid om te werken in verschillende industrieën en met diverse producten of diensten.

  9. Netwerkmogelijkheden: Salesprofessionals hebben vaak de kans om een breed netwerk van zakelijke contacten op te bouwen, wat nuttig kan zijn voor toekomstige kansen.

  10. Ondernemerskansen: Voor sommigen kan een succesvolle carrière in de sales leiden tot het starten van hun eigen onderneming of consultancypraktijk.

  Het werken in de sales kan zeer lonend zijn, zowel op het gebied van inkomen als persoonlijke groei. Het biedt kansen voor mensen die van uitdagingen houden, communicatief zijn en graag willen bijdragen aan het succes van een bedrijf.

 • moet ik een specifieke diploma hebben om te werken in de sales?

  In de veel gevallen is een diploma wel vereist om in de sales te werken. Dit omdat ze een bepaald denk niveau van je vragen. Dit hoeft vaak niet een specifiek diploma te zijn omdat ze erg kijken naar wie je bent en wat je kan. Veel salesfuncties zijn gebaseerd op vaardigheden, ervaring en persoonlijke kenmerken, eerder dan formele academische kwalificaties. Ook zijn er verschillende functies waar ze niet naar diploma kijken, maar puur naar wie je bent. Hier zijn enkele overwegingen:

  1. Vereisten variëren: De vereisten voor salesposities kunnen variëren afhankelijk van de industrie, het bedrijf en het type product of dienst dat wordt verkocht. Sommige bedrijven kunnen een bepaalde mate van opleiding verlangen, terwijl andere zich vooral richten op je verkoopvaardigheden en ervaring.

  2. Belangrijkste vaardigheden: Wat in de sales vaak van groter belang is, zijn essentiële vaardigheden zoals communicatie, overtuigingskracht, relatiebeheer en doorzettingsvermogen. Deze kunnen vaak belangrijker zijn dan een diploma.

  3. Eerdere ervaring: Eerdere ervaring in verkoop kan een troef zijn, vooral als je kunt aantonen dat je succesvolle verkoopresultaten hebt behaald.

  4. Training en ontwikkeling: Veel bedrijven bieden interne training en ontwikkelingsprogramma's om nieuwe verkopers op te leiden en te helpen groeien in hun rol.

  5. Branchespecifieke certificeringen: In bepaalde branches kunnen branchespecifieke certificeringen of licenties vereist zijn. Bijvoorbeeld, in de vastgoedsector is een makelaarslicentie vaak verplicht.

  6. Academische achtergrond kan helpen: Hoewel een diploma niet noodzakelijk is, kan een academische achtergrond in een relevant vakgebied, zoals marketing of bedrijfskunde, nuttig zijn en soms deuren openen naar bepaalde salesfuncties.

  Het is belangrijk om te overwegen welk type salespositie je ambieert en de specifieke vereisten van de werkgever waarmee je te maken hebt. Als je over sterke verkoopvaardigheden beschikt en bereid bent om te leren en te groeien, zijn er veel kansen in de sales, ongeacht je academische achtergrond. Het is handig om met je potentiële werkgever te praten en de vereisten voor specifieke functies te onderzoeken om de juiste carrièrestappen te nemen.

 • bij welke bedrijven kan ik via Randstad aan de slag in de sales?

  We hebben bij Randstad veel verschillende mogelijkheden voor je in de sales. Een aantal bedrijven waar we vaak sales vacatures open hebben staan zijn:

  • DPG media
  • Albert Heijn
  • Boels
  • Vattenvall

  En nog veel meer! Ontdek het bij onze sales vacatures

 • er staan op dit moment geen relevante vacatures voor mij tussen, wat nu?

  Iedere dag hebben we bij Randstad weer nieuwe vacatures. Zit er nu geen leuke vacature voor jou bij? Stel dan een vacature alert in. Dan krijg je van ons een seintje wanneer we een passende vacature voor je hebben. Zo in je mailbox. Handig, toch?