werken en leren

Altijd al pedagogisch medewerker willen worden? Of zorg je graag voor de mensen om je heen en wil je daar je werk van maken? Dan is leren en werken een goede combinatie! Zo pas je de theorie direct toe in de praktijk. Je gaat tijdens of na de opleiding direct aan de slag en geld verdienen! Klinkt dit goed? Meld dan je interesse! Dan kijken onze opleidingsadviseurs samen met jou naar de mogelijkheden. Als je bent toegelaten, heb je direct baangarantie. Kies hieronder wat jij wilt worden.

 

leren en werken tegelijk: wat word jij?

snel aan de slag

Wil je weten hoe je het beste om kan gaan met kinderen met autisme, of hoe je een wond het beste kan verzorgen? We hebben veel opleidingen en trainingen beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Van deescalerend werken tot je kunnen inleven in autisme. Met onze trainingen en opleidingen ben jij snel een zorgprofessional. Je kan snel aan de slag door een account aan te maken bij Randstad. Kies hieronder hoe jij jezelf wil ontwikkelen.

snel aan de slag

Trainingen & cursussen in de kinderopvang.

nog niet gevonden wat je zocht?

Naast onze opleidingen met baangarantie en de populairste trainingen en opleidingen hebben we nog veel meer (online) trainingen en opleidingen waarmee je werkt aan je persoonlijke groei. Zo vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt, kan je sneller doorgroeien en uiteindelijk meer verdienen! Denk bijvoorbeeld aan een online training ‘Werkplezier’ of ‘Business Engels begrijpen’. Neem een kijkje in ons opleidingsplatform Mijn Ontwikkeling voor een compleet overzicht.

► Let op: je hebt wel een account bij Randstad nodig en (voor veel trainingen) bij GoodHabitz om te beginnen.

veelgestelde vragen

 • wat houdt de opleiding tot pedagogisch medewerker in de kinderopvang in?

  De opleiding tot pedagogisch medewerker in de kinderopvang bereidt je voor op het werken met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen (0-12 jaar). Je leert over pedagogische methoden, kinderontwikkeling, veiligheid, gezondheid en hoe je activiteiten en educatieve programma's voor kinderen kunt ontwerpen en begeleiden. Je deot dit in een werk- en leertraject, wat een voorschakeltraject. 

 • welke opleidingen zijn er nog meer in de zorg?
 • welke kenmerken zijn belangrijk om te hebben om in de kinderopvang te gaan werken?

  Kenmerken voor werken in de kinderopvang:

  1. Liefde voor kinderen en empathie.
  2. Geduld om met uitdagend gedrag om te gaan.
  3. Goede communicatieve vaardigheden met kinderen en ouders.
  4. Organisatorisch vermogen voor activiteiten en routines.
  5. Creativiteit voor educatieve en leuke activiteiten.
  6. Veiligheidsbewustzijn en risicobeheersing.
  7. Flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende situaties.
  8. Teamspeler die goed samenwerkt met collega's.
  9. Positieve houding voor een prettige sfeer.
  10. Verantwoordelijkheid en toewijding aan de zorg voor kinderen.

  Deze eigenschappen zijn waardevol voor een succesvolle carrière in de kinderopvang. Ze kunnen worden ontwikkeld en versterkt met ervaring en training.