werken en leren tegelijk

Werken met je handen heeft de toekomst. Bij ons kan je gelijk aan de slag in een technisch beroep. En kan je iets nog niet? Dan kun je werken en leren tegelijkertijd. Randstad Techniek is namelijk meer dan alleen een technisch uitzendbureau. Afhankelijk van jouw wensen gaan wij op zoek naar dé functies in de techniek die volledig bij jou passen. Ben je een starter? Of een ervaren vakman? Wij hebben technische banen voor iedereen. We hebben op een rijtje gezet waarom wij jou goed kunnen helpen:

 • Randstad Techniek bemiddelt in vaste banen. Daarnaast doen we voornamelijk aan detachering. Dat is een mooi voordeel voor jou als werknemer, want het biedt je extra zekerheid.
 • Wij hebben als marktleider een groot netwerk met aantrekkelijke en bekende (inter)nationale werkgevers, een breed scala aan techniek vacatures en competitieve arbeidsvoorwaarden.
 • Geen ervaring in de techniek? Geen probleem! Het behalen van een erkend diploma tot bijvoorbeeld operator of monteur is mogelijk via onze opleidingen en trainingen in de techniek. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van zowel Randstad als je werkgever. Daarnaast staan veel van onze werkgevers open voor BBL-leerlingen (werken en leren tegelijkertijd). 
 • Jij en jouw wensen staan bij ons altijd in het middelpunt. Onze technische recruiters zijn experts en kennen de markt als geen ander. Ze geven je graag persoonlijk en deskundig advies. Daardoor vinden we altijd een baan die bij je past. Jij bepaalt. Laat ons je helpen door jezelf in te schrijven.

cao techniek: wat staat erin?

De cao voor techniek legt belangrijke aspecten vast, waaronder salaris, vakantiedagen, pensioenopbouw en zelfs overwerktoeslagen. De waarde van de cao reikt verder dan deze aspecten. Als je een nieuwe baan vindt en ontslag wilt nemen, vind je alle antwoorden binnen de cao techniek. De cao is meer dan alleen een set regels. Het biedt een solide basis, maar biedt ook ruimte voor werkgevers om aanvullende voordelen te bieden die niet expliciet zijn vastgelegd.

welke functies zijn er in de techniek?

Wanneer je wilt werken in de techniek is het natuurlijk belangrijk om te weten in welke functie jij aan de slag wilt gaan. Technische functies zijn onder andere:

Wil je meer weten over wat een functie precies inhoudt, wat de dagelijkse werkzaamheden zijn, in hoeverre je kan doorgroeien, wat de opleidingsmogelijkheden zijn en hoeveel het gemiddelde salaris is? Bekijk dan een van onze onderstaande video's, waarin we je een kijkje op de werkvloer tonen in verschillende technische functies!

Of bekijk alle technische vacatures meteen!

zonnepaneelmonteur

de-ice monteur

operator food

apk monteur

operator metaal

stek monteur

storings- en onderhoudsmonteur

plaatwerker

hoogspanningsmonteur

diversiteit en inclusiviteit

Dankzij techniek ziet onze wereld eruit zoals we die kennen. Denk aan computers, telefoons, vliegtuigen en auto's. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En weet je wat nou zo mooi is? Al deze geweldige dingen worden gemaakt door mensen zoals jij! Maar, er is wel een probleempje. De technische sector heeft niet genoeg mensen, er is een groot personeelstekort. Maar hé, wij zijn vastbesloten om daar iets aan te doen. We geloven dat diversiteit en inclusiviteit de geheime sleutels zijn tot echte innovatie. Lees er meer over in onze blog.

wat zijn dé topwerkgevers in de techniek?

Voor fijne en mooie werkplekken in de techniek hoef je niet lang te zoeken. Die hebben we namelijk al voor je op rij gezet. Bekijk hieronder een aantal van onze topwerkgevers in de techniek. Misschien zit jouw ideale werkgever er wel tussen. Bekijk ze snel!

sectoren in de techniek

Bij Randstad maken wij onderscheid in een 3-tal technische sectoren, namelijk:

 • procestechniek
 • machinebouw & assemblage
 • metaal & assemblage

Binnen de procestechniek komen operator vacatures en laborant vacatures veel voor. De procestechniek kenmerkt zich ook door het werk in ploegendiensten, namelijk 2,3,4 en 5 ploegendiensten. Uiteraard krijg je hier ook mooie toeslag (€) voor terug.

Bij de sector machinebouw en assemblage draait het om de productie en het onderhoud van machines. Dit kan zowel voor bedrijven als particulieren het geval zijn. Zo zijn er bij bedrijven genoeg storingsmonteur vacatures te vinden, of servicemonteur vacatures bij particuliere klanten.

Ben je gek van metaal, dan zit je goed in de sector metaal & assemblage. Hier bewerk jij verschillende metaalsoorten tot een bruikbaar product. Hier kom je veel lasser vacatures, cnc frezer vacatures en constructiebankwerker vacatures tegen.

veelgestelde vragen

 • kan je zonder diploma werken in de techniek?

  In de technische sector is er absoluut veel mogelijk als je handig bent. Als je hobby's bijvoorbeeld het sleutelen aan auto's of het verzorgen van elektra thuis zijn, liggen er tal van kansen voor je. Ook gemotiveerde productiemedewerkers kunnen goed passen als (aankomend) operator. Vooral motivatie, een goede werkmentaliteit en de wens om te leren zijn cruciaal in de techniek.

  Wil je wel een diploma behalen? Wij bieden vanuit Randstad technische opleidingen of cursussen aan. Dus ook ongeschoolde kandidaten kunnen bij ons terecht!

  > bekijk alle technische vacatures

 • wat kan je verdienen in de techniek?

  De salarissen in de techniek zijn erg interessant door de competitieve markt. De bestverdienende MBO-er werkt in de techniek. Qua salaris is werken in de techniek zeer interessant. Bekijk wat jij waard bent met onze salarischecker!

  Wil je nog meer salarissen van functies in de techniek weten? Bekijk dan onze techniek vacatures en neem contact op met een van onze contactpersonen. Samen bespreken we de salarismogelijkheden. 

 • welke dienstverbanden zijn er in de techniek?

  Er zijn verschillende mogelijkheden om aan het werk te gaan in de techniek. Dit kan bij Randstad op 2 manieren:

  • Direct op contract bij het bedrijf (bepaalde- of onbepaalde tijd)
  • In dienst bij Randstad (vast of flexibel)

  Ook zijn wij bij Randstad techniek steeds meer van vaste baan naar vaste baan. Ook is er veel mogelijk qua flexibiliteit qua werktijden: werken in ploegen die bij jou passen of juist in dagdienst.

  Laat ons weten waar jij de voorkeur aan geeft en wij gaan samen op zoek naar een mooie baan in de techniek.

  > bekijk alle technische vacatures!

 • welke banen zijn er in de techniek?