Tegenwoordig ben je als werkgever samen met jouw arbeidsongeschikte medewerker verantwoordelijk voor het re-integratietraject. Binnen jouw eigen organisatie of, als dat niet lukt, bij een andere werkgever. Randstad kan je ondersteunen bij deze ‘re-integratie 2e spoor’.

Jouw medewerker krijgt zicht op een nieuwe toekomst en jij voldoet aan jouw verplichtingen in het kader van de wet- en regelgeving.

Voor de arbeidsongeschikte medewerker is het vinden van een passende functie bij een andere werkgever niet eenvoudig. Het re-integratietraject van Randstad is maatwerk en gericht op het vinden van een oplossing die het beste past bij de wensen en mogelijkheden van de betrokken medewerker. Wij streven naar duurzaamheid en willen er zeker van zijn dat de re-integratie zo succesvol mogelijk verloopt. Daarbij profiteren jij en jouw medewerker niet alleen van de kwaliteit van onze ervaren adviseurs, maar ook van de positie van Randstad als spin in het web van de arbeidsmarkt. Daarnaast is het traject zo ingericht dat jij als werkgever voldoet aan de eisen van de wet- en regelgeving.

op maat

De inhoud van het traject is voor iedereen anders. Op basis van de behoefte van de medewerker wordt er een traject op maat opgesteld. Afhankelijk van de situatie van jouw medewerker, zetten we daarbij naast een actieve arbeidsmarktbenadering één of meer van de 4 volgende onderdelen in:

  • veranderen, inspireren, motiveren
  • zelfonderzoek
  • arbeidsmarktonderzoek
  • sollicitatievaardigheden
  • individueel outplacement

Een traject bestaat uit een mix van individuele coaching en begeleiding, loopbaan- en sollicitatietrainingen, Jobcenters en Jobhunting.

WerkInzicht: persoonlijk online portfolio

Onze dienstverlening wordt ondersteund met de site WerkInzicht. Door middel van een persoonlijke inlogcode heeft jouw medewerker 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot vragenlijsten en testen, werkboekoefeningen en leesteksten die voor jouw medewerker van toepassing zijn. Daarnaast staan in WerkInzicht niet alleen alle banen van Randstad Nederland, maar ook meer dan 95% van de openbare vacatures in de Nederlandse arbeidsmarkt (Randstad Vacaturezoeker). De site biedt de kandidaat een groot gebruiksgemak, een overzicht van alle activiteiten en een E-portfolio waarin alle resultaten worden opgeslagen.

Randstad HR Solutions adviseert en ondersteunt organisaties die waarde hechten aan een bredere inzetbaarheid van hun medewerkers, wat de reden van een functieverandering van een medewerker ook is.

Of het nu gaat om outplacement, re-integratie tweede spoor, publieke re-integratie, coaching of duurzame inzetbaarheid. Onze adviseurs kijken samen met je naar de beste oplossing. Ze zijn opgeleid en ervaren in het werken met speciale doelgroepen als 50-plussers, zelfstandig ondernemers en hoger opgeleiden.