Re-integratie 2e spoor trajecten zijn gevoelig en complex. We geloven dat er voor iedereen passend werk is. Daarom begeleiden we jou en je medewerker in deze spannende periode met persoonlijke, zorgvuldige en effectieve ondersteuning. Het resultaat: de kortste weg naar duurzaam werk en een medewerker die jouw organisatie als ambassadeur verlaat. Benieuwd hoe we dat aanpakken en welke voordelen het jou oplevert? Hieronder lees je het!

► Heb je zelf als medewerker te maken met re-integratie 2e spoor? Bekijk hier dan wat ons re-integratie 2e spoor traject voor jou kan betekenen. 

coaching maakt het verschil

Het belangrijkste bij een 2e spoor traject is dat de medewerker weer in zijn of haar kracht komt en werk vindt dat bij hem of haar past. Met de steun van onze coaches als rots in de branding lukt dat. Alle RiseSmart coaches hebben meer dan tien jaar praktijkervaring met zeer uiteenlopende trajecten voor wat betreft opleidingsniveau, type werk en persoonlijke situaties. Ze richten zich op de behoeften en drijfveren van je medewerker en denken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen. 

Voor je medewerker is het starten van een 2e spoor traject vaak spannend. Het is daarom mogelijk om een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek aan te vragen met de coach. Bijvoorbeeld om antwoorden te krijgen op vragen over verantwoordelijkheden en verplichtingen of een duidelijk beeld te krijgen van het verloop en de slagingskans van het 2e spoor traject. Zo geef je de medewerker vanaf het begin de regie over het traject en laat je zien dat jouw organisatie 2e spoor begeleiding zorgvuldig en onafhankelijk regelt.

onze visie op re-integratie 2e spoor

Wanneer je voor Randstad RiseSmart kiest, profiteer je van ons bewezen 2e spoor traject. In elke regio zijn wij aanwezig, in alle branches actief en volledig op de hoogte van de lokale arbeidsmarkt. Als er passend werk (of een werkervaringsplek) is, dan hebben we daar de contacten en de kennis om de match met jouw medewerker tot stand te brengen.

Met onze aanpak helpen we je medewerker om te voldoen aan verplichtingen uit wet- en regelgeving, zoals een wekelijkse sollicitatie-activiteit. Je medewerker krijgt zo de regie over zijn of haar proces en ervaart de coach als vertrouwenspersoon, voor steun en toeverlaat. 

optimaal maatwerk

We bieden jouw medewerker een uniek pakket aan ondersteuningsmogelijkheden naar keuze voor een succesvol resultaat - aanvullend op reguliere instrumenten als coaching, workshops en assessments:

 • randstad opleidingen en trainingen: zo doet je medewerker alle mogelijke kennis op om te starten in een nieuwe functie.
 • brightfit: hiermee zien we met een druk op de knop wat de arbeidsmarktkansen zijn voor je medewerker.
 • arbeidsmarktgesprekken: we schakelen de juiste collega’s binnen de Randstad Groep in met wie je medewerker gericht netwerk- en sollicitatiegesprekken oefent.

Daarnaast ondersteunt een team van deskundigen zoals een opleidingsadviseur, brandingspecialist, verzuimspecialist of jobhunter jou en je medewerker waar nodig. Zo ben je bent verzekerd van continuïteit en de juiste expertise.

de stappen voor re-integratie

 • 1. driegesprek

  We starten met een driegesprek tussen medewerker, werkgever en coach waarin we de verwachtingen afstemmen en afspraken maken over rollen en verantwoordelijkheden.

 • 2. trajectplan

  Samen met jouw medewerker maken we een persoonlijk trajectplan en richten we ons op het herpakken van zijn of haar regie op re-integratie. Met de uitvoering van dit plan wordt jouw medewerker weer arbeidsmarktklaar, ontdekt arbeidsmarktkansen en vindt de baan die helemaal bij hem of haar past.

 • 3. dossier

  Het dossier met daarin het trajectplan, rapportages en activiteitenoverzicht is up to date, conform UWV-richtlijnen en 24/7 voor je te raadplegen.

 • 4. nieuwe baan!

  Het grootste ondersteuningsaanbod voor re-integratie in Nederland geeft jouw medewerker weer zelfvertrouwen, energie en motivatie om de stap naar werk te zetten.

 • 5. nazorg

  Een leven lang ondersteuning voor jouw medewerker vanuit ons alumniprogramma met o.a. een jaarlijks loopbaancoachingsgesprek en toegang tot de RiseSmart LinkedIn-alumnigroep.

resultaat met risesmart

We nemen je het werk uit handen. Gedurende het hele traject staat ons team je bij met raad en daad voor vragen als: wat is mijn rol en welke verantwoordelijkheden horen daarbij? Wat kan ik of de leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat het traject goed verloopt? Daarnaast heb je contact met de coach over de status waarbij we vorm en frequentie volledig afstemmen op jouw wensen. 

aantoonbare kwaliteit

Met RiseSmart heb je het 2e spoortraject aantoonbaar en controleerbaar op het juiste kwaliteitsniveau geregeld. We beschikken over alle relevante certificeringen om de kwaliteit te waarborgen, zoals het Keurmerk Blik op Werk en het PSO-keurmerk (trede 3 plus 30+ certificaat). Daarnaast kun je met de 2e spoor begeleiding van Randstad RiseSmart in veel gevallen voldoen aan de SROI-verplichtingen van jouw organisatie.