wat betekent detachering?

Zoek je extra versterking voor langere tijd, maar wil je wel flexibel blijven? Dan kun je personeel via detacheren inhuren. We stellen je personeel ter beschikking met de zekerheid dat de medewerker die je aanneemt, niet van het ene op het andere moment kan stoppen.

In deze situaties is detacheren voor jou de oplossing: 

 • structurele toename van de vraag

 • hulp nodig bij een project met een vaste start- en einddatum

 • vervanging bij een langdurig zieke medewerker of verlof

 • hulp nodig bij het vinden van het juiste specialistische profiel

 • intentie om iemand op een later moment een vast contract te bieden

wat zijn de voordelen van detacheren?

 • zekerheid: samen met de medewerker spreek je een vaste periode af. Hierdoor heb je de zekerheid dat de medewerker niet van het een op andere moment kan stoppen.  

 • gemak: we nemen het wervingsproces uit handen en gaan op zoek naar de specialist voor jouw vacature. We regelen ook alle andere administratieve verplichtingen die bij werkgeverschap horen. Denk aan het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen.

 • geen werkgeversrisico: Als werkgever regelen wij de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en de afdracht van premies en heffingen. 

waarom detacheren via ons?

Als grootste HR-dienstverlener mag je van ons verwachten dat we op een professionele én persoonlijke manier het antwoord hebben op je vraagstuk. Onze kennis van de arbeidsmarkt, het inzicht in talent en de meest up-to-date kennis van detacheren zorgen ervoor dat we snel in staat zijn de perfecte match te vinden. We weten precies wat we in huis hebben en stellen binnen no-time de gevonden kandidaat aan je voor. Daarbij houden we altijd rekening met jouw wensen, ambities en je bedrijfscultuur. Zo vullen we samen wekelijks wel honderden vacatures in. 

Omdat specialistische kennis in veel branches van het grootste belang is, werken we vanuit verschillende specialties. Deze specialties specialiseren zich op één doelgroep of één branche, waardoor zij snel kunnen inspelen op vragen van onze klanten. 

lees hier meer over onze specialties >

wat kost detacheren?

Wat je betaalt voor een gedetacheerde medewerker is per project verschillend. Je betaalt per gewerkt uur van de medewerker met een minimum aantal uren zoals vermeld staat in het contract. Het minimum aantal uren wordt vooraf door jou bepaalt.

Het uurtarief wordt berekend door de omrekenfactor te vermenigvuldigen met het bruto uurloon van de medewerker. De omrekenfactor is dus het getal waarmee je kunt berekenen wat de medewerker uiteindelijk per uur gaat kosten.

lees meer over kosten detacheren >

hoe werkt detacheren via ons? 

Op basis van jouw wensen bieden we een oplossing op maat. We brengen de kwalificaties, hard en soft skills in kaart en doorlopen een uitgebreide selectieprocedure met de kandidaten. Het is aan jou om de beste kandidaten uit te nodigen voor een gesprek. Past de kandidaat goed bij de opdracht? Mooi! Wij zorgen ervoor dat het contract in orde wordt gemaakt. 

Tijdens de opdracht staat jouw vaste contactpersoon voor jou en je medewerker klaar. We verzorgen alle administratie en behouden intensief contact tijdens de opdracht. Mocht het nodig zijn kan je medewerker specifiek voor jouw opdracht een extra opleiding volgen.

meld direct je vacature aan>

wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

Detacheren geeft je net als uitzenden een flexibel personeelsbestand. Ook hier zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van het werkgeverschap en nemen we de administratie bij je uit handen. Detacheren geeft jou (én de medewerker) echter meer zekerheid. Waar uitzenden een zeer flexibele arbeidsverhouding betreft, spreken wij bij detacheren vooraf de contractduur af. Daarnaast eindigd het contract niet bij het beindigen van de opdracht maar op de vooraf afgesproken datum. 

lees meer over uitzenden>

wat is detacheren?

 • wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

  Detacheren geeft je net als uitzenden een flexibel personeelsbestand. Ook hier zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van het werkgeverschap en nemen we de administratie bij je uit handen. Detacheren geeft jou (én de medewerker) echter meer zekerheid. Waar uitzenden een zeer flexibele arbeidsverhouding betreft, spreken wij bij detacheren vooraf de contractduur af. Daarnaast eindigd het contract niet bij het beindigen van de opdracht maar op de vooraf afgesproken datum. 

  lees meer over uitzenden>

 • wat is het verschil tussen detacheren en payroll?

  Met detacheren helpen we je aan gekwalificeerd personeel dat bij jou werkt, maar nog steeds formeel in ons dienstverband staat. Bij payroll behoud je zelf de controle over je medewerkers, terwijl wij de administratieve rompslomp voor je regelen. Het verschil? Waar de medewerkers op de loonlijst staan. Bekijk hier meer over payrolling.

 • wat houdt een detacheringscontract in?

  Een detacheringscontract is eigenlijk heel simpel: het is een overeenkomst waarbij je tijdelijk bij een ander bedrijf gaat werken, terwijl je nog steeds bij je eigen werkgever in dienst blijft. Het biedt flexibiliteit en nieuwe ervaringen!

 • wie betaald ziekte bij detachering?

  Bij detachering is het normaal gesproken zo geregeld dat jouw eigen werkgever verantwoordelijk is voor het betalen van jouw ziekteverlof. Ze zorgen goed voor je, zelfs als je bij een ander bedrijf aan het werk bent.

waar vind je ons?

Onze collega's zijn overal in Nederland gevestigd. Zo kunnen wij jou in elke regio helpen aan de juiste kandidaat. Denk onder andere aan Amsterdam, Groningen, Utrecht, Maastricht, Rotterdam en Den-Haag.  Selecteer jouw regio en kijk welke vestigingen er bij jou in de buurt zijn of neem contact op met onze specialisten uit jouw vakgebied. We helpen je graag verder!

aan de slag met detacheren

► neem contact met ons op via T: 020 368 2469 (we zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00-17:00).
► of wil je graag eerst met ons in gesprek over je vacature, de dienstverlening of onze werkwijze? Dat kan! Plan een afspraak in met een van onze adviseurs. De afspraak kan telefonisch of via een videoverbinding.
► je kan ons ook laten weten wie je zoekt via dit formulier en we nemen binnen één werkdag contact op. Dan bespreken we meteen alle opties door die we voor je hebben.

We helpen je graag verder!