wat doe je precies in de ouderenzorg? 

Als je werkt in de ouderenzorg probeer je de levenskwaliteit van ouderen zo hoog mogelijk te houden. Dit doe je door ze te verzorgen, maar ook door middel van sociaal contact en dagbesteding. Het verzorgen van ouderen kan bij mensen thuis, in een zorginstelling of in een ziekenhuis. 

Ontdek wat Randstad zorg voor jou kan betekenen: werken in de zorg of opleidingen en trainingen in de zorg.

helpende 

Als helpende ondersteun je de zorgverlener met algemene dagelijkse verrichtingen. Denk aan het uit bed helpen met een tillift, persoonlijke verzorging of het ontbijt. Je hulp maakt het leven van ouderen én zorgverleners aangenamer.  

vezorgende IG

Als verzorgende IG is je werkdag lekker veelzijdig. Je helpt ouderen met medicatie, wassen, omkleden. Je helpt bijvoorbeeld mee bij wondverzorging of maakt een stoma schoon. Ook houd je in de gaten hoe het met de ouderen gaat. Je bent de vinger op de pols en rapporteert aan de verpleegkundige als dat nodig is. 

verpleegkundige

Als verpleegkundige in de ouderenzorg ben je gespecialiseerd in moeilijke vraagstukken, zoals dementie. Daarom ben je het aanspreekpunt van de ouderen. Je rapporteert onder andere naar de huisarts en coördineert de zorg naar verschillende zorgorganisaties. 

vacatures ouderenzorg bij jou in de buurt

Werken de ouderenzorg betekent dat er altijd werk bij jou in de buurt is! Zo houd je de reistijd lekker kort en kan je dus werken maar je wilt. Bekijk hieronder snel welke vacatures in de ouderenzorg er bij jou in de regio allemaal openstaan. 

wat verdien je in de ouderenzorg? 

Een helpende verdient gemiddeld 2.245,- euro bruto per maand. Werk je als verzorgende ig in de ouderenzorg? Dan verdien je gemiddeld 2.530,- euro bruto per maand. Je salaris in de ouderenzorg is afhankelijk van je specialisatie en opleidingsniveau. 

Als verpleegkundige in de ouderenzorg verdien je gemiddeld 3.130,- euro bruto per maand. Deze salarissen zijn op basis van 40 uur. 

Meer weten over je salaris in de ouderenzorg? Doe dan de salarischeck!

wat zijn de salarisschalen in de ouderenzorg?

De ouderenzorg valt onder de verpleeg, verzorgingshuizen, thuis en jeugdgezondheidszorg (VVT). Zie hieronder welke salarisschalen deze heeft. 

schaal 5 (16-21 jaar): €570-1654 schaal 45: €2693-3264
schaal 10 (16 - 20 jaar): €1578-1712 schaal 50: €2762-3708
schaal 15 (vanaf 21 jaar): €1774-2206 schaal 55: €2900-4162
schaal 20: €1857-2345 schaal 60: €3195-4744
schaal 25: €1903-2481 schaal 65: €4010-5585
schaal 30: €1903-2555 schaal 70: €4744-6740
schaal 35: €2008-2693 schaal 75: €5443-8147
schaal 40: €2133-2971 Schaal 80: €6390-9526

bron: fnv.nl

wat staat er in de ouderenzorg cao?

In de cao voor de ouderenzorg (collectieve arbeidsovereenkomst) staan alle afspraken die de vakbond heeft gemaakt voor iedereen die werkt in de ouderenzorg. Dit zijn afspraken over je loon, werktijden, toeslagen, vakantie, scholing, pensioen.

Dankzij de cao in de ouderenzorg heb je meer vakantiedagen, regelmatig een loonsverhoging, toeslag voor overwerk en doorbetaling bij ziekte. 

nog geen diploma? Volg een zorgopleiding

Lijkt het werken in de ouderenzorg jou wel wat? En wil je ook nog een opleiding afronden? Of wil je je laten omscholen? Dan kan je werken en leren tegelijk! Bekijk hieronder onze bbl-opleidingen en neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar een goede manier voor jou om aan de slag te gaan in de ouderenzorg. Check de opleidingen in de zorg pagina. 

antwoord op alle vragen wanneer jij wilt werken in de ouderenzorg

 • heb ik een opleiding nodig om te werken in de ouderenzorg?

  Ja en nee. Om in de ouderenzorg aan de slag te gaan, moet je een opleiding hebben. Een voorbeeld is de hbo-opleiding verpleegkundige of de mbo-opleiding verzorgende ig. Je kan ook via ons een werk- en leertraject volgen om het juiste papiertje te halen. Fijn toch? Check hiervoor de opleidingen in de zorg. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een baan in de ouderenzorg? Je mag altijd contact opnemen met onze contactpersoon. Deze staat vermeld in de vacature

   

 • wat is belangrijk in de ouderenzorg?

  In de ouderenzorg is empathie voor ouderen enorm belangrijk. Het is belangrijk dat je geeft om het welbevinden van de ouderen. Je maakt graag een praatje of je speelt samen een spelletje tijdens de dagbesteding. Omdat je tijdens je werk veel fysiek bezig bent, is uithoudingsvermogen belangrijk. Meer lezen over werken in de ouderenzorg? Bekijk hier meteen alle ouderenzorg vacatures

 • wat doe je in de ouderenzorg?

  Je werkt in de ouderenzorg om de levenskwaliteit voor ouderen elke dag wat beter te maken. Je zorgt, ondersteunt, troost en verbindt ouderen en helpt ze mee in de dagelijkse bezigheden. Je helpt ze bijvoorbeeld bij het wassen, aankleden en eten. Of je zorgt dat ze de juiste medicijnen krijgen. Daarnaast maak je graag een praatje of speel je samen een spelletje zoals bingo. Wil je ouderen helpen en verzorgen? Ga dan met ons in gesprek over de vacature in de ouderenzorg die past bij jou. 

 • vast of flexibel werken in de ouderenzorg?

  Werken in de ouderenzorg kan zowel flexibel als vast. Op basis van jouw voorkeur, wensen en behoeften helpen we jou aan een flexibele of vaste baan.

  Flexibel werken in de ouderenzorg betekent dat jij zelf bepaalt wanneer en hoeveel uur je werkt. Dit betekent dat wij samen kijken naar passende opdrachten of diensten in de ouderenzorg.

  Werk jij liever op een vaste locatie met vaste uren, dan kijken wij samen welke vacature in de ouderenzorg past bij jou.

  Of je nu op zoek bent naar tijdelijk of vast werk, flexibele werktijden, parttime of fulltime werk in de zorg: er is altijd een ouderenzorgvacature die past bij jou. Binnen Randstad Zorg maken wij onderscheid in type banen. Er zijn 4 types:

  • uitzendkracht

  Als uitzendkracht werk je op basis van een nulurencontract en geef je zelf jouw beschikbaarheid aan en zullen wij op basis van jouw beschikbaarheid kijken naar leuke diensten. Interessant als jij flexibel wilt werken in de ouderenzorg.

  • zzp

  Als zzp’er in de zorg heb je veel vrijheid. Je bepaalt zelf de richting en tijdsindeling en kan zorgen voor afwisseling van opdrachten. Een ander groot voordeel voor zzp’ers in de zorg is dat zorg verleend kan worden op de manier die het beste bij jou past

  • detachering

  Wanneer jij gedetacheerd wordt heb je een contact voor een minimaal aantal uren werk per week. Interessant als jij graag vastigheid en zekerheid zoekt in een baan.

  • bemiddeling.

  Tenslotte kunnen wij jou ook bemiddelen naar jouw nieuwe vaste baan. Dit betekent dat jij direct in dienst komt van een werkgever.

 • hoe ziet een sollicitatieproces eruit via Randstad?

  Solliciteren op een vacature via Randstad is heel simpel. We leggen het je in 5 stappen uit:

  1. Solliciteer via de website. We bekijken dan je sollicitatie en beoordelen of je geschikt bent voor de functie en het bedrijf.

  2. Even bellen. Onze recruiter belt of mailt je. We bespreken je sollicitatie en je carrièremogelijkheden.

  3. Eerste ontmoeting. Heb je nog niet eerder gewerkt via Randstad? Dan hebben we enkele basisgegevens van je nodig. 

  4. Sollicitatiegesprek. Wij regelen het gesprek voor de functie waarop je solliciteerde. Of voor een andere, misschien wel beter passende, baan!

  5. Aangenomen! Gefeliciteerd! We zorgen ervoor dat je volledig voorbereid begint aan je eerste werkdag.

 • wat voor contract krijg je bij Randstad zorg?

  Bij Randstad Zorg krijg je een contract volgens het ‘fasensysteem’, dit bestaat uit Fase A, B en C.

  • Fase A is vergelijkbaar met een nulurencontract, waar er dus geen sprake is van urengarantie.

  • Fase B is vergelijkbaar met een bepaalde tijd contract. Bij een Fase B contract is er wel sprake van een urengarantie.

  • Tenslotte is Fase C een onbepaalde tijd contract. Afhankelijk van jouw ervaring kunnen wij jou een van deze contracten aanbieden.

  Daarnaast is het ook mogelijk om direct bij een opdrachtgever op contract te komen. Dan helpen we je bij de contractbesprekingen. 

  Wanneer je als zzp’er via Randstad in de zorg komt werken, gelden er andere voorwaarden. We kunnen regelmatig opdrachten aanbieden in de GGZ, revalidatie, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en in de ziekenhuizen. In het eerste oriënterende gesprek kijken we samen naar jouw voorkeuren en wensen met betrekking tot een  opdracht. Aan de hand daarvan kunnen wij jou opdrachten voorstellen die bij je passen.