vacatures ggz.

Begeleider GGZ, Randstad Zorg Den Haag

 • 's-Gravenhage
 • € 13,48 - 18,77 per uur
 • 24 - 32 uur, 3 - 4 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO
 • Randstad Zorg Den Haag

Ben jij een gepassioneerde en empathische begeleider die zich wil inzetten voor cliënten binnen de ggz? Speel je graag een belangrijke rol in het ondersteunen en begeleiden van dak- en thuislozen? En help jij cliënten graag bij het behouden of ontwikkelen van hun zelfstandigheid? Solliciteer dan direct en ga als begeleider aan de slag bij een grote ggz-instelling in Den Haag ...

bekijk vacature

Begeleider in de GGZ, omgeving Amsterdam, Randstad Zorg Amsterdam LS

 • Amsterdam
 • € 16,63 - 22,70 per uur
 • 24 - 36 uur, 3 - 5 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO
 • Randstad Zorg Amsterdam LS

Zou je graag als begeleider in de psychiatrie willen werken? Of doe je dit al? Laten we samen op zoek gaan naar een plek waar je dit kan gaan doen! Hoe zou het eruit zien als je via randstad zorg in de GGZ gaat werken? Je komt in onze flexpool en gaat naar je eigen wensen werken. Dit betekent dat je zelf aan mag geven wanneer je beschikbaar bent en met welke doelgroepen je graag zou willen ...

bekijk vacature

wat doet de ggz precies?

De ggz behandelt en helpt mensen met geestelijke problemen zoals depressie, angst of persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast probeert de ggz psychische problemen bij mensen te voorkomen en chronisch psychisch zieken te begeleiden. Deze hulp kan vanuit huis, maar ook via een zorginstelling. De hulp van de ggz is niet altijd vrijwillig. 

Ontdek wat Randstad zorg voor jou kan betekenen: werken in de zorg of opleidingen en trainingen in de zorg.

welke beroepen zijn er in de ggz?

Als ggz agoog ondersteun je mensen met een psychische problemen of verslaving. Je hebt kennis van verschillende problemen. Met deze kennis coach en behandel je cliënten en zorgt je dat zij zelfstandigheid terugkrijgen in hun leven. 

Als begeleider in de ggz help je mensen met psychische problemen in een zorginstelling. Door te observeren, begeleiden en het voeren van gesprekken help je deze mensen en probeer je ervoor te zorgen dat ze snel weer hun zelfstandigheid terugkrijgen. 

Als verpleegkundige in de ggz help je mensen met psychische problemen. Je observeert, rapporteert en gaat me cliënten in gesprek. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de medicatie van de cliënt. 

In de ggz is er altijd veel vraag naar verpleegkundigen en begeleiders. Bekijk hier alle vacatures. 

vacatures ggz bij jou in de buurt

Werken bij de ggz betekent dat er altijd werk bij jou in de buurt is! Zo houd je de reistijd lekker kort en kun je werken waar je wilt. Bekijk hieronder snel welke vacatures in de ggz er bij jou in de regio allemaal openstaan. 

wat verdien je in de ggz? 

Je salaris in de ggz wordt bepaald aan de hand van de cao ggz. Hierin staan verschillende salarisschalen. In de ggz cao staan vaste afspraken zoals salaris, werktijden en pensioen. In welke salarisschaal je zit, hangt af van je functie en werkervaring. 

Meer weten over je salaris in de ggz? Doe dan de salarischeck

wat zijn de salarisschalen in de ggz? 

Een ggz-medewerker die in de salarisschalen 10 tot en met 40 valt moet minstens over één jaar werkervaring beschikken. Voor de salarisschalen 45 tot en met 60 moet je over minimaal twee jaar werkervaring beschikken. Een ggz-medewerker in salarisschalen 65 tot en met 80 moet minimaal over drie jaar werkervaring beschikken. 

Wil je alle salarisschalen bekijken? Bekijk hier de salarisschalen per sector

wat staat er in de ggz cao?

In de cao ggz staat dat een voltijdscontract bestaat uit een 36-urige werkweek. Daarnaast heb je recht op 144 wettelijke en 22 bovenwettelijke vakantieuren per kalenderjaar. Werk je deeltijd? Dan krijg je vakantieuren naar rato van je dienstverband. Ook heb je recht op 35 verlofuren voor levensfasebudget. Daarnaast krijg je elk jaar een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van je jaarsalaris.  

In de ggz cao (collectieve arbeidsovereenkomst) staan alle afspraken die de vakbond heeft gemaakt voor iedereen die werkt in de ggz. Hierin staan onder andere afspraken over je loon, werktijden, toeslagen, vakantie, scholing en pensioen. 

veelgestelde vragen over werken in de ggz

 • heb ik een opleiding nodig om te werken in de ggz?

  Om in de ggz te werken heb je een zorgopleiding nodig. Een voorbeeld is de opleiding hbo-opleiding verpleegkundige of de hbo-opleiding ggz-begeleider. Met een mbo-diploma kun je ook werken in de ggz. Wanneer je wilt weten of je in aanmerking komt voor een baan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze contactgegevens staan in de vacature vermeld

 • wat is belangrijk in de ggz?

  In de ggz is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Je werkt namelijk met kwetsbare, maar ook uitdagen cliënten. Inlevingsvermogen helpt om patiënten beter te helpen. Daarnaast werk je samen met collega’s in een zorginstelling. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken.  Lees hier meer over werken als ggz-medewerker of bekijk meteen alle ggz vacatures.  

 • wat doe je in de ggz?

  In de ggz help je mensen met een psychische problemen of een verslaving. Denk aan een persoonlijkheidsstoornis of een drugsverslaving. Je begeleidt, verzorgt en helpt mensen om beter om te gaan met psychische klachten. Dit doe je door bijvoorbeeld met medicatie, gesprekken en dagbesteding. Samen werken jullie toe naar een situatie waarin de patiënt kan functioneren in de maatschappij. Wil je mensen met een psychische problemen helpen? Ga dan met ons in gesprek over de vacature in de ggz die past bij jou.

 • vast of flexibel werken in de ggz?

  Werken in de ggz kan zowel flexibel of vast. Op basis van jouw voorkeur, wensen en behoeften helpen we jou aan een flexibele of vaste baan. 

  Flexibel werken in de ggz betekent dat jij zelf bepaalt wanneer en hoeveel uur jij werkt. Dit betekent dat wij samen kijken naar passende opdrachten of diensten in de ggz.

  Werk jij liever op een vaste locatie met vaste uren, dan kijken wij samen welke vacature in de ggz past bij jou.

  Of je nu op zoek bent naar tijdelijk of vast werk, flexibele werktijden, parttime of fulltime werk in de zorg: er is altijd een vacature in de ggz die past bij jou. Binnen Randstad Zorg maken wij onderscheid in type banen. Er zijn 4 types:

  • uitzendkracht

  Als uitzendkracht werk je op basis van een nulurencontract en geef je zelf jouw beschikbaarheid aan en zullen wij op basis van jouw beschikbaarheid kijken naar leuke diensten. Interessant als jij flexibel wilt werken in de ggz.

  • zzp

  Als zzp’er in de zorg heb je veel vrijheid. Je bepaalt zelf de richting en tijdsindeling en kan zorgen voor afwisseling van opdrachten. Een ander groot voordeel voor zzp’ers in de zorg is dat zorg verleend kan worden op de manier die het beste bij jou past

  • detachering

  Wanneer jij gedetacheerd wordt heb je een contact voor een minimaal aantal uren werk per week. Interessant als jij graag vastigheid en zekerheid zoekt in een baan.

  • bemiddeling.

  Tenslotte kunnen wij jou ook bemiddelen naar jouw nieuwe vaste baan. Dit betekent dat jij direct in dienst komt van een werkgever.

 • hoe ziet een sollicitatieproces eruit via Randstad?

  Solliciteren op een vacature via Randstad is heel simpel. We leggen het je in 5 stappen uit:

  1. Solliciteer via de website. We bekijken dan je sollicitatie en beoordelen of je geschikt bent voor de functie en het bedrijf.

  2. Even bellen. Onze recruiter belt of mailt je. We bespreken je sollicitatie en je carrièremogelijkheden.

  3. Eerste ontmoeting. Heb je nog niet eerder gewerkt via Randstad? Dan hebben we enkele basisgegevens van je nodig. 

  4. Sollicitatiegesprek. Wij regelen het gesprek voor de functie waarop je solliciteerde. Of voor een andere, misschien wel beter passende, baan!

  5. Aangenomen! Gefeliciteerd! We zorgen ervoor dat je volledig voorbereid begint aan je eerste werkdag.

 • wat voor contract krijg je bij randstad zorg?

  Bij Randstad Zorg krijg je een contract volgens het ‘fasensysteem’, dit bestaat uit Fase A, B en C.

  • Fase A is vergelijkbaar met een nulurencontract, waar er dus geen sprake is van urengarantie.

  • Fase B is vergelijkbaar met een bepaalde tijd contract. Bij een Fase B contract is er wel sprake van een urengarantie.

  • Tenslotte is Fase C een onbepaalde tijd contract. Afhankelijk van jouw ervaring kunnen wij jou een van deze contracten aanbieden.

  Daarnaast is het ook mogelijk om direct bij een opdrachtgever op contract te komen. Dan helpen we je bij de contractbesprekingen. 

  Wanneer je als zzp’er via Randstad in de zorg komt werken, gelden er andere voorwaarden. We kunnen regelmatig opdrachten aanbieden in de GGZ, revalidatie, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en in de ziekenhuizen. In het eerste oriënterende gesprek kijken we samen naar jouw voorkeuren en wensen met betrekking tot een opdracht. Aan de hand daarvan kunnen wij jou opdrachten voorstellen die bij je passen.