Lege schappen in de supermarkt of een apotheek met een medicijnentekort: zonder transport staat alles stil. Werken in de transport is daarom erg belangrijk en waardevol. Nieuwsgierig naar wat Randstad voor jou kan betekenen? 

werken via randstad transport

Randstad Transport helpt jou aan een leuke dynamische baan in de transport. Benieuwd naar de voordelen om via Randstad aan de slag te gaan? Bekijk ze hieronder:

 • volledig gefaciliteerd in nascholing code 95

 • goede pensioenfondsen (o.a. Pensioenfonds Vervoer)

 • wij betalen een groot deel van jouw opleiding(en)

 • juiste en tijdige betaling van jouw loon

 • besparen op je verzekeringen (o.a. zorgverzekeringen) en scherpe aanbiedingen in webshops en voor dagjes uit

 • wij helpen je met een werkgevers- en persspectiefverklaring

 • kosteloos online trainingen volgen via GoodHabbitz

 • onze chauffeurs beoordelen Randstad Transport met een ‘uitstekend’

alles over de cao transport

Binnen de cao transport zijn duidelijke richtlijnen vastgelegd met betrekking tot jouw rechten, waaronder salaris, vakantiedagen, pensioenopbouw, vakantiegeld en de mogelijkheid van overwerktoeslagen. Is er een specifieke opzegtermijn als je ander werk hebt gevonden? En wanneer kom je in aanmerking voor een toeslag in het weekend? Alle essentiële informatie, naast je loon, is opgenomen in de cao transport en de cao beroepsgoederenvervoer. Soms biedt een werkgever in de transportsector extra voordelige regelingen die niet zijn vastgelegd in de cao. Dit benadrukt de flexibiliteit van een cao: het legt een basisnorm vast, maar er blijft altijd ruimte voor aanvullende voordelen binnen jouw cao!

contact met randstad transport 

Wil je even sparren over de mogelijkheden voor jou binnen Randstad transport? Laat je gegevens (naam, e-mailadres en woonplaats) achter, zodat wij met jou een afspraak kunnen plannen. Makkelijk en zo gepiept! Vul hier je gegevens in

Ben je nieuwsgierig naar de werkzaamheden binnen de transport? Bekijk hieronder twee video's over het werken als buschauffeur en vrachtwagenchauffeur

opleidingen en trainingen in de transport

Waarom zou je alleen voor een baas werken, als je ook kan werken aan jezelf? We bieden daarom verschillende opleidingen en trainingen aan. Nog geen ervaring in de transport of wel, maar wil je je verder ontwikkelen? Dan kan je via ons een beroep leren én krijg je baangarantie. Of volg gemakkelijk (gratis) online trainingen waarmee je werkt aan je persoonlijke groei. Klinkt goed, toch?

Check hier de opleidingen en trainingen in de transport.

liever een video kijken?

Snappen we! Je krijgt een veel betere indruk van werken in de transportsector als je ziet wat er zoal gebeurt bij een beroep of vakgebied in de transport. Zo weet je precies welke rol bij jou past! 

aan de slag als vrachtwagenchauffeur

werken als buschauffeur bij ebs

werken bij thuisbezorgd

werken als chauffeur tankwagen

Working at postnl as driver via Randstad

working as a bus driver at ebs

welke functies zijn er in de transport?

Werken in de transport kan op verschillende manieren. Voordat je een keuze kan maken wil je natuurlijk weten wat er allemaal mogelijk is in de transport, logisch! Dan is het wel zo handig om te weten welke beroepen en functies er allemaal zijn. Zo heb je misschien altijd al op een grote bus of vrachtwagen willen rijden? Of ben je wellicht meer van het snelle werk en wil je aan de slag als koerier? En als je graag buiten én sportief bezig bent, is de functie van fietskoerier iets voor je!

We hebben een aantal functies in de automotive voor je op een rij gezet. Ontdek per functie wat er bij komt kijken, hoe je werkdag eruit ziet en of er leuke vacatures bij je in de buurt openstaan!

wat zijn dé topwerkgevers in de transport?

Voor gave en mooie werkplekken in de transport hoef je niet lang te zoeken. Die hebben we namelijk al voor je op een rij gezet. 

werken in de transport

 • wat betekent het om te werken in de transport

  Als chauffeur ben jij de motor van de economie. Jij brengt passagiers of goederen naar de juiste plek. De transportsector is een sector die nooit stilstaat en gaat 24/7 door.

  Werken in de transport is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van klanten zorgen vaak voor mooie verhalen die je nooit vergeet. Je krijgt dus veel energie van het werk als chauffeur. Er is een enorm tekort aan chauffeurs en wij staan te springen om jou! Bekijk snel de actuele transport vacatures en kom in contact! Bekijk alle transport vacatures.

 • soorten banen in de transport

  Banen in de transport zijn er op dit moment genoeg. Of je nou wilt beginnen als koerier, vrachtwagenchauffeurbuschauffeur of als transportplanner: er zijn altijd transport vacatures die bij jou passen.

  Chauffeurs van Randstad Transport werken voor bedrijven in heel Nederland en er is dus ook een leuke baan bij jou in de buurt. Neem snel een kijkje bij de meest actuele transport vacatures en start morgen als chauffeur. Bekijk alle transport vacatures.

 • de eisen om te werken in de transport

  Wil je werken als koerier of bezorger? Dan is een rijbewijs B voldoende. Om te starten als buschauffeur of vrachtwagenchauffeur in de transportsector is het belangrijk dat jij de beschikt over de volgende rijbewijzen en certificaten:

  • rijbewijs B(E), C(E) of D
  • code 95 
  • chauffeurspas

  Heb je alleen je rijbewijs B en wil je starten bus- of vrachtwagenchauffeur? Randstad helpt je graag verder met een passende opleiding. Bekijk alle transport opleidingen.

 • werken in de transport zonder rijbewijs

  Papieren om te werken als chauffeur zijn mooi meegenomen, maar zeker geen eis. Ook voor jou als beginnend chauffeur zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je als bezorger of koerier doorgroeien naar vrachtwagen- of buschauffeur.

   Als marktleider in de transport weet Randstad als geen ander dat de juiste opleiding bepalend is voor jouw loopbaan. De afgelopen twee jaar heeft de Randstad Vakschool, met de opleidingen tot vrachtwagenchauffeur en buschauffeur, al ruim 1000 chauffeurs aan een goede start van hun carrière geholpen. Randstad biedt ook jou de kans om een opleiding tot chauffeur te volgen en jouw ambitie na te jagen! Bekijk de transport opleidingen.

 • salarissen in de transport

  Jouw salaris als chauffeur verschilt per werkgever en CAO, maar ligt gemiddeld tussen de € 2.000 en € 3.100 per maand o.b.v. van een fulltime dienstverband. Dit salaris kan nog hoger worden door toeslagen. De hoogte van jouw salaris is natuurlijk ook afhankelijk van de werkervaring die jij bezit.

  Wil je precies weten hoe hoog jouw toekomstige salaris wordt? In bijna elke vacature wordt een salaris genoemd. Verder kun je contact opnemen met de contactpersoon onderaan de vacature of door te bellen naar een Randstad-vestiging bij jou in de buurt. Bekijk alle transport vacatures.

 • de cao's in de transport

  Welk cao voor jou van toepassing is, hangt af van de sector waarin jij werkt. Wij maken o.a. een onderscheid in de volgende meestgebruikte cao’s:

  • CAO Beroepsgoederenvervoer
  • CAO Openbaar Vervoer
  • CAO Groothandel in Levensmiddelen
  • CAO TNT Fedex
  • CAO PostNL
  • CAO DHL Parcel 
  • CAO Textiel, etc
 • vaste en flexibele banen in de transport

  Kies jij voor een baan in de transport, dan kun jij kiezen voor een vaste of flexibele baan bij Randstad Transport. Vastigheid van werk en inkomen kunnen wij bieden door middel van een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Mocht jij de voorkeur geven aan meer flexibiliteit of een parttime baan dan is dit uiteraard ook mogelijk. Benieuwd naar de actuele transport vacatures? Wacht niet langer en solliciteer direct! Bekijk alle transport vacatures.

 • randstad transport

  Bij Randstad Transport helpen wij jou bij de zoektocht naar een baan in de transport. Een baan die past bij jou wensen en behoeften. Of je nou op zoek bent naar een tijdelijke klus of een vaste baan: wij helpen je altijd verder. Het belangrijkste is dat wij samen met jou gaan zoeken naar een baan in de transport die past bij jou.

  Nieuwsgierig naar de actuele openstaande transport vacatures? Bekijk alle transport vacatures en solliciteer direct!

  Kom je liever in contact met ons? Zoek Randstad-vestiging bij jou in de buurt. . Bekijk dichstbijzijnde vestigingen.