welke beroepen zijn er in de gehandicaptenzorg?

Als begeleider in de gehandicaptenzorg ga je aan de slag in een zorginstelling. Jij zorgt ervoor dat cliënten zich veilig en thuis voelen. Je helpt mensen met een lichamelijke- of verstandelijke handicap met wassen, aankleden en in het huishouden. Daarnaast organiseer je leuke activiteiten zoals een spelletjesavond. 

Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg bied je zorg en ondersteuning. Je houdt in de gaten of medicijnen goed aanslaan, welke werkzaamheden een cliënt kan uitvoeren. Zo stimuleer je zelfstandigheid. 

In de gehandicaptenzorg is er altijd veel vraag naar begeleiders. Bekijk hier alle vacatures.

Ontdek wat Randstad zorg voor jou kan betekenen: werken in de zorg of opleidingen en trainingen in de zorg.

wat zijn mooie organisaties in de gehandicaptenzorg?

Cordaan is een grote zorgorganisatie in de regio Amsterdam. Bij Cordaan ondersteun en begeleid je mensen met verschillende beperkingen. Samen tover je elke dag een glimlach op het gezicht van de cliënt. 

Bij ‘s Heeren Loo werk je met jeugdigen met een verstandelijke beperking. Een organisatie die fijne woonomgevingen inricht en er alles aan doet om iedereen een fijne plek te geven om te leven.  

wat verdien je in de gehandicaptenzorg?

In de gehandicaptenzorg verdien je als begeleider gemiddeld 3.175,- euro bruto op basis van 36 uur. Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg verdien je gemiddeld 2.943,- euro bruto op basis van 36 uur. 

Je salaris in de gehandicaptenzorg wordt bepaald aan de hand van salarisschalen, zoals die zijn vastgesteld in de cao. Meestal hoef je dus niet te onderhandelen over je loon. Salarisschalen zijn gebaseerd op je werkervaring, leeftijd en prestaties.

Meer weten over je salaris in de gehandicaptenzorg? Doe dan de salarischeck

wat zijn de salarisschalen in de gehandicaptenzorg?

Als je in de gehandicaptenzorg werkt, val je onder de cao gehandicaptenzorg. Benieuwd in welke schaal jij valt? Bekijk hieronder de salarisschalen van de gehandicaptenzorg

wat staat er in de gehandicaptenzorg cao? 

In de cao gehandicaptenzorg (collectieve arbeidsovereenkomst) staan alle afspraken die de vakbond heeft gemaakt voor iedereen die werkt in de gehandicaptenzorg. Dit zijn afspraken over je loon, werktijden, toeslagen, vakantie, scholing, pensioen.

Dankzij de cao in de gehandicaptenzorg heb je meer vakantiedagen, regelmatig een loonsverhoging, toeslag voor overwerk en doorbetaling bij ziekte. 

veelgestelde vragen over werken in de gehandicaptenzorg

  • heb ik een opleiding nodig om te werken in de gehandicaptenzorg?

    Ja. Als je wilt werken in de gehandicaptenzorg, heb je een zorgopleiding nodig. Een voorbeeld is de mbo-opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg of de hbo-opleiding verpleegkunde. Wanneer je wilt weten of je in aanmerking komt voor een baan kun je altijd contact opnemen met de contactpersoon die vermeld staat in de vacature.

  • wat is belangrijk in de gehandicaptenzorg?

    In de gehandicaptenzorg is het belangrijk dat je persoonlijke zorg biedt. Ieder mens is namelijk anders. Als begeleider of verpleegkundige in de gehandicaptenzorg ken je alle mensen het beste. Lees hier meer over werken in de gehandicaptenzorg of bekijk meteen alle vacatures in de gehandicaptenzorg

  • wat doe je in de gehandicaptenzorg?

    In de gehandicaptenzorg help je mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking met de alledaagse dingen en persoonlijke verzorging. Denk aan wassen, aankleden, maar ook koken of een spelletje doen. Dit doe je meestal in een zorginstelling, maar dit kan ook bij mensen thuis. Wil je mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking helpen en zorgen dat zij een mooie dag beleven? Ga dan met ons in gesprek over de vacature in de gehandicaptenzorg die past bij jou. 

  • vast of flexibel werken in de gehandicaptenzorg?

    Werken in de gehandicaptenzorg kan zowel flexibel als vast. Op basis van jouw voorkeur, wensen en behoeften helpen we jou aan een flexibele of vaste baan.

    Flexibel werken in de gehandicaptenzorg betekent dat jij zelf bepaalt wanneer en hoeveel uur jij werkt. Dit betekent dat wij samen kijken naar passende opdrachten of diensten in de gehandicaptenzorg.

    Werk jij liever op een vaste locatie met vaste uren, dan kijken wij samen welke vacature in de gehandicaptenzorg past bij jou.

    Of je nu op zoek bent naar tijdelijk of vast werk, flexibele werktijden, parttime of fulltime werk in de zorg: er is altijd een gehandicaptenzorg vacature die past bij jou. Binnen Randstad Zorg maken wij onderscheid in type banen. Er zijn 4 types:

     

    • uitzendkracht

    Als uitzendkracht werk je op basis van een nulurencontract en geef je zelf jouw beschikbaarheid aan en zullen wij op basis van jouw beschikbaarheid kijken naar leuke diensten. Interessant als jij flexibel wilt werken in de gehandicaptenzorg.

    • zzp

    Als zzp’er in de zorg heb je veel vrijheid. Je bepaalt zelf de richting en tijdsindeling en kan zorgen voor afwisseling van opdrachten. Een ander groot voordeel voor zzp’ers in de zorg is dat zorg verleend kan worden op de manier die het beste bij jou past.

    • detachering

    Wanneer jij gedetacheerd wordt heb je een contact voor een minimaal aantal uren werk per week. Interessant als jij graag vastigheid en zekerheid zoekt in een baan.

    • bemiddeling.

    Tenslotte kunnen wij jou ook bemiddelen naar jouw nieuwe vaste baan. Dit betekent dat jij direct in dienst komt van een werkgever.

  • hoe ziet een sollicitatieproces eruit via Randstad?

    Wil je solliciteren op een vacature via Randstad? We leggen het je in 5 stappen uit:

    1. Solliciteer via de website. We bekijken dan je sollicitatie en beoordelen of je geschikt bent voor de functie en het bedrijf.

    2. Even bellen. Onze recruiter belt of mailt je. We bespreken je sollicitatie en je carrièremogelijkheden.

    3. Eerste ontmoeting. Heb je nog niet eerder gewerkt via Randstad? Dan hebben we enkele basisgegevens van je nodig. 

    4. Sollicitatiegesprek. Wij regelen het gesprek voor de functie waarop je solliciteerde. Of voor een andere, misschien wel beter passende, baan!

    5. Aangenomen! Gefeliciteerd! We zorgen ervoor dat je volledig voorbereid begint aan je eerste werkdag.

  • wat voor contract krijg je bij randstad zorg?

    Bij Randstad Zorg krijg je een contract volgens het ‘fasensysteem’, dit bestaat uit Fase A, B en C.

     

    • Fase A is vergelijkbaar met een nulurencontract, waar er dus geen sprake is van urengarantie.

    • Fase B is vergelijkbaar met een bepaalde tijd contract. Bij een Fase B contract is er wel sprake van een urengarantie.

    • Tenslotte is Fase C een onbepaalde tijd contract. Afhankelijk van jouw ervaring kunnen wij jou een van deze contracten aanbieden.

    Daarnaast is het ook mogelijk om direct bij een opdrachtgever op contract te komen. Dan helpen we je bij de contractbesprekingen. 

    Wanneer je als zzp’er via Randstad in de zorg komt werken, gelden er andere voorwaarden. We kunnen regelmatig opdrachten aanbieden in de GGZ, revalidatie, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en in de ziekenhuizen. In het eerste oriënterende gesprek kijken we samen naar jouw voorkeuren en wensen met betrekking tot een opdracht. Aan de hand daarvan kunnen wij jou opdrachten voorstellen die bij je passen.