wat doet een CDD analist?

CDD analisten zijn de knappe koppen die verdachte geldstromen opsporen, analyseren en rapporteren. Dé werkwijze voor het bestrijden van terrorismefinanciering, witwassen en fraude in de financiële wereld. Belangrijk werk dus, met een groot maatschappelijk belang. Een job waarmee jij je steentje bijdraagt aan een veiliger Nederland. 

hoe ziet de cdd analist opleiding eruit?

Tijdens de CDD analist opleiding leer je de fijne kneepjes van het vak. Theorie en praktijk komen samen, waardoor je volledig op de hoogte bent van wet en regelgeving, maar ook van de meest effectieve analysetechnieken. De CDD analist opleiding biedt een stevige basis voor jouw verdere loopbaan in CDD/KYC.

De CDD analist opleiding bestaat uit twee onderdelen. Allereerst ga je aan de slag met een introductie tot Wwft ofwel ‘wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme’. Deze wet is de basis van het CDD/KYC werkveld. Afgerond? Dan ga je de diepte in met de 8-weekse opleiding. Hier leer je competenties passend bij de rol van CDD analist door middel van praktijkcases en lesmateriaal. Afsluitend neem je deel aan de proeve van bekwaamheid. Bij een positief resultaat ontvang je je certificaat.

voorwaarden voor de cdd analist opleiding

 • je hebt een afgeronde HBO of WO diploma

 • je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels

 • je kunt onderbouwen dat je complexe analytische materie eigen kunt maken

 • je hebt goede schriftelijke capaciteiten om analyses transparant, duidelijk, doelgericht en efficiënt te verwoorden

 • je hebt goede mondelinge vaardigheden, omdat je regelmatig klantcontact gaat hebben

 • je bent (binnenkort) minimaal 36 tot 40 uur in de week beschikbaar om via Talent Track aan de slag te gaan als cdd analist

 • je bent ambitieus, enthousiast en weet precies waarom je als CDD analist aan de slag wil en kan dit helder op ons overbrengen

 • je hebt een up-to-date cv

dit krijg je van ons: certificaat

Na het succesvol afronden van de CDD analist opleiding ontvang je je certificaat. Dit certificaat is jouw bewijs dat je vakbekwaam bent. Werkervaring in de financiële dienstverlening is geen harde eis om aan de slag te kunnen in CDD, maar het succesvol doorlopen van de CDD opleiding geeft je een streepje voor bij ieder sollicitatiegesprek. 

Na het afronden van de opleiding direct aan de slag als CDD analist? Naast de CDD analist opleiding bieden we ook ook intensieve coaching, scholing en uitdagende opdrachten bij grootbanken en verzekeraars. Zo kun jij goed voorbereid starten als CDD'er bij ABN AMRO, Rabobank, ING of ICS. 

Dit krijg je van ons:

 • Een inspirerend leertraject afgestemd op jouw persoonlijke ambities;

 • 1 op 1 coaching door een talentcoach;

 • Een breed opleidingsaanbod; behaal je Wft’s, Wwft certificaat en meer;

 • Uitdagende opdrachten bij gevestigde grootbanken en verzekeraars;

 • Talent Track begeleiding tijdens je opdracht.

Past de rol van CDD je niet? Via Randstad kun je ook andere financiele opleidingen volgen. Wordt bijvoorbeeld klantadvsieur door gratis je wft-basis te behalen, of word financieel adviseur

interesseformulier opleiding CDD analist

veelgestelde vragen over de opleiding tot cdd analist

 • hoe ziet de opleiding tot cdd analist eruit?

  Tijdens de CDD analist opleiding leer je de fijne kneepjes van het vak. Theorie en praktijk komen samen. De opleiding bestaat uit twee delen.Je begint met introductie tot Wwft. Afgerond? Dan begin je met de 8-weekse opleiding waarin je alles leert wat je nodig hebt om CDD analist te worden. Je sluit de opleiding af met een proef waarna je je certificaat ontvangt.

 • wat heb ik nodig om cdd analist te worden?

  Om CDD analist te worden heb je een afgeronde HBO of WO diploma nodig. Een deel van de functie is klantcontact dus voor deze functie is het handig dat je goed in woord en geschrift bent. En ben je binnenkort dan ook beschikbaar om 36 tot 40 uur per week aan de slag te gaan? Meld je dan meteen aan.