jeugdzorg vacatures.

wat is jeugdzorg?

Jeugdzorg is de verzamelnaam voor alle organisaties die zich inzetten om iedereen in Nederland een zo veilig mogelijke jeugd te bezorgen. Dat betekent dat jeugdzorgorganisaties niet alleen kinderen helpen, maar ook hun ouders. En dat kan vanuit huis, op school of via een instelling.

Ontdek wat Randstad zorg voor jou kan betekenen: werken in de zorg of opleidingen en trainingen in de zorg.

welke beroepen zijn er in de jeugdzorg?

Als begeleider in de jeugdzorg help je jongeren die problemen hebben. Deze problemen lopen erg uiteen, denk aan problemen met ouders of op school. Je helpt deze jongeren met advies en begeleiding. 

Als pedagogisch medewerker ondersteun je jongeren en help je bij de ontwikkeling. Dit kan van alles zijn. Denk aan structuur aanbrengen, meedoen in de maatschappij of het begeleiden van kinderen. 

In de jeugdzorg is er altijd veel vraag naar begeleiders. Bekijk hier alle vacatures.

vacatures in de jeugdzorg bij jou in de buurt

Werken de jeugdzorg betekent dat er altijd werk bij jou in de buurt is! Zo houd je de reistijd lekker kort en kan je dus werken maar je wilt. Bekijk hieronder snel welke vacatures in de jeugdzorg er bij jou in de regio allemaal openstaan. 

wat verdien je in de jeugdzorg?

Een jeugdzorgmedewerker zoals een begeleider verdient gemiddeld 2.493,- euro bruto per maand op basis van 40 uur. Een pedagogisch medewerker verdient gemiddeld 2.239,- euro bruto per maand op basis van 40 uur. 

Je salaris in de jeugdzorg wordt bepaald aan de hand van salarisschalen, zoals die zijn vastgesteld in de cao. Meestal hoef je dus niet te onderhandelen over je loon. Salarisschalen zijn gebaseerd op je werkervaring, leeftijd en prestaties. 

Meer weten over je salaris in de Jeugdzorg? Doe dan de salarischeck

wat zijn de salarisschalen in de jeugdzorg?

De jeugdzorg valt onder de verpleeg, verzorgingshuizen, thuis en jeugdgezondheidszorg (VVT). Zie hieronder welke salarisschalen deze heeft. 

schaal 5 (16-21 jaar): €570-1654 schaal 45: €2693-3264
schaal 10 (16 - 20 jaar): €1578-1712 schaal 50: €2762-3708
schaal 15 (vanaf 21 jaar): €1774-2206 schaal 55: €2900-4162
schaal 20: €1857-2345 schaal 60: €3195-4744
schaal 25: €1903-2481 schaal 65: €4010-5585
schaal 30: €1903-2555 schaal 70: €4744-6740
schaal 35: €2008-2693 schaal 75: €5443-8147
schaal 40: €2133-2971 Schaal 80: €6390-9526

bron: fnv.nl

wat staat er in de jeugdzorg cao? 

In de jeugdzorg cao (collectieve arbeidsovereenkomst) staan alle afspraken die de vakbond heeft gemaakt voor iedereen die werkt in de jeugdzorg. Dit zijn afspraken over je loon, werktijden, toeslagen, vakantie, scholing, pensioen.

Dankzij de cao in de jeugdzorg heb je meer vakantiedagen, regelmatig een loonsverhoging, toeslag voor overwerk en doorbetaling bij ziekte. 

meest gestelde vragen over de jeugdzorg

 • heb ik een opleiding nodig om te werken in de jeugdzorg?

  Ja. Om in de jeugdzorg te werken moet je een zorgopleiding afgerond hebben. Een voorbeeld is de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker met de specialisatie in de Jeugdzorg. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een baan? Neem gerust contact op met de contactpersoon in de vacature.

 • welke functies heb je in de jeugdzorg?

  Werken in de jeugdzorg kan op diverse manieren. Thuis of in een instelling, individueel of als gezin, kort of lang. 

  werken in de jeugdzorg is altijd dynamisch, afwisselend en uitdagend. Daarom moet je stevig in je schoenen staan. Je werkt vaak met jongeren met complexe gedragsproblemen zoals CD, ODD, ASS, ADHD, intrapsychische problemen & trauma die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen.

  Er zijn rgelematig jeugdzorg vacatures voor o.a. begeleiders, pedagogisch medewerkers en professionals in de jeugdzorg. Jij kunt werken in de jeugdzorg in de volgende vormen:

  • hulp bij opvoed- en opgroeiproblemen
  • geestelijke gezondheidszorg
  • jeugdbescherming
  • dagbehandeling
  • jeugdreclassering
  • gesloten jeugdzorg

  Wij kijken samen naar een passende vacature in de jeugdzorg. Vast of flexibel, starter of expert. Meld je nu aan voor een baan in de jeugdzorg. Zit er geen passende vacature voor jou tussen? Bekijk dan al onze zorg vacatures.

 • wat is belangrijk in de jeugdzorg?

  In de jeugdzorg is het belangrijk dat je cliënten de ruimte geeft om zich te ontwikkelen. Het is namelijk belangrijk dat zij de regie blijven houden over hun leven. Samen met jou, je collega’s en hun eigen omgeving vindt iedereen zo oplossingen voor hun problemen. Lees hier meer over werken als jeugdzorgmedewerker of bekijk meteen alle jeugdzorg vacatures. 

 • wat is mijn salaris in de jeugdzorg?

  In de jeugdzorg word je ingeschaald in schaal 7 van VVT CAO. Jouw exacte salaris wordt bepaald aan de hand van het aantal werkervaringsjaren.

  Wil jij jouw exacte salaris weten, dan kun je altijd contact opnemen met de contactpersoon die vermeld staat in de vacature.

 • wat doe je in de jeugdzorg?

  In de jeugdzorg zorg je dat jongeren en kinderen veilig opgroeien in een vertrouwde omgeving. Je hulp is meestal vrijwillig, soms ook verplicht. Je begeleidt jongeren en kinderen met bijvoorbeeld psychiatrische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van een afwisselend programma van behandeling, onderwijs en activiteiten. Wil je jongen en kinderen helpen bij hun ontwikkeling, ga dan met ons in gesprek over de vacature in de jeugdzorg die past bij jou.

 • vast of flexibel werken in de jeugdzorg?

  Werken in de jeugdzorg kan zowel flexibel als vast. Op basis van jouw voorkeur, wensen en behoeften helpen we jou aan een flexibele of vaste baan.

  Flexibel werken in de jeugdzorg betekent dat jij zelf bepaalt wanneer en hoeveel uur jij werkt. Dit betekent dat wij samen kijken naar passende opdrachten of diensten in de jeugdzorg.

  Werk jij liever op een vaste locatie met vaste uren, dan kijken wij samen welke vacature in de jeugdzorg past bij jou.

  Of je nu op zoek bent naar tijdelijk of vast werk, flexibele werktijden, parttime of fulltime werk in de zorg: er is altijd een jeugdzorg vacature die past bij jou. Binnen Randstad Zorg maken wij onderscheid in type banen. Er zijn 4 types:

  • uitzendkracht

  Als uitzendkracht werk je op basis van een nulurencontract en geef je zelf jouw beschikbaarheid aan en zullen wij op basis van jouw beschikbaarheid kijken naar leuke diensten. Interessant als jij flexibel wilt werken in de jeugdzorg.

  • zzp

  Als zzp’er in de zorg heb je veel vrijheid. Je bepaalt zelf de richting en tijdsindeling en kan zorgen voor afwisseling van opdrachten. Een ander groot voordeel voor zzp’ers in de zorg is dat zorg verleend kan worden op de manier die het beste bij jou past

  • detachering

  Wanneer jij gedetacheerd wordt heb je een contact voor een minimaal aantal uren werk per week. Interessant als jij graag vastigheid en zekerheid zoekt in een baan.

  • bemiddeling.

  Tenslotte kunnen wij jou ook bemiddelen naar jouw nieuwe vaste baan. Dit betekent dat jij direct in dienst komt van een werkgever.

 • hoe ziet een sollicitatieproces eruit via Randstad?

  Solliciteren op een vacature via Randstad is heel simpel. We leggen het je in 5 stappen uit:

  1. Solliciteer via de website. We bekijken dan je sollicitatie en beoordelen of je geschikt bent voor de functie en het bedrijf.

  2. Even bellen. Onze recruiter belt of mailt je. We bespreken je sollicitatie en je carrièremogelijkheden.

  3. Eerste ontmoeting. Heb je nog niet eerder gewerkt via Randstad? Dan hebben we enkele basisgegevens van je nodig. 

  4. Sollicitatiegesprek. Wij regelen het gesprek voor de functie waarop je solliciteerde. Of voor een andere, misschien wel beter passende, baan!

  5. Aangenomen! Gefeliciteerd! We zorgen ervoor dat je volledig voorbereid begint aan je eerste werkdag.

 • wat voor contract krijg je bij Randstad zorg?

  Bij Randstad Zorg krijg je een contract volgens het ‘fasensysteem’, dit bestaat uit Fase A, B en C.

  • Fase A is vergelijkbaar met een nulurencontract, waar er dus geen sprake is van urengarantie.

  • Fase B is vergelijkbaar met een bepaalde tijd contract. Bij een Fase B contract is er wel sprake van een urengarantie.

  • Tenslotte is Fase C een onbepaalde tijd contract. Afhankelijk van jouw ervaring kunnen wij jou een van deze contracten aanbieden.

  Daarnaast is het ook mogelijk om direct bij een opdrachtgever op contract te komen. Dan helpen we je bij de contractbesprekingen. 

  Wanneer je als zzp’er via Randstad in de zorg komt werken, gelden er andere voorwaarden. We kunnen regelmatig opdrachten aanbieden in de GGZ, revalidatie, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en in de ziekenhuizen. In het eerste oriënterende gesprek kijken we samen naar jouw voorkeuren en wensen met betrekking tot een opdracht. Aan de hand daarvan kunnen wij jou opdrachten voorstellen die bij je passen.