wat doet een pedagogisch medewerker precies?

Als pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verzorging van de kinderen. Je organiseert ontwikkelingsgerichte activiteiten zodat de kinderen spelenderwijs leren en zich kunnen ontwikkelen. Daarbij hou je ook nog eens rekening met de verschillende interesses, talenten en leeftijden van de kinderen. Tenslotte houd je goed contact met de ouders door open, vriendelijk en enthousiast te communiceren. 

hoe ziet de opleiding tot pedagogisch medewerker eruit?

Met de opleiding pedagogisch medewerker leer je hoe je de beste leermethodes voor de kinderen ontwikkelt en dit op een transparante manier communiceert met hun ouders.

De opleiding ziet er als volgt uit:

 • na je aanmelding nemen we contact met je op en doe je optioneel een assessment om te zien of je het niveau van de opleiding aankunt en over de juiste competenties beschikt.

 • daarna kijken we samen wanneer je start met de opleiding.

 • je gaat direct aan de slag: je bent zo’n 3 dagen in de week aan het werk en dit zorgt ervoor dat je ook direct een inkomen hebt.

hoe lang duurt de opleiding tot pedagogisch medewerker?

Één dag in de week ga je naar school en daarnaast besteed je ongeveer 8 uur aan zelfstudie. Opgeteld bij de werkdagen, ben je dus 40 uur wekelijks met deze opleiding bezig.

 • na gemiddeld 12 maanden tot 18 maanden heb je jouw diploma mbo niveau 3 of 4 pedagogisch medewerker op zak!

dit hebben we van je nodig

Dan moeten we natuurlijk ook nog wat zaken over jou weten. Hier is de checklist:

 • je kunt aangeven waarom de opleiding jou aanspreekt en waarom in je in de zorg wilt werken

 • je bent bereid om in de de kinderopvang te werken

 • je hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar je bent wel bereid om iedere week 24-32 uur aan deze opleiding te besteden

wat krijg je van ons?

 • werken en leren tegelijkertijd

 • persoonlijke begeleiding op maat

 • loongarantie tijdens de opleiding

persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

Naast de persoonlijke begeleiding die je krijgt op de werkvloer door de organisatie waar je gaat werken, krijg je ook de eerste maanden begeleiding vanuit je Randstad opleidingsadviseur. Samen bespreken jullie hoe het gaat en waar je hulp nodig hebt. Natuurlijk staan we ook stil bij wat goed gaat en wat je hebt geleerd, wel zo fijn toch? We staan voor je klaar, daar waar jij het nodig hebt.

interesseformulier opleiding pedagogisch medewerker

veelgestelde vragen over de opleiding pedagogisch medewerker

 • hoe lang duurt de opleiding pedagogisch medewerker?

  Hoe lang de opleiding precies duurt verschilt per persoon. Hier kijken we samen naar wat voor jou mogelijk is. Maar over het algemeen heb je gemiddeld binnen 12 tot 18 maanden je mbo niveau 2 of 4 pedagogisch medewerker op zak!

 • heb ik een vooropleiding nodig voor de opleiding pedagogisch medewerker?

  Nee, een specifieke vooropleiding is niet nodig voor de opleiding pedagogisch medewerker in de kinderopvang. We hebben een leuk assessment om te kijken of je het niveau aankunt, en instappen is eenvoudig! Word een geweldige pedagogisch medewerker, beleef een avontuur vol plezier en voldoening, en ontdek de wereld van kinderopvang!

 • wat houdt de opleiding pedagogisch medewerker bij Randstad in?

  Onze opleiding pedagogisch medewerker bij Randstad is een uniek werk- en leertraject. Het betreft een voorschakeltraject, speciaal ontworpen om jou een toegangspoort te bieden tot de kinderopvangsector. Hier krijg je de kans om praktijkervaring op te doen terwijl je leert, waardoor je een stevige basis legt voor een carrière in de kinderopvang. Ontdek deze boeiende wereld en bouw aan een veelbelovende toekomst!

 • is de opleiding pedagogisch medewerker met loongarantie?

  Absoluut! Bij onze opleiding pedagogisch medewerker bij Randstad ontvang je direct betaling voor de uren die je werkt. Je krijgt een loongarantie, wat betekent dat je tijdens het leertraject een salaris ontvangt voor de gewerkte uren. Zo kun je leren en werken tegelijkertijd en jezelf verder ontwikkelen in de kinderopvang, terwijl je verzekerd bent van een inkomen. Een geweldige kans om jouw passie te volgen en een veelbelovende start te maken in deze inspirerende carrière!

 • moet ik betalen voor de opleiding pedagogisch medewerker?

  Nee! Onze opleiding pedagogisch medewerker bij Randstad is volledig kosteloos. Geen inschrijvingskosten, geen lesgeld, helemaal niks! Het enige wat we vragen is jouw tijd en inzet. Het is een geweldige kans om jezelf te ontwikkelen in de kinderopvang zonder financiële zorgen. Dus, investeer jouw tijd en laat ons de rest regelen. Ontdek de magische wereld van kinderopvang en bouw aan een toekomst vol mogelijkheden!

 • wat kan ik doen met de opleiding pedagogisch medewerker?

  Het werk- en leertraject bij Randstad biedt jou de kans om direct aan de slag te gaan in de kinderopvang. Je start bij ons met het werk- en leertraject en er is een grote kans dat je daarna bij je werkgever aan de slag gaat. Hier krijg je de mogelijkheid om intern aanvullende opleidingen te volgen die nodig zijn voor jouw groei in de kinderopvangsector. Het beste van alles is dat je vanaf het allereerste moment betaald wordt. Dus, je hebt niet alleen direct een baan te pakken, maar je verdient ook meteen een inkomen. Een geweldige manier om jouw carrière te starten en te groeien in dit boeiende vakgebied!

 • waarom deze opleiding via Randstad?

  Bij onze opleiding pedagogisch medewerker geniet je van meerdere voordelen! Ten eerste kun je werken en leren tegelijkertijd, waardoor je direct praktijkervaring opdoet in de kinderopvang. Daarnaast bieden we persoonlijke begeleiding op maat, zodat je de ondersteuning krijgt die perfect bij jouw leerbehoeften past. Maar dat is niet alles, tijdens de opleiding ontvang je een loongarantie, wat betekent dat je een salaris krijgt voor de uren die je werkt. Zo kun je zorgeloos aan je toekomst bouwen en jezelf ontwikkelen in dit inspirerende vakgebied. Klaar om te groeien en te stralen? Ontdek de mogelijkheden van onze opleiding en geef je carrière een vliegende start!

 • wat is de verdeling tussen werken en leren?

  Bij onze opleiding pedagogisch medewerker ga je meteen aan de slag! Je werkt ongeveer 3 dagen per week in de kinderopvang. Daarnaast heb je ongeveer 8 uur per week zelfstudie, wat neerkomt op één volledige dag. Het mooie is dat je door het directe werk een inkomen hebt vanaf het begin. Dat betekent dat je gelijk een salaris ontvangt en financieel stabiel bent. Super handig, toch? Zo kun je zorgeloos je opleiding volgen en jezelf ontwikkelen in de kinderopvang. Dus, kom aan boord en maak een vliegende start naar een stralende toekomst!