financieel administratief medewerkers vacatures

Administratief Financieel Medewerker, AS Watson Health & Beauty CE BV

 • Renswoude
 • € 16,96 - 18,00 per uur
 • 24 - 40 uur, 3 - 5 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO
 • AS Watson Health & Beauty CE BV

Ben jij de nauwkeurige en analytische Financieel Administratief medewerker die wij zoeken? Voor de periode tot 1 september 2024 kan je voor 24 tot 40 uur werken bij AS Watson. Bij AS Watson in Renswoude krijg je de kans om de administratie tot in de puntjes te laten kloppen. Ben je fulltime of parttime beschikbaar en wil je werken bij deze succesvolle, internationale organisatie, lees dan snel ...

bekijk vacature

Als financieel administratief medewerker maak je de financiën van een organisatie inzichtelijk. Je bent verantwoordelijk voor het kasgeld en controleert alle declaraties. Ook ben je het aanspreekpunt voor alles dat met geld te maken heeft. Voor je bedrijf ben je daarom de rots in de financiële branding.

wat doet een financieel administratief medewerker?

Als financieel administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor:

 • het inzichtelijk maken van financiën

 • de boekhouding van een organisatie

 • het bijhouden van de debiteuren- en crediteurenadministratie

 • het verwerken van declaraties en bestellingen

 • het controleren van facturen en afschrijvingen

Wil je weten wat je gaat verdienen als financieel administratief medewerker? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Er is geen speciale cao voor financieel administratief medewerkers. Je salaris wordt betaald volgens de cao van de bedrijfstak waarin je werkt. Dit is dus allemaal prima voor je geregeld. Soms vallen fijne extraatjes als een reiskostenvergoeding of een werklaptop binnen je arbeidsvoorwaarden. Dat is afhankelijk van je werkgever.

Ben jij, na een tijdje uitblinken als financieel administratief medewerker, klaar voor een volgende stap in je carrière? Je hebt echt heel veel mogelijkheden! Je kan bijvoorbeeld doorgroeien tot:

 • procurement manager: Als procurement manager ben jij verantwoordelijk voor alle aankopen die gedaan worden binnen jouw bedrijf. Een perfecte doorgroeimogelijkheid voor een financieel talent als jij

 • teamleider: Kom je er tijdens je werk op de financiële afdeling achter dat er een echte leider in jou schuilgaat? Misschien ontpop je je dan wel tot teamleider! Als teamleider stuur jij een groep administratieve medewerkers aan en draag je verantwoordelijkheid voor hun werk

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Als financieel administratief medewerker werk je niet alleen. Waarschijnlijk kom je terecht op de administratieve afdeling van een bedrijf. Hier deel je de werkvloer met waarschijnlijk andere administratieve medewerkers, zoals:

Wat kun je verwachten als je gaat werken als financieel administratief medewerker? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als financieel administratief medewerker

 • de boekhouding bijhouden

Als financieel administratief medewerker is het jouw taak om bij te houden hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel er uitgaat. Jij draagt de verantwoordelijkheid voor het verwerken van de financiële gegevens binnen je bedrijf. Deze gegevens voer je in in een geautomatiseerd systeem 

 • betalingsherinneringen sturen

Door betalingsherinneringen en facturen te sturen, zorg je ervoor dat je werkgever geen inkomsten misloopt. Het is jouw verantwoordelijkheid dat je werkgever het geld krijgt waar hij of zij recht op heeft. Dit noemen we ook wel debiteurenbeheer

 • chef loonstrookjes

Als financieel administratief medewerker maak je je collega’s blij. Je zorgt er namelijk voor dat zij correct en tijdig betaald worden! Jij geeft de loonmutaties aan en zorgt er zo voor dat je collega’s aan het eind van de maand het juiste bedrag op hun loonstrookje zien staan

wie zijn je collega’s?

Van theaters tot NGO’s en van voetbalstadions tot de gemeente. In alle verre uithoeken van de arbeidsmarkt zijn financieel administratief medewerkers nodig. Het verschilt dus enorm per werkgever met hoeveel mensen je samenwerkt. Wil je in je eentje de financiën beheren bij een klein familiebedrijf, of wil je juist onderdeel uitmaken van een groot financieel orgaan bij een multinational? Het kan allemaal. Je bepaalt zelf of je één collega hebt, of honderd. Het is maar waar je voorkeur ligt!

werkdag van een financieel administratief medewerker

Benieuwd wat een financieel administratief medewerker zo allemaal meemaakt op een dag? Lonneke zocht dit uit.. op een sprookjescamping! Want zelfs sprookjesfiguren hebben een goede boekhouder nodig.

je werkplek op kantoor

Geen zin in uren van gependel? Dan heb je geluk! Voor een financieel administratief medewerker is er altijd wel een baan dichtbij huis te vinden. Fijn als je soms ook eens de kinderen van school wilt halen. 

Af en toe een keer thuiswerken? Dat is waarschijnlijk geen probleem. Omdat je veel online werkt, ben je lekker mobiel! Al bepaalt je werkgever uiteindelijk of je je werk ook thuis kan doen. 

Als financieel administratief medewerker werk je normaal gesproken op een kantoor. Wat voor kantoor? Dat verschilt enorm. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben er wel een financieel administratief medewerker in dienst. Heb je altijd al bij een voetbalclub willen werken of bij het koningshuis? Het kan allemaal!

leuke bedrijven om te werken als financieel administratief medewerker

Via Randstad kan je snel aan de slag als financieel administratief medewerker bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

de werktijden van een financieel administratief medewerker

Ook dit hangt af van je werkgever. Vind je het lekker om aan het eind van een drukke werkdag de deur rond vijf uur achter je dicht te trekken? Dan kan je bijvoorbeeld bij de gemeente solliciteren. 
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om aan de slag te gaan als financieel administratief medewerker, heb je voldoende aan een mbo-diploma. Er bestaat zelfs een mbo-opleiding financieel administratief medewerker. Met deze opleiding word je helemaal klaargestoomd om te kunnen starten. Wil je nou meer kans maken op doorgroeimogelijkheden? Of ben je gewoon nog niet uitgeleerd? Er zijn ook mogelijkheden om hbo-studies te volgen, zoals bijvoorbeeld boekhoudkunde of bedrijfsadministratie. 

Wil je jezelf bijspijkeren terwijl je werkt? Check dan Randstad opleidingen en trainingen eens. Iedereen die via Randstad werkt kan altijd gebruik maken van alle online trainingen en cursussen via Randstad opleidingen en trainingen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Kan jij je een beetje vinden in de volgende eigenschappen? Dan ben jij misschien wel een financieel administratief medewerker in de dop! Een aantal eigenschappen van een financieel administratief medewerker op een rijtje:

 • communicatief sterk

Je hebt als financieel administratief medewerker veel contact met andere mensen, zowel binnen als buiten je bedrijf. Het is dus belangrijk dat je goed kan communiceren!

 • georganiseerd

Een financieel administratief medewerker draagt aardig wat verantwoordelijkheid. Je werkt namelijk met geld, en meestal niet zo’n beetje ook! Het is dus belangrijk dat je secuur te werk gaat en dat je goed het overzicht kan bewaren 

 • goed met cijfers

Deins jij niet terug voor cijfers en rekenwerk? Als financieel administratief medewerker moet je kunnen toveren met getallen. Je zit de hele dag met je neus op de cijfers dus het is belangrijk dat je hier plezier uithaalt. 

 • digitaal vaardig

Als financieel administratief medewerker ga je ongetwijfeld veel met boekhoudsoftware werken. Het is handig als je hier al een beetje bekend mee bent. All zal je het op je nieuwe werkplek ook snel genoeg in de vingers krijgen.  

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 8 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad opleidingen en trainingen is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als financieel administratief medewerker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over financieel administratief medewerkers

 • wat doet een financieel administratief medewerker?

  Je maakt de financiën inzichtelijk bij een bedrijf. Je legt verslag van hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel er uitgaat. Je verstuurt facturen en betalingsherinneringen. Ook verwerk je salarismutaties en zorg je dat je collega’s het juiste bedrag op hun rekening gestort krijgen.

 • wat verdien je gemiddeld als financieel administratief medewerker?

  Als financieel administratief medewerker verdien je gemiddeld 2.321 euro bruto per maand. Per jaar is dat 27.852 euro bruto. Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als financieel administratief medewerker? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!

 • ervaring nodig voor financieel administratief medewerker?

  Om te beginnen als financieel administratief medewerker moet je natuurlijk wel over het juiste diploma beschikken. Ervaring is een pré, maar is niet per se nodig. Je moet ergens beginnen. Vaak is het ook mogelijk om tijdens je werk trainingen en opleidingen te volgen.

 • is financieel administratief medewerker moeilijk?

  Het is niet moeilijk als je de juiste talenten hebt. Als je georganiseerd kan werken en goed bent met cijfers, dan komt het helemaal goed. Je draagt een vrij grote verantwoordelijkheid, dus het is belangrijk dat je je werk serieus neemt. Als je net begint als financieel administratief medewerker, zal er natuurlijk altijd iemand zijn die jouw werk controleert en waar je met vragen bij terecht kan.

 • waarom is het leuk om te werken als financieel administratief medewerker?

  Als je geïnteresseerd bent in deze baan, hou je waarschijnlijk van goochelen met getallen. Zo ja, dan ga je je als financieel administratief medewerker als een vis in het water voelen! Je zwemt in de cijfers en zorgt er met jouw organisatietalent voor dat er orde uit de financiële chaos ontstaat.

 • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als financieel administratief medewerker?

  Je moet georganiseerd te werk kunnen gaan, goed kunnen communiceren en goed zijn met cijfers. Ook is het handig om minimaal een MBO-diploma te hebben in financiële administratie. Lees er hier alles over!

 • hoe moet ik solliciteren op een vacature voor financieel administratief medewerker?

  Solliciteren als financieel administratief medewerker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!