de mooiste zorgbanen: onze top 8 

  • 1. baan als verpleegkundige

Verpleegtechnische handelingen uitvoeren, ontwikkelingen rapporteren en de arts inlichten. Als verpleegkundige zijn je werkzaamheden mega uiteenlopend. Naast de vele zorgtaken ben je het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Het contact met je patiënt is dus vaak bepalend voor hun zorgervaring. 

Als wijkverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de thuiszorg van patiënten in een bepaalde buurt. Je hebt zicht op ontwikkelingen, verbetert voorzieningen en informeert andere zorgverleners in die buurt. 

  • 2. baan als begeleider

De naam zegt het al: je begeleidt mensen die in een lastige situatie verkeren of wat extra hulp nodig hebben. Wat je werkzaamheden precies inhouden, hangt af van de doelgroep waarvoor je begeleider wordt. Begeleid je liever groepen of personen? En werk je liever klinisch of ambulant? Het kan allemaal! 

  • 3. baan als verzorgende (ig) 

Als verzorgende maak je voor jouw patiënt het leven makkelijker. Je biedt een luisterend oor: wat heeft diegene nodig? Je hoort de zorgvraag en reageert hier zonodig op met verpleegkundige kennis en vaardigheden. 

Een diepgaande band met je patiënten opbouwen? Overweeg om je gaan werken als verzorgende ig. Dit staat voor individuele gezondheidszorg. Je gaat dan bijvoorbeeld elke dag bij dezelfde patiënt thuis langs. Hierdoor heb je veel één-op-één contact en fungeer je als vertrouwenspersoon. 

  • 4. baan als helpende (plus)

Helpen aankleden, een praatje maken of een spelletje spelen. Als helpende werk je vaak met ouderen. Je zorgt dan dat iemand zo lang mogelijk in diens vertrouwde omgeving kan blijven of biedt een luisterend oor in het verzorgingstehuis. Fijn, toch?

Als helpende plus leer je naast de gewone werkzaamheden van een helpende bijvoorbeeld medicatie te verstrekken. Zo kun je jouw patiënten nóg beter helpen. 

Een helpende niveau 1 wordt ook wel zorghulp genoemd. 

  • 5. baan als pedagogisch medewerker 

Als pedagogisch medewerker verschillen je precieze werkzaamheden per doelgroep, maar de rode draad is duidelijk: je ondersteunt, begeleidt of verzorgt kinderen. Dat kunnen baby’s en peuters zijn bij het kinderdagverblijf of juist jongeren met een ontwikkelingsachterstand. Zo help je hen om weer mee te doen in de maatschappij. Klinkt goed, toch?

  • 6. baan als woonbegeleider 

Dankzij jou kan iemand met een beperking toch zelfstandig wonen. Zelfstandig, met een klein beetje hulp. Als woonbegeleider ben je dag en nacht voor iemand beschikbaar. Je helpt bij huishoudelijke taken, rapporteert en onderhoudt contact met naasten. 

  • 7. baan als basisarts

Werken met je hoofd, hart en handen. De hele dag bezig zijn om mensen beter te maken. Bijvoorbeeld door een diagnose te stellen, lichamelijk onderzoek te doen of medicijnen voor te schrijven. Dát is een dag als basisarts. Mooi beroep! 

  • 8. baan als doktersassistent

Als doktersassistent zorg je dat alles rondom de behandeling soepel verloopt. Een mega belangrijke functie dus. Afspraak maken? Zo gepiept. Maar ook simpele medische handelingen mag je uitvoeren. Denk aan: bloeddruk meten, injecties geven of wonden verbinden. 

voordelen van een baan in de zorg 

In de zorg werken, is hard werken. Maar bij je krijgt er heel wat voor terug. Een zorgbaan bij Randstad heeft de volgende voordelen:

  • Er zijn veel mensen nodig in de zorg. Dat betekent: werken in de zorg waar en wanneer je wilt. Het is aan jou!

  • Uitbetaald krijgen wanneer jij dat wilt! Bij Randstad bepaal je of je maandelijks of wekelijks uitbetaald wil worden. Lekker, toch?

  • Je kunt aan de slag zonder diploma. In de zorg zijn veel mogelijkheden voor een werk-leertraject. Werken en leren tegelijk!

Enthousiast geworden over werken in de zorg bij Randstad? Bekijk hier al onze vacatures in de zorg of alle opleidingen en trainingen in de zorg!