werk waar, wanneer en hoe jij wil

Bij Randstad Zorg kan je werken waar, wanneer én hoe jij dat wilt. Altijd goed geregeld. Met een vast contactpersoon die je persoonlijk kent en altijd voor je klaar staat. Wist je dat veel van onze zorg collega’s zelf in de zorg hebben gewerkt? Zo snappen we de passie die je hebt voor de zorg. Soms is het zwaar, maar altijd dankbaar. Hoe jij je toekomst tegemoet wil gaan, wij denken graag met je mee. Zo hebben we vele cursussen, trainingen en zelfs opleidingen. Denk aan een cursus medicatie uitreiken tot aan een BBL traject MBO 3 verzorgende IG. Van starters tot ervaren zorgprofessionals, we zijn er voor iedereen. Kom samen met zorprofessionals om te kennis te delen en te leren. Randstad regelt het. Niet alleen voor een goed gesprek, maar ook voor gezellige borrel ben je van harte welkom.

 

luister de verhalen van...

sofia (werkt als zzp'er)

ron (vaste dienst)

dineke (werkt flexibel)

danique (over randstad zorg)

In heel Nederland zijn we als Randstad Zorg te vinden. Vind een baan bij jou in de buurt in het vakgebied wat bij jou past. De zorg is uniek en groot. We hebben vacatures in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, ggz, thuiszorg, kinderopvang en in het ziekenhuis. Werken als manager in de zorg? Ook dat is mogelijk. 

cao zorg: goed om te weten

Randstad volgt de zorg cao. De cao zorg legt duidelijk vast waar je recht op hebt, zoals je salaris, vakantiedagen, pensioenopbouw, vakantiegeld en eventuele overwerktoeslagen. Is er een specifieke opzegtermijn bij het vinden van nieuw werk? En onder welke voorwaarden heb ik recht op een weekendtoeslag? Je vindt alle relevante informatie naast je salaris in de cao zorg. Het kan gebeuren dat een werkgever in de zorgsector je extra voordelen biedt die niet in de cao zijn vastgelegd. Dit toont de flexibiliteit van een cao: het legt een basisnorm vast, maar er is altijd mogelijkheid voor extra voordelen in je cao!
 

 

Bij Randstad Zorg luisteren we naar jouw behoefte. Welke diensten passen bij jou? Werk je het liefst in de ochtend- of avonddienst? Liever in het weekend of doordeweeks? Graag gaan we voor je in gesprek om te kijken wat bij jou past zodat jij de diensten of baan krijgt die jij wilt. 

welke functies zijn er in de zorg?

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is in de zorg? Dan is het goed om te weten wat er voor functies en beroepen er allemaal zijn. Zorg verlenen kan namelijk op veel verschillende manieren. Wil je ouderen helpen in hun dagbesteding? Verstandelijk beperkten begeleiden in hun dagelijks leven? Of juist dokters assisteren bij operaties? Of misschien wil je wel je jarenlange ervaring overbrengen op nieuwe zorgmedewerkers! 

We hebben 12 zorgberoepen voor je op een rij gezet. Ontdek per functie wat er bij komt kijken, hoe je werkdag eruit ziet en of er leuke vacatures bij je in de buurt openstaan!

liever een video kijken?

Snappen we! Je krijgt een veel betere indruk van werken in de zorg als je ziet wat er zoal gebeurt bij een beroep of vakgebied in de zorg. Daarom neemt onze Lonneke je mee langs verschillende werkplekken en zorgmedewerkers. Zo weet je precies welke rol in de zorg bij jou past! 

pedagogisch medewerker

verpleegkundige

verzorgende ig

alle soorten vakgebieden in de zorg

Werken in de zorg kan op veel verschillende manieren met veel verschillende soorten mensen. Werken met ouderen is heel anders dan werken met jeugd. En de thuiszorg werkt weer heel anders dan het ziekenhuis. Heb je er daarom wel eens bij stilgestaan wat goed bij jou zou passen? En met wat voor clienten je zou willen werken?

wat zijn dé topwerkgevers in de zorg?

Voor fijne en mooie werkplekken in de zorg hoef je niet lang te zoeken. Die hebben we namelijk al voor je op rij gezet. 

veelgestelde vragen

 • op zoek naar vacatures?

  Er is veel vraag naar goede zorgmedewerkers en -professionals. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of goed geregeld werk bij jou in de buurt? Bekijk hier al onze vacatures in de zorg

 • is het leuk om te werken in de zorg?

  Werken in de zorg doe je omdat je mensen wilt helpen. Ben je sociaal en ga je graag met mensen om? Dan is het ontzettend leuk, dankbaar en gezellig werk! Het geeft je het gevoel ergens bij te horen en dat geeft ontzettend veel energie!

  De waardering die je krijgt, de blije gezichten van mensen die je helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen zijn de moeite helemaal waard. En je spreekt iedere dag andere mensen! Dat is natuurlijk ook heel leuk.

 • wat is er voor mij mogelijk in de zorg?

  Als zorgverlener kan je veel verschillende kanten op groeien. Als helpende kan je met de juiste diploma’s uiteindelijk doorgroeien tot doktersassistent of zelfs tot hbo-verpleegkundige. 

  En het fijne aan werken in de zorg is dat je altijd bij jou in de buurt aan het werk kan! Dat betekent weinig reistijd, leuke collega’s en als je via Randstad in de zorg werkt, weet je ook zeker dat je altijd op tijd krijgt uitbetaald. Ontdek op deze zorgpagina wat er allemaal nog meer voor jou mogelijk is, welke werkgevers er zijn en wat voor trainingen op opleidingen je via Randstad kan volgen. 

 • kan je zonder diploma werken in de zorg?

  Ja, dat kan voor een beperkt aantal functies! Vaak gaat het dan om werkleerplekken, waarbij je tijdens het werken ook een diploma haalt. Dat vinden we belangrijk omdat we dan zeker weten dat iedereen dan de juiste zorg krijgt. 

  Daarnaast kan je met de juiste diploma’s ook doorgroeien binnen de zorg. We hebben verschillende opties voor je op een rij gezet: 

  • om als helpende te mogen werken moet je minimaal het diploma Helpende MBO niveau 2 afgerond hebben.

  • om als verzorgende IG te mogen werken moet je het diploma Verzorgende IG niveau 3 afgerond hebben.

  • om als verpleegkundige te mogen werken moet je de opleiding MBO niveau 4 of HBO verpleegkunde afgerond hebben.

  • om als begeleider te mogen werken zijn er meerdere diploma’s geschikt. Enkele voorbeelden zijn Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, Medewerker Maatschappelijke Zorg en Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

  • om als pedagogisch medewerker te mogen werken moet je minimaal het diploma pedagogisch medewerker MBO niveau 3 hebben.

  Wil jij werken in de zorg? Bekijk hier alle opleidingen in de zorg

 • wat ga ik verdienen in de zorg?

  Dat verschilt natuurlijk per functie. Wel kan je van de salarisschalen van verschillende cao’s afgaan. Ben je 21 jaar of ouder? Dan ga je afhankelijk van je ervaring tussen de 1.774,- en 3.189,- euro verdienen. Doe je het goed en heb je meer ervaring met werken in de zorg dan ga je steeds meer verdienen. Hoeveel? Dat zie je onder het volgende kopje met alle salarisschalen.

  Ook kan je meer verdienen door onregelmatige diensten te draaien. Hiervoor krijg je extra uitbetaald aan het eind van de week. In sommige gevallen is dit wel zestig procent bovenop je brutoloon per dienst!  

 • welke salarisschalen gelden er in de zorg?
 • bemiddelt Randstad ook zzp'ers?

  Jazeker! Er zijn verschillende manieren om in de zorg aan de slag te gaan. Wil jij dat graag als ZZP'er doen? Dan helpen we je graag! We hebben veel verschillende zzp vacatures door het hele land. 

  > check zelf de zzp vacatures

 • welke voordelen krijg je via randstad zorg?

  Wanneer je via Randstad gaat werken in de zorg heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • wekelijks uitbetaald worden

  • pensioenregeling als je 8 weken gewerkt hebt

  • altijd persoonlijke begeleiding vanuit een vast contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen

  • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

  • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

  • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen

  • vast contract? Een uitzendbaan als zorgverlener via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

 • vaste of flexibele baan in de zorg?

  Bij Randstad Zorg helpen we jou bij de zoektocht naar een baan in de zorg. Een baan die past bij jou wensen en behoeften. Dat betekent ook dat we je kunnen helpen bij het vinden van een vaste baan. En natuurlijk helpen we je ook aan tijdelijke, flexibele banen. En ook voor zzp’ers in de zorg hebben we opdrachten liggen. Het belangrijkste is dat we samen met jou gaan zoeken naar een baan in de zorg die bij je past. Hier komen we het beste achter in een gezamenlijk gesprek. 

  De drie verschillende opties voor een baan in de zorg zijn:

  • werken via een oproeppool. Door als uitzendkracht aan het werk te gaan, ben je maximaal flexibel, heb je veel losse diensten en veel verschillende werkplekken. Op deze manier is elke dag écht anders. Deze vorm van werken is ideaal te combineren met ander werk, een studie of een druk gezinsleven

  • tijdelijk werk op een vaste werkplek. deze vorm van werken is vergelijkbaar met een tijdelijke opdracht aannemen. Dat betekent dat je voor een bepaalde afgesproken periode voor dezelfde werkgever werkt. Dus lekker aan de slag in een vast team voor een afgesproken aantal uur per week voor een bepaald aantal maanden 

  • vaste baan en direct in dienst van de opdrachtgever. Wanneer je een vast contract hebt bij een zorginstelling heb je recht op alle zekerheden die horen bij goed werk leveren.