wat doet een dakdekker?

Een dakdekker zorgt ervoor dat daken sterk en veilig zijn én dat ook blijven. Als dakdekker bescherm je het dak tegen weersinvloeden zoals water, sneeuw en wind. Naast het bouwen aan nieuwe daken zorg je ook voor schoonmaakonderhoud, dakreparaties en het verduurzamen van daken. Je hebt kennis van verschillende soorten materialen, je werkt op zowel platte als schuine daken en zowel op daken van woningen als kantoor- en winkelpanden.

hoe ziet de opleiding tot dakdekker eruit? 

Na het halen van het vca-diploma en de de cursus 'Gezond en Veilig Werken op het Dak' (CAO-verplichting) wordt er per kandidaat goed bekeken welke vervolgcursus het beste bij hem of haar past. Dit is onder andere afhankelijk van het bedrijf waar de kandidaat geplaatst kan worden en aan de slag kan gaan. Eventuele vervolgcursussen die wij aanbieden zijn: 'Introductiecursus Bitumineuze Dakbedekkingsmaterialen' of 'Introductiecursus Kunststof Dakbedekkingen'. De cursussen worden op verschillende locaties in het land gegeven. 

hoe word ik toegelaten tot de opleiding dakdekker?

Om de opleiding dakdekker te volgen heb je niet altijd een vooropleiding nodig. Dit is afhankelijk van je voorkennis en werkervaring. Wel is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om te leren en zin hebt om aan de slag te gaan. Buiten werken, in weer en wind, vind je geen probleem. Hoogtevrees hebben is daarnaast ook geen optie.

wat krijg je van ons?

  • wij gaan tijdens of na de opleiding voor jou op zoek naar een baan

  • wij betalen de kosten van de opleidingen

  • persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

  • het is in de bouw gebruikelijk dat je ook tijdens je opleiding betaald krijgt

interesseformulier opleiding dakdekker

veelgestelde vragen de opleiding dakdekker

  • welke opleiding heb je nodig voor dakdekker?

    Om dakdekker te worden heb je een opleiding tot dakdekker nodig. Afhankelijk van de specialisatie en het werkniveau kies je voor een mbo-opleiding niveau 2, 3 of 4. Bij Randstad bieden we een opleiding tot dakdekker en verschillende vervolgopleidingen. Lees hier meer over opleidingen voor dakdekkers.

  • hoe ziet de opleiding dakdekker eruit?

    De opleiding dakdekker start met de cursus ‘Gezond en Veilig Werken op het Dak’. Deze eendaagse cursus sluit je af met een examen, waarna je een vca-certificaat ontvangt. Daarna kijken we met het bedrijf waar je gaat werken welke vervolgcursus(sen) bij jou passen. Hier lees je meer over de inhoud van de opleiding dakdekker.