verkoopmedewerker binnendienst vacatures

Commercieel medewerker binnendienst, Contec ISC

 • ENSCHEDE
 • € 2.600 per maand
 • vast dienstverband
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO
 • Contec ISC

... wie ben jij We zoeken een enthousiaste commercieel medewerker Binnendienst. Als jij nauwkeurig bent, een goed cijfermatig inzicht hebt en van nature commercieel bent ingesteld, dan zou jij wel eens perfect kunnen passen binnen het bedrijf. Hoewel ervaring in sales niet vereist is, zijn passie voor commercie en het vermogen om klantrelaties te onderhouden van onschatbare waarde ...

bekijk vacature

Commercieel Medewerker Binnendienst

 • STEENWIJK
 • € 2.600 - 3.100 per maand
 • vast dienstverband
 • 32 - 40 uur, 4 - 5 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO

Ben jij op zoek naar een gevarieerde functie, waarin je de ruimte en vrijheid hebt om je commerciële vaardigheden in te zetten en verder te ontwikkelen? Dan is deze baan als Commercieel Medewerker Binnendienst in Steenwijk iets voor jou! Je komt te werken bij een leverancier van decoratieve plaatmaterialen, die worden gebruikt voor diverse interieurtoepassingen. In deze rol onderhoud ...

bekijk vacature

Een verkoopmedewerker binnendienst is iemand die op de verkoop- of salesafdeling van een bedrijf werkt en producten of diensten aan klanten verkoopt. Als verkoopmedewerker binnendienst lijkt je werk erg op dat van een commercieel medewerker. Je belt (potentiële) klanten persoonlijk op om jullie product te verkopen.

Daarnaast geef je als verkoper in de binnendienst ook advies aan klanten, stel je facturen op en houd je de verkoopcijfers bij. En je ondersteunt het werk van de verkopers in de buitendienst. Zo heb je dus een heel afwisselende baan! 

wat doet een verkoopmedewerker binnendienst?

Als verkoopmedewerker binnendienst ben je verantwoordelijk voor:

 • klanten persoonlijk opbellen om het product te verkopen

 • klanten adviseren

 • facturen opstellen

 • verkoopcijfers bijhouden

 • de buitendienst ondersteunen

Wil je weten  wat je gaat verdienen als verkoopmedewerker binnendienst? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

Heb jij je verkooptalent inmiddels wel bewezen en wil je graag doorgroeien naar een andere functie in de sales? Daar helpen wij je natuurlijk graag bij. Kijk bijvoorbeeld eens naar een van deze functies: 

 • kom achter je bureau vandaan en ga aan de slag als verkoper in de buitendienst. Zo haal je lekker een frisse neus tijdens je werk én spreek je klanten ook eens in het echt. Wel zo leuk!

 • geef jij het beste advies? Dan kan je vanuit de functie van verkoopmedewerker binnendienst ook doorstromen naar een functie als verkoopadviseur! Dankzij jou gaat iedere klant met een glimlach weer weg 

 • of maak de overstap naar een baan als sales manager! Als je je leiderschapsvaardigheden genoeg hebt ontwikkeld, is dit ook een goede optie om naar door te groeien. Als sales manager geef je namelijk leiding aan een team met verkooptalenten en zorg je dat jullie alle commerciële doelen halen

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Als verkoopmedewerker in de binnendienst komt je werk erg overeen met dat van een commercieel medewerker. Allebei leggen jullie contact met klanten via de telefoon, geven jullie advies en helpen jullie het verkoopteam van de buitendienst door hun werk voor te bereiden.

De functie van verkoopmedewerker binnendienst en commercieel medewerker zijn dus vaak dezelfde. Het verschilt dan ook per werkgever hoe de functie in een vacaturetekst wordt genoemd. 

Naast de andere verkoopmedewerkers in de binnendienst heb je ook veel contact met andere collega’s in het salesteam. Bijvoorbeeld met de klantenservicemedewerkers, de accountmanager en de accountadviseur binnendienst! Zo is het iedere dag weer gezellig tijdens je werk in het callcenter

Aan de slag als verkoopmedewerker in de binnendienst? Dan heb je geluk, want je hebt iedere dag veel klantcontact. Echt een sociale baan dus! Je klanten kunnen jou dan misschien wel niet zien, je vriendelijkheid is ook door de telefoon niet te missen. Zo deel je je kennis over jullie product of dienst en zorg je dat de klant tot aankoop overgaat. 

Wat kan je nog meer verwachten als je gaat werken als verkoopmedewerker binnendienst? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als verkoopmedewerker binnendienst

 • klanten persoonlijk opbellen

Ieder klantcontact begint aan de telefoon! Jij belt (potentiële) klanten op om ze de beste deal voor te leggen. En voordat je de hoorn oppakt, bereid je het gesprek natuurlijk eerst goed voor. Wie krijg je aan de lijn en hoe kan je diegene het beste aanbod doen?

 • advies geven

Als verkoopmedewerker binnendienst bel je klanten persoonlijk op. Hét moment voor de klant om jou om advies te vragen! Jij hebt kennis van alle producten of diensten die je verkoopt en weet daarom altijd het juiste advies te geven. Zo kom je er, samen met de klant, achter wat de beste keuze is

 • verkoopgesprekken voeren

Wie je ook aan de lijn krijgt, uiteindelijk is je doel altijd: de koop sluiten. Bij ieder telefoongesprek houd je dus dat doel in het achterhoofd. Verkoopgesprekken verlopen vaak volgens een vast script. Jij kent het helemaal uit je hoofd en weet er ook nog een persoonlijke draai aan te geven. Zo verkoop je jullie producten! 

 • de klanttevredenheid in de gaten houden

Als verkoopmedewerker in de binnendienst is het ook jouw taak om een oog op de klanttevredenheid te houden. Logisch, want jij krijgt al jullie klanten persoonlijk te spreken! Je rapporteert over de klanttevredenheid en werkt hiervoor ook samen met andere collega’s met veel klantcontact, zoals de klantenservicemedewerkers

 • de buitendienst ondersteunen

Je collega-verkopers van de buitendienst een handje helpen, ook daar draai jij je hand niet voor om. Met je organisatietalent zorg je dat ze op en top voorbereid de straat op gaan!

wie zijn je collega’s?

Je werkt natuurlijk niet in je eentje in de sales. Samen sta je sterk: je werkt met een heleboel collega’s die ook hart voor de zaak hebben. Zo zorgen jullie ervoor dat de verkoopcijfers door het dak gaan. 

Het begint allemaal bij jou: jij belt klanten persoonlijk op en zorgt dat ze jullie product kopen. Daarbij overleg je altijd met de accountadviseur binnendienst, de accountmanager en de telemarketeer. Zo zorgen jullie dat jullie één lijn trekken in het contact met de klant. 

Daarnaast schakel je ook met de klantenservicemedewerkers en met andere callcentermedewerkers. Samen houden jullie namelijk de klanttevredenheid in de gaten. 

En een deel van je taken is er ook op gericht om het werk van de verkopers in de buitendienst makkelijker te maken. Tijdens je werk overleg je dus ook met hen. Op die manier komen jullie tot de beste verkoopstrategie. En de beste verkoopcijfers natuurlijk!

werkdag van een verkoopmedewerker binnendienst

Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als verkoopmedewerker binnendienst? Lonneke zocht uit hoe het is om in een callcenter te werken in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!

je werkplek in het callcenter

Als verkoopmedewerker binnendienst ga je iedere dag naar het callcenter, meestal in een groot kantoorpand. Daar kruip je achter je bureau, zet je je headset op en ga je aan de slag! 

In het callcenter is veel geregeld om je werk zo makkelijk mogelijk te maken. Van een fijne bureaustoel tot een snelle computer en van een dubbel scherm tot een headset waar het helderste geluid uit komt. Je hoeft je zo nergens zorgen over te maken. 

Thuiswerken kan bij een baan als verkoopmedewerker binnendienst ook vaak. Dus heb je thuis een fijne werkplek, een goede headset en een rustige omgeving? Overleg dan even met je opdrachtgever als je liever thuis werkt. 

leuke bedrijven om te werken als verkoopmedewerker binnendienst

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • ga aan de slag bij KPN en verkoop vanuit het callcenter abonnementen of zelfs nieuwe telefoons aan je klanten!

de werktijden van een verkoopmedewerker binnendienst

De werktijden van een verkoopmedewerker binnendienst vallen meestal samen met normale kantoortijden. Onregelmatige diensten zijn ook mogelijk. Ook in de vroege avond is er namelijk werk in het callcenter: dan zijn de meeste klanten zelf thuis van hun werk. Goed moment om even een telefoontje te plegen dus! 

Over nachtdiensten hoef je je als verkoopmedewerker in de binnendienst niet druk te maken. Werken in het weekend kan wel; dat maakt een baan als verkoopmedewerker binnendienst ook een optie als bijbaan naast je studie. Er zijn fulltime en parttime functies beschikbaar. Er dus altijd een baan die bij je past!

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om verkoopmedewerker in de binnendienst te worden heb je geen speciale opleiding nodig: iedereen met verkooptalent en een vlotte babbel kan aan de slag! Er zijn ook mbo- en hbo-opleidingen die je opleiden voor de verkoop. Bijvoorbeeld de mbo-opleiding commercieel medewerker of de hbo-opleiding commerciële Economie. 

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Wat je écht in huis moet hebben als je aan de slag wil als verkoopmedewerker binnendienst, dat is natuurlijk goed commercieel inzicht. Jij weet precies hoe je ervoor kan zorgen dat de klant tot aankoop overgaat! En verder zijn deze eigenschappen en competenties ook handig om te hebben: 

 • klantvriendelijk: je hangt de hele dag aan de telefoon om klanten zo goed mogelijk te helpen. Daarom is klantvriendelijkheid één van de belangrijkste eigenschappen van een verkoopmedewerker binnendienst. Door jouw klantvriendelijkheid legt iedere klant met een goed gevoel de telefoon weer neer. Nog even oefenen met je klantgerichtheid? Check dan de training Klantgerichtheid van GoodHabitz!

 • sociaal: wie de hele dag met klanten praat, moet natuurlijk wel blij worden van veel contact. Je bent supersociaal, dus een baan waarbij je de hele dag moet bellen is perfect voor jou!

 • goed in communiceren: aan de telefoon kan je elkaar niet in de ogen kijken. Daarom is heldere communicatie nog belangrijker! Jij legt alles begrijpelijk én volledig uit en beantwoordt alle vragen van de klant. Zo laat je niks aan het toeval over. En met de gesprekstraining LSD van GoodHabitz maak je van ieder gesprek een succes

 • doorzettingsvermogen: weer de voicemail? Daardoor laat jij je niet tegenhouden! Hoe vaak iemand de telefoon ook ophangt, je blijft bij iedere klant even vriendelijk en enthousiast

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als verkoopmedewerker binnendienst via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over verkoopmedewerker binnendienst

 • wat doet een verkoopmedewerker binnendienst?

  Een verkoopmedewerker binnendienst belt klanten persoonlijk op om een product te verkopen. Daarnaast adviseer je klanten, stel je facturen op, houd je de verkoopcijfers bij en ondersteun je de verkopers in de buitendienst. Meer weten over de functie van een verkoopmedewerker binnendienst? Lees er hier alles over.

 • wat verdien je gemiddeld als verkoopmedewerker binnendienst?

  Als fulltime verkoopmedewerker binnendienst verdien je gemiddeld 2.150 euro bruto per maand. Als flexmedewerker verdien je voor een baan als verkoopmedewerker binnendienst ongeveer 12,40 euro per uur. Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als verkoopmedewerker binnendienst? Vul dan de salarischecker even in en ontdek wat je waard bent! 

 • is verkoopmedewerker binnendienst moeilijk?

  Werken als verkoopmedewerker binnendienst is niet moeilijk, maar je moet wel goed zijn in verkopen en de juiste sociale en commerciële vaardigheden in huis hebben. Benieuwd wat je allemaal nodig hebt? Bekijk deze pagina.

 • waarom is het leuk om te werken als verkoopmedewerker binnendienst?

  Een baan als verkoopmedewerker binnendienst is leuk omdat je iedere dag persoonlijk in contact komt met allerlei verschillende mensen, aan wie je mooie producten of diensten mag verkopen. Meer weten over de functie van een verkoopmedewerker in de binnendienst? Lees er hier alles over.

 • hoe moet ik solliciteren op een verkoopmedewerker binnendienst vacature?

  Solliciteren als verkoopmedewerker binnendienst is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een verkoopmedewerker binnendienst baan?