wat doet een pedagogisch medewerker precies?

Als pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verzorging van de kinderen. Je organiseert ontwikkelingsgerichte activiteiten zodat de kinderen spelenderwijs leren en zich kunnen ontwikkelen. Daarbij hou je ook nog eens rekening met de verschillende interesses, talenten en leeftijden van de kinderen. Tenslotte houd je goed contact met de ouders door open, vriendelijk en enthousiast te communiceren. 

hoe ziet de opleiding tot pedagogisch medewerker eruit?

Met deze studie leer je hoe je de beste leermethodes voor de kinderen ontwikkeld en dit op een transparante manier communiceert met hun ouders.

De opleiding ziet er als volgt uit:

 • na je aanmelding nemen we contact met je op en doe je een assessment om te zien of je het niveau van de opleiding aankunt en over de juiste competenties beschikt.

 • zodra je daarvoor slaagt, kijken we samen wanneer je start met de opleiding.

 • je gaat direct aan de slag: je bent zo’n 3 dagen in de week aan het werk en dit zorgt ervoor dat je ook direct een inkomen hebt.

 • één dag in de week ga je naar school en daarnaast besteed je ongeveer 8 uur aan zelfstudie. Opgeteld bij de werkdagen, ben je dus 40 uur wekelijks met deze opleiding bezig.

 • na gemiddeld 12 maanden tot 18 maanden heb je jouw diploma mbo niveau 3 of 4 pedagogisch medewerker op zak!

aanmelden

Op dit moment zijn de aanmeldingen voor deze opleiding nog niet van start. Heb je wel interesse? Schrijf je dan in via ons interesseformulier. Dan nemen we contact met je op zodra we starten met de aanmeldingen.

Dan moeten we natuurlijk ook nog wat zaken over jou weten. Hier is de checklist:

 • je kunt aangeven waarom de opleiding jou aanspreekt en waarom in je in de zorg wilt werken;

 • je bent bereid om in de BSO en/of de kinderopvang te werken;

 • je hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar je bent wel bereid om iedere week 40 uur aan deze opleiding te besteden.

 • werken en leren tegelijkertijd

 • persoonlijke begeleiding op maat

 • loongarantie tijdens de opleiding

persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

Van begin tot eind word je begeleid door jouw opleidingsadviseur van de Randstad Vakschool. met de opleidingsadviseur bespreek je wat de voortgang en eventuele stuikelpunten. Ook kom je minimaal 3 keer per jaar samen met je opleidingsadviseur, docent van de studie en praktijkondersteuner op de werkvloer. Samen bespreken jullie hoe het gaat en waar je eventueel nog extra hulp of ondersteuning nodig hebt. Verder staat de opleidingsadviseur voor je klaar waar nodig.

Deze opleiding is onderdeel van Randstad Boost. Randstad Boost biedt veel verschillende soorten opleidingen aan. Waarom? Zodat iedereen kan doen, wat goed bij hem of haar past. Samen zorgen we er zo voor dat je aan de slag gaat met iets waar je goed in bent én wat je leuk vindt.