Randstad Techniek is meer dan alleen een technisch uitzendbureau. Afhankelijk van jouw wensen gaan wij op zoek naar dé functies in de techniek die volledig bij jou passen. Ben je een starter? Of een ervaren vakman? Wij hebben technische banen voor iedereen. We hebben op een rijtje gezet waarom wij jou goed kunnen helpen:

 • Randstad Techniek bemiddelt in vaste banen. Daarnaast doen we voornamelijk aan detachering. Dat is een mooi voordeel voor jou als werknemer, want het biedt je extra zekerheid.
 • Wij hebben als marktleider een groot netwerk met aantrekkelijke en bekende (inter)nationale werkgevers, een breed scala aan techniek vacatures en competitieve arbeidsvoorwaarden.
 • Geen ervaring in de techniek? Geen probleem! Het behalen van een erkend diploma tot bijvoorbeeld operator of monteur is mogelijk via onze opleidingen en trainingen in de techniek. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding van zowel Randstad als je werkgever. Daarnaast staan veel van onze werkgevers open voor BBL-leerlingen (werken en leren tegelijkertijd). 
 • JIj en jouw wensen staan bij ons altijd in het middelpunt. Onze technische recruiters zijn experts en kennen de markt als geen ander. Ze geven je graag persoonlijk en deskundig advies. Daardoor vinden we altijd een baan die bij je past. Jij bepaalt. Laat ons je helpen door jezelf in te schrijven.

welke functies zijn er in de techniek?

Wanneer je wilt werken in de techniek is het natuurlijk belangrijk om te weten in welke functie jij aan de slag wilt gaan. Wil je meer weten over wat een functie precies inhoudt, wat de dagelijkse werkzaamheden zijn, in hoeverre je kan doorgroeien, wat de opleidingsmogelijkheden zijn en hoeveel het gemiddelde salaris is? Bekijk dan de onderstaande technische functies en kom erachter wat het beste bij je past. Of bekijk een van onze onderstaande video's, waarin we je een kijkje op de werkvloer tonen in verschillende technische functies:

zonnepaneelmonteur

de-ice monteur

operator food

apk monteur

operator metaal

stek monteur

storings- en onderhoudsmonteur

plaatwerker

hoogspanningsmonteur

wat zijn dé topwerkgevers in de techniek?

Voor fijne en mooie werkplekken in de techniek hoef je niet lang te zoeken. Die hebben we namelijk al voor je op rij gezet. Bekijk hieronder een aantal van onze topwerkgevers in de techniek. Misschien zit jouw ideale werkgever er wel tussen:

sectoren in de techniek

Bij Randstad maken wij onderscheid in een 3-tal technische sectoren, namelijk:

 • procestechniek
 • machinebouw & assemblage
 • metaal & assemblage

Binnen de procestechniek komen operator vacatures en laborant vacatures veel voor. De procestechniek kenmerkt zich ook door het werk in ploegendiensten, namelijk 2,3,4 en 5 ploegendiensten. Uiteraard krijg je hier ook mooie toeslag (€) voor terug.

Bij de sector machinebouw en assemblage draait het om de productie en het onderhoud van machines. Dit kan zowel voor bedrijven als particulieren het geval zijn. Zo zijn er bij bedrijven genoeg storingsmonteur vacatures te vinden, of servicemonteur vacatures bij particuliere klanten.

Ben je gek van metaal, dan zit je goed in de sector metaal & assemblage. Hier bewerk jij verschillende metaalsoorten tot een bruikbaar product. Hier kom je veel lasser vacatures, cnc frezer vacatures en constructiebankwerker vacatures tegen.

veelgestelde vragen

 • kan je zonder diploma werken in de techniek?

  In de techniek zeker. Als je handig bent is er al veel mogelijk. Zijn jou hobby's bijvoorbeeld sleutelen aan auto’s of thuis de elektra doen, dan zijn er veel kansen. Ook gemotiveerde productiemedewerkers kunnen passen als (aankomend) operator. Vooral motivatie, werkmentaliteit en graag willen leren is in de techniek belangrijk.

  Wil je wel een diploma behalen? Wij bieden vanuit Randstad technische opleidingen of cursussen aan. Dus ook ongeschoolde kandidaten kunnen bij ons terecht!

 • wat kan je verdienen in de techniek?

  De salarissen in de techniek zijn erg interessant door de competitieve markt. De bestverdienende MBO-er werkt in de techniek. Een (soms zelfs onervaren) operator met mbo-3/4 niveau verdient bijvoorbeeld al snel 2800 euro, exclusief ploegentoeslag. Een Technische Dienst Monteur verdient al snel 4000 euro. Dus qua salaris is werken in de techniek zeer interessant.

  Wil je nog meer salarissen van functies in de techniek weten? Bekijk dan onze techniek vacatures en neem contact op met een van onze contactpersonen. Samen bespreken we de salarismogelijkheden. 

 • welke dienstverbanden zijn er in de techniek?

  Er zijn verschillende mogelijkheden om aan het werk te gaan in de techniek. Dit kan bij Randstad op 2 manieren:

  • Direct op contract bij het bedrijf (bepaalde- of onbepaalde tijd)
  • In dienst bij Randstad (vast of flexibel)

  Ook zijn wij bij Randstad techniek steeds meer van vaste baan naar vaste baan. Ook is er veel mogelijk qua flexibiliteit qua werktijden: werken in ploegen die bij jou passen of juist in dagdienst.

  Laat ons weten waar jij de voorkeur aan geeft en wij gaan samen op zoek naar een mooie baan in de techniek.