extra tweede bevoegdheid halen voor een ander vak

Heb je al een lesbevoegdheid, maar wil je je omscholen naar een ander vak? We helpen je bij het omscholen tot docent Nederlands of wiskunde. Behaal via een versnelde opleiding een extra bevoegdheid en combineer je opleiding met een baan als docent. Zo leer je het vak natuurlijk pas echt. Bekijk onze pagina over opleidingen in het onderwijs om te zien hoe je je binnen twee jaar kunt omscholen.

voordelen van onze opleidingen in het onderwijs

 • werk én leer tegelijkertijd
 • persoonlijke begeleiding op maat
 • loongarantie tijdens het volgen van de opleiding

randstad boost: samen werken aan jouw groei

De wereld verandert snel, dus ook de wereld van werk. Daarom wil jij ook graag stappen blijven zetten. Groeien in wie je bent, in wat je kunt én in je kansen. Zodat jij werk hebt, dat altijd toekomst heeft.

Met Randstad Boost bieden we je opleidingen aan in de branche die het beste bij jou past. In dit geval: het onderwijs. Bij Randstad Boost kies je zelf voor welke opleidingen en/of certificaten je gaat en we begeleiden je de hele rit lang.

En wat levert het jou op? Je werkt en leert tegelijkertijd, zodat je niet constant in de lesboeken zit. Je past  je kennis direct toe op je werk en je hebt aan het eind een opleiding afgerond waarmee je direct aan de slag kunt. Natuurlijk binnen ons grote netwerk van mooie werkgevers.

volg een van onze gratis online trainingen

Leren en groeien, dat kan altijd en overal. Zeker met de motiverende online trainingen die we in samenwerking met Goodhabitz aanbieden. Of je nu werkt aan je vaardigheden of persoonlijkheid: er zit altijd iets voor jou bij. Zo werkt het:

 • maak eerst een Randstad-account aan (duurt een minuutje)
 • vervolgens meld je je vanuit jouw account aan voor de online trainingen van GoodHabitz 
 • dan verstuurt GoodHabitz je een mailtje waarin staat hoe je gratis gebruikmaakt van de online trainingen.

Gelukt? Dan kun je starten met een van de gratis online trainingen via Goodhabitz. Kijk gauw een rond tussen al onze online trainingen, zoals:

Online samenwerken. We doen het inmiddels bijna allemaal. Maar hoe doe je dat nou echt efficiënt? En hoe zorg je ervoor dat het online óók fijn is om met je collega's samen te werken?

 

Hoe formuleer je een kernboodschap en hoe schrijf je bondige, overtuigende teksten? Na het volgen van deze training schrijf je voortaan de perfecte mail aan ouders en collega’s!

Ook als docent probeer en je leer je iedere dag nieuwe dingen. Vaak leidt dit tot succes, maar soms ook niet. Hoe ga je om met falen? In deze training leer je hoe je om kunt gaan met falen en hoe je dit omzet in iets positiefs.

veelgestelde vragen

 • ik heb geen auto: moet ik ver reizen voor een opleiding?

  Dat hangt af van het soort opleiding die je volgt. Sommige opleidingen volg je online of tijdens het werk. Sommige opleidingen worden verzorgd op een andere locatie. In dat geval kijken we altijd naar locaties die makkelijk te bereiken zijn.

 • ga ik weer de klas in of naar school als ik een opleiding ga volgen?

  Bij veel opleidingen leer je terwijl je werkt. Je kunt ook online trainingen doen, wanneer en hoe dat jou uitkomt. Bij een aantal opleidingen is het handiger om les te krijgen in een klas. Dit is het geval bij een aantal vakopleidingen.

 • krijg ik een coach wanneer ik een opleiding volg?

  Bij een langdurig opleidingstraject krijg je een coach. Deze coach noemen wij een opleidingsadviseur en hij/zij begeleidt je van begin tot eind van de opleiding. Samen ga je op zoek naar een geschikte werkplek voor jou. Tijdens de gehele opleiding zijn er minimaal 3 momenten per jaar waarin je samen met je docent, de praktijkbegeleider op de werkvloer en je opleidingsadviseur bespreekt hoe het gaat. Maar ook waar je eventueel nog extra hulp of ondersteuning in nodig hebt. Ook tussen die momenten staat de opleidingsadviseur altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je op weg te helpen. Uiteindelijk moet jij het zelf doen, maar alle hulp is aanwezig!

 • welke branche geeft mij in de toekomst de grootste kans op een baan?

  Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden. Wat we zien, is dat er veel vraag is naar bijvoorbeeld monteurs van zonnepanelen en laadpalen. En met alle veranderingen op gebied van duurzaamheid zal dat alleen maar toenemen. Maar ook in de zorg en het onderwijs, bijvoorbeeld als verpleger of docent,  zijn er flinke tekorten. Deze beroepen noemen we schaars. Wanneer je dus een opleiding voor het leren van een van deze zogenaamde 'schaarste-beroepen' volgt, kun je ervan uitgaan dat je baankansen groter worden. Helaas hebben we geen glazen bol, dus met zekerheid kunnen we niets zeggen. Het is vooral heel belangrijk dat je iets leert dat bij jou past. Zo blijf je nu en in de toekomst met plezier naar je werk gaan!

 • welke opleiding geeft mij straks het beste salaris?

  Dat is heel moeilijk om te zeggen. Want salaris hangt van meerdere factoren af. Van je ervaring, de geldende CAO en het beleid over arbeidsvoorwaarden van de organisatie zelf. Daar is geen vaste regel voor te vinden. Wat wij wel zien in de markt is dat over het algemeen bij schaarse beroepen er iets meer salaris wordt betaald. Maar een garantie kunnen we je niet geven. 

 • moet ik (al) via randstad werken om een opleiding te kunnen volgen?

  In de meeste gevallen wel. Een opleiding volg je vaak tijdens of naast je werk via Randstad. Dit wordt samen met je contactpersoon bji Randstad, vaak de intercedent, met je besproken. 

  Voor de online trainingen is dat anders. Deze kun je gratis volgen wanneer je je inschrijft bij Randstad. We hebben meer dan 100 online trainingen op allerlei gebied. Van Goed Nederlants, BHV basiskennis tot Speak Business English. 

 • wie betaalt mijn opleiding?

  Wij faciliteren en organiseren de opleidingen, want we investeren graag in jou en je toekomst.  Echter, een eigen bijdrage wordt geregeld gevraagd. Alleen dit verschilt per opleiding. Op de opleidingspagina lees je hoe dit zit. Of vraag je contactpersoon bij Randstad, de intercedent, er naar. We helpen je graag!

 • kan ik blijven werken naast mijn opleiding?

  Werk je al via ons? Dan kun je hier met jouw Randstad-contactpersoon over in gesprek. Zij kunnen je alles vertellen over de voorwaarden en je kansen om de opleiding te kunnen doen.

  Werk je nog niet via Randstad? Schrijf je dan bij ons in en meld je aan via het aanmeldingsformulier dat bij de opleiding hoort. Deze vind je op de opleidingspagina. Is er nog geen startdatum bekend? Dan kan je een interesseformulier invullen en zullen we je benaderen zodra we weer gaan starten.  

 • hoe kom ik in aanmerking voor een opleidingsplek?

  Werk je al via ons? Dan kun je hier met jouw Randstad-contactpersoon over in gesprek. Zij kunnen je alles vertellen over de voorwaarden en je kansen om de opleiding te kunnen doen.

 • hoeveel tijd ben ik naast mijn werk kwijt aan een opleiding?

  Onze opleidingen verschillen nogal. Soms werk en leer je tegelijkertijd en bij andere opleidingen ga je 1x per week een dagdeel naar school. Of leer je online een paar uur per week thuis. Je leest op de pagina van de opleiding hoe dat precies voor die opleiding zit.