De Randstad Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland, gekozen door het Nederlands publiek. De winnaar non profit 2019 is LUMC. Waarom?

gezondheidszorg is éen van de meest aantrekkelijke sectoren

Het Nederlands publiek ziet de gezondheidszorg als éen van de meest aantrekkelijke sectoren, met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) als absolute favoriet. Het is dan ook niet de eerste keer dat het LUMC deze award wint. Dit kennisinstituut behoort tot een van de acht universitair medisch centra in Nederland. Samen met haar artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ondersteunend personeel streeft het LUMC naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. Bovendien werkt het LUMC nauw samen met diverse bedrijven en andere zorg- en kennisinstellingen om oplossingen van gezondheidsvraagstukken te realiseren; regionaal, nationaal en internationaal. 

dit is waarom lumc een aantrekkelijke werkgever is

De aantrekkelijkheid van het LUMC is de afgelopen vijf jaar al hoog geweest en ligt telkens boven het sectorgemiddelde. Dit jaar is de aantrekkelijkheid van het LUMC 49% tegenover de 33% van het sectorgemiddelde. Redenen voor aantrekkelijkheid zijn volgens de respondenten onder andere inhoudelijk interessant werk, gebruik van nieuwste technologieën en een goede reputatie. De hoge positie is ook te verklaren uit het feit dat ze op vrijwel alle onderdelen goed scoren, daar waar andere ziekenhuizen op specifieke onderdelen uitblinken.

zelf aan de slag met je employer brand

Wil je een aantrekkelijke werkgever voor talent zijn? Download dan nu de employer brand paper. In deze paper vind je handige tips om jouw werkgeversmerk verder te ontwikkelen. Praktijkcases en de belangrijkste onderzoeksresultaten van het Randstad Employer Brand Research

download nu de paper >