Werk je in de procesindustrie en werk je veel samen met operators? Dan is deze online cursus geschikt voor jou! In deze training leer jij namelijk de basisprincipes van procestechniek om nog beter samen te kunnen werken met je collega procesoperators. Zo ben jij in staat om verbeteringen door te voeren en vergroot je tegelijkertijd je doorgroeimogelijkheden. Klinkt goed, toch?

De cursus is een combinatie van theorie en praktijk. Het theoriegedeelte is online en kun je eigen tijd en tempo volgen. Deze e-learning bestaat uit 4 online lessen met zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials en online workshops. Hierin leer je de theorie toepassen in de praktijk. Daarnaast zijn er theoriemodules, video-instructies, toetsen en opdrachten beschikbaar. De cursus sluit je af met een praktijkopdracht die je (online) bespreekt met je docent.

Werk je (nog) niet via Randstad, maar wil je wel graag online trainingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen? Met een Mijn Randstad account heb je altijd toegang tot al onze online trainingen en cursussen. Maak je account hier gratis aan.

Na het afronden van de cursus inleiding in de procestechniek:

 • kan je de theorie toepassen op de werkvloer

 • ben je in staat om schema’s te lezen en in de praktijk toe te passen

 • ken je de apparatuur in regel- en stuurkringen en het werkingsprincipe ervan

 • kan je regel- en stuurkringen beschrijven, afwijkingen signaleren en actie hierop ondernemen

 • weet je hoe je informatie opzoekt in het procesbeheersingsysteem en storingen signaleert

 • heb je inzicht in acties die operators kunnen nemen om met signaleringen en alarmen om te kunnen gaan

En natuurlijk toon je hiermee aan bij ons of aan andere werkgevers dat je jezelf blijft ontwikkelen. Zo vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt, kan je sneller een volgende stap zetten en maak je je eigen werk een stuk leuker! 

Om je aan te kunnen melden voor deze opleiding moet je werkzaam zijn via Randstad. 

 • open 'Mijn Randstad' en klik op 'Mijn ontwikkeling'

 • zoek de cursus ‘Inleiding in de procestechniek’ 

 • schrijf je in en wacht op de bevestiging

 • jouw contactpersoon bij Randstad moet daarna de inschrijving goedkeuren

 • klaar! De opleider nodigt je uit voor de cursus

► Let op: voor sommige opleidingen is een eigen bijdrage en terugbetaling van toepassing. Dit wordt vastgelegd in een opleidingsovereenkomst. Afhankelijk van de werksituatie is dit wel, niet of gedeeltelijk van toepassing, bijvoorbeeld in de vorm van een terugbetalingsovereenkomst.

veelgestelde vragen

 • wat kan ik na de training inleiding in de procestechniek?
 • hoe ziet de cursus inleiding in de procestechniek eruit?

  De cursus inleiding in de procestechniek is een combinatie van theorie en praktijk. Het theoriegedeelte bestaat uit 4 online lessen met zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials en online workshops. Daarnaast zijn er theoriemodules, video-instructies, toetsen en opdrachten beschikbaar. De cursus sluit je af met een praktijkopdracht die je (online) bespreekt met je docent. Lees hier meer over de online cursus inleiding in de procestechniek en hoe je je aanmeldt.

   

 • waarom is de cursus inleiding in de procestechniek nodig?

  Als je in de procestechniek werkt, bijvoorbeeld als medewerker van een laboratorium, als monteur of logistiek medewerker, overleg je vaak met (proces)operators. In deze cursus leer je de basisprincipes van de procestechniek, zodat je samen verbeteringen door kan voeren in het proces of het product. En mocht je zelf aan de slag willen als operator, dan heb je na deze cursus alvast een streepje voor.