werken in het ziekenhuis

verpleegkundige ZZP nachten psychiatrie

 • Ermelo
 • € 45,00 - 49,00 per uur
 • 32 - 40 uur, 4 - 5 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO

... wat jouw voorkeuren zijn en wat Randstad hierin mag aanbieden. Projecten starten vanaf 24 uur in de week en kunnen ook voor fulltime zijn. Vaak voor een periode van 3 maanden tot zes maanden. Met kans op verlenging.Of het nou in de GGZ, gehandicaptenzorg, ziekenhuis of in de ouderenzorg/thuiszorg is. Wij denken graag met je mee over wat er mogelijk is! sollicitatie Wil jij meer weten over het werken als zelfstandige via Randstad Zorg Professionals? Solliciteer op deze vacature of e-mail je CV. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

bekijk vacature

verpleegkundige psychiatrie ZZP

 • Ermelo
 • € 45,00 - 50,00 per uur
 • 24 - 40 uur, 3 - 5 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO

... projectmatig werken bij één of meer opdrachtgevers in jouw regio. Samen stemmen wij af wat jouw voorkeuren zijn en wat Randstad hierin mag aanbieden. Projecten starten vanaf 24 uur in de week en kunnen ook voor fulltime zijn. Vaak voor een periode van 3 maanden tot zes maanden. Met kans op verlenging.Of het nou in de GGZ, gehandicaptenzorg, ziekenhuis of in de ouderenzorg/thuiszorg is. Wij ...

bekijk vacature

verpleegkundige ANW psychiatrie ZZP

 • Amersfoort
 • € 45,00 - 55,00 per uur
 • 24 - 32 uur, 3 - 5 dagen p.w.
 • HBO

... en kunnen ook voor fulltime zijn. Vaak voor een periode van 3 maanden tot zes maanden. Met kans op verlenging.Of het nou in de GGZ, gehandicaptenzorg, ziekenhuis of in de ouderenzorg/thuiszorg is. Wij denken graag met je mee over wat er mogelijk is! sollicitatie Wil jij meer weten over het werken als zelfstandige via Randstad Zorg Professionals? Solliciteer op deze vacature of e-mail je CV. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

bekijk vacature

wat doet een ziekenhuismedewerker precies?

In het ziekenhuis komen mensen voor controles, behandelingen, spoedeisende hulp of een operatie. Als ziekenhuismedewerker werk je op een eigen afdeling, zoals cardiologie of neurologie. Samen met jou kijken we naar een afdeling die bij je past. Door jouw zorg en inspanning kunnen patiënten snel ontslagen worden uit het ziekenhuis.  

Ontdek wat Randstad zorg voor jou kan betekenen: werken in de zorg of opleidingen en trainingen in de zorg.

welke beroepen zijn er in het ziekenhuis?

Als doktersassistent ondersteun je de dokter in het ziekenhuis. Je regelt de administratie, je handelt zorgvragen van patiënten af en geeft advies. Je hebt dus veel contact met patiënten en bent vaak het eerste aanspreekpunt. 

Als verpleegkundige in het ziekenhuis help je mensen met verschillende aandoeningen op je afdeling. Patiënten komen langs voor onderzoek of een behandeling. Als verpleegkundige zorg je dat elke patiënt passende zorg krijgt. Je stelt patiënten gerust, biedt meer informatie over de behandeling en controleert het medicijngebruik. 

Als zorgmanager in het ziekenhuis heb je de leiding over een afdeling. Denk bijvoorbeeld aan dermatologie. Je plant, organiseert en controleert de werkzaamheden. Jij zorgt dat alles op de afdeling op rolletjes loopt. 

vacatures in ziekenhuizen bij jou in de buurt

Werken in een ziekenhuis betekent dat er altijd werk bij jou in de buurt is! Zo houd je de reistijd lekker kort en kan je dus werken maar je wilt. Bekijk hieronder snel welke vacatures in het ziekenhuis er bij jou in de regio allemaal openstaan. 

wat verdient een ziekenhuismedewerker?

Je salaris in het ziekenhuis wordt bepaald aan de hand van salarisschalen, zoals die zijn vastgesteld in de ziekenhuis cao. Een verpleegkundige valt vaak in salarisschaal 45 conform cao ziekenhuizen of cao academische ziekenhuizen. 

Je salaris in het ziekenhuis wordt bepaald aan de hand van salarisschalen, zoals die zijn vastgesteld in de ziekenhuis cao. Meestal hoef je dus niet te onderhandelen over je loon. Salarisschalen gebaseerd op je werkervaring, leeftijd en prestaties. 

Meer weten over je salaris in het ziekenhuis of de tarieven van zzp’ers in het ziekenhuis? Doe dan de salarischeck

wat zijn de salarisschalen in het ziekenhuis? 

Hieronder zie je de salarisschalen in het ziekenhuis. Een beginnend verpleegkundige begint meestal in salarisschaal fwg 45. Wanneer je als verpleegkundige meer ervaring opbouwt kan dit oplopen tot salarisschaal fwg 55. 

Meer lezen over salarisschalen? Bekijk hier de salarisschalen per sector

wat staat er in de ziekenhuis cao?

In de ziekenhuis cao (collectieve arbeidsovereenkomst) staan alle afspraken die de vakbond heeft gemaakt voor iedereen die werkt in een ziekenhuis. Dit zijn afspraken over je loon, werktijden, toeslagen, vakantie, scholing, pensioen. 

veelestelde vragen over werken in het ziekenhuis

 • heb ik een opleiding nodig om te werken in het ziekenhuis?

  Om te werken in een ziekenhuis moet je een opleiding afgerond hebben. Een voorbeeld is de mbo-opleiding helpende of verzorgende ig of de hbo-opleiding verpleegkundige. Wanneer je wilt weten of je in aanmerking komt voor een baan kun je altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens vind je in de vacature. 

 • wat is belangrijk in een ziekenhuis?

  Als je werkt in het ziekenhuis is het belangrijk dat je goed communiceert. Meestal ben je het eerste aanspreekpunt van patiënten en je praat met veel verschillende mensen. Empathie voor patiënten en inlevingsvermogen is ook belangrijk. Mensen kunnen het spannend vinden om in een ziekenhuis te zijn. Jij stelt hen gerust. Daarnaast kun je goed samenwerken met artsen en andere zorgmedewerkers. Lees hier meer over werken als ziekenhuismedewerker of bekijk meteen alle ziekenhuis vacatures. 

 • wat doe je in een ziekenhuis

  In een ziekenhuis verzorg je gewonde, zieke of revaliderende mensen. Dit doe je op verschillende afdelingen zoals oncologie of de neuro-afdeling. Met jouw hulp als ziekenhuismedewerker sterken patiënten sneller aan. Hierdoor kunnen ze snel weer terug naar huis. Wil je mensen helpen in het ziekenhuis? Ga dan met ons in gesprek over de vacature in het ziekenhuis die past bij jou. 

 • vast of flexibel werken in het ziekenhuis?

  Werken in een ziekenhuis kan zowel flexibel als vast. Op basis van jouw voorkeur, wensen en behoeften helpen we jou aan een flexibele of vaste baan.

  Flexibel werken in een ziekenhuis betekent dat jij zelf bepaalt wanneer en hoeveel uur jij werkt. Dit betekent dat wij samen kijken naar passende projecten of diensten in een ziekenhuis.

  Werk jij liever op een vaste afdeling met vaste uren, dan kijken wij samen welke vacature in het ziekenhuis past bij jou.

  Of je nu op zoek bent naar tijdelijk of vast werk, flexibele werktijden, parttime of fulltime werk in de zorg: er is altijd een ziekenhuis vacature die past bij jou. Binnen Randstad Zorg maken wij onderscheid in type banen. Er zijn 4 types:

  • uitzendkracht

  Als uitzendkracht werk je op basis van een nulurencontract en geef je zelf jouw beschikbaarheid aan en zullen wij op basis van jouw beschikbaarheid kijken naar leuke diensten. Interessant als jij flexibel wilt werken in het ziekenhuis.

  • zzp

  Als zzp’er in de zorg heb je veel vrijheid. Je bepaalt zelf de richting en tijdsindeling en kan zorgen voor afwisseling van opdrachten. Een ander groot voordeel voor zzp’ers in de zorg is dat zorg verleend kan worden op de manier die het beste bij jou past

  • detachering

  Wanneer jij gedetacheerd wordt heb je een contact voor een minimaal aantal uren werk per week. Interessant als jij graag vastigheid en zekerheid zoekt in een baan.

  • bemiddeling.

  Tenslotte kunnen wij jou ook bemiddelen naar jouw nieuwe vaste baan. Dit betekent dat jij direct in dienst komt van een werkgever.

 • hoe ziet een sollicitatieproces eruit via Randstad?

  Solliciteren op een vacature via Randstad is heel simpel. We leggen het je in 5 stappen uit:

   

  1. Solliciteer via de website. We bekijken dan je sollicitatie en beoordelen of je geschikt bent voor de functie en het bedrijf.

  2. Even bellen. Onze recruiter belt of mailt je. We bespreken je sollicitatie en je carrièremogelijkheden.

  3. Eerste ontmoeting. Heb je nog niet eerder gewerkt via Randstad? Dan hebben we enkele basisgegevens van je nodig. 

  4. Sollicitatiegesprek. Wij regelen het gesprek voor de functie waarop je solliciteerde. Of voor een andere, misschien wel beter passende, baan!

  5. Aangenomen! Gefeliciteerd! We zorgen ervoor dat je volledig voorbereid begint aan je eerste werkdag.

 • heb ik een diploma nodig om te kunnen werken in het ziekenhuis?

  Om als verzorgende ig in een ziekenhuis te werken, moet je minimaal de opleiding verzorgende ig MBO niveau 3 afgerond hebben.

  Om als verpleegkundige in een ziekenhuis te werken, moet je minimaal de opleiding verpleegkunde MBO niveau 4 of HBO afgerond hebben.

  Wil jij als medisch secretaresse of doktersassistent aan de slag, dan is een opleiding tot medisch secretaresse of doktersassistent vereist.

  Wij vermelden alle vereisten in onze vacatures. Wil jij meer weten over deze vereisten, neem dan contact op met de contactpersoon die vermeld staat in de vacature.

  Beschik jij nu nog niet over het juiste diploma om te werken in het ziekenhuis? Naast de vele vacatures in het ziekenhuis, hebben wij ook veel andere leuke vacatures in de zorg. Je vindt ze allemaal op onze pagina voor zorg vacatures.

 • ons laten zoeken naar een baan voor jou in het ziekenhuis

  Geen tijd of zin om alle ziekenhuis vacatures door te spitten, zoekende tot jij de perfecte vacature tegenkomt? Door de vele vacatures die openstaan in het ziekenhuis, zie jij door de bomen het bos niet meer.

  Wij zoeken voor jou de baan in een functie binnen het ziekenhuis die past bij jou. Hoe? Door je aan te melden als voor een baan in het ziekenhuis. Wij gaan vervolgens met jou in gesprek om de juiste baan in het ziekenhuis te vinden.

  Vanwege ons grote netwerk is het voor jou als werkzoekende ideaal om ervaring op te doen bij een van onze klanten. Samen kijken wij in welke functie jij in het ziekenhuis wilt werken en waar jij het best tot je recht komt. Ben jij een starter in de zorg of zit jij op een dood spoor? Het is ook mogelijk om bij diverse klanten, in diverse rollen ervaring op te doen. Het gaat er om dat jij uiteindelijk de juiste stap weet te zetten.