Elektriciteit is overal en steeds meer apparaten werken met stroom. Denk hierbij niet alleen aan apparaten in jouw huis, maar ook aan auto’s en fietsen. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Waar komt stroom vandaan en hoe kun je het reguleren en opslaan? Als je altijd al meer hebt willen weten van elektriciteit of wil starten met elektrotechniek is deze online training geschikt voor jou. Meld je nu aan en leer de basis vandaag nog!

► aanmelden voor de cursus

De cursus introductie elektrotechniek is een online cursus die je vanuit huis en in je eigen tijd en tempo kan volgen. De lesstof is opgedeeld in blokjes van 5 minuten, zodat je elke dag een beetje leert. Voorkennis of technische ervaring heb je niet nodig, want we starten met de basis. Deze module is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in elektrotechniek. Gemiddeld doe je er 4 weken over om de gehele cursus te doorlopen. Heb je meer tijd? Dan kun je de cursus al in 1 week afronden. Klinkt goed, toch?

Werk je (nog) niet via Randstad, maar wil je wel graag online trainingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen? Met een Mijn Randstad account heb je altijd toegang tot al onze online trainingen en cursussen. Maak je account hier gratis aan.

Na het afronden van de online cursus elektrotechniek voor beginners:

 • weet je wat elektriciteit precies inhoudt en hoe het ontstaat

 • weet je op welke wijze elektriciteit verwerkt zit in apparaten en ons dagelijks leven

 • ken je de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen bij het meten van spanning

 • beschik je over een goed basisniveau aan kennis van elektrotechniek

En natuurlijk toon je hiermee aan bij ons of aan andere werkgevers dat je jezelf blijft ontwikkelen. Zo vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt, kan je sneller een volgende stap zetten en maak je je eigen werk een stuk leuker! 

veelgestelde vragen

 • wat kan ik na de cursus elektrotechniek voor beginners?

  Na de cursus elektrotechniek voor beginners beschik je over een goed basisniveau aan kennis van elektrotechniek. Je weet wat elektriciteit inhoudt, hoe het ontstaat en hoe het verwerkt zit in apparaten. Ook ken je de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen bij het meten van spanning. Benieuwd of dit iets voor jou is? Lees hier meer over de cursus introductie elektrotechniek en meld je aan!

   

 • hoe ziet de cursus introductie elektrotechniek eruit?

  De cursus elektrotechniek voor beginners is een online training die je vanuit huis en in je eigen tijd en tempo kan volgen. Je hebt hiervoor geen voorkennis of technische ervaring nodig. De leerstof is opgedeeld in blokjes van 5 minuten. Gemiddeld doe je er 4 weken over om de gehele cursus te doorlopen, maar als je meer tijd hebt, kan dit natuurlijk ook sneller. Meer weten? Lees hier alles over de cursus introductie elektrotechniek en meld je aan!