U wilt uw bedrijfsdoelstellingen realiseren. Daar heeft u zowel nu als in de toekomst de juiste medewerkers voor nodig. Hoe verzekert u zich van het juiste talent? Flexibiliteit, investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers, innovatie en het aantrekken van talent spelen hier een belangrijke rol in. 10 tips voor een toekomstbestendige, succesvolle talentstrategie.

1. plan vooruit

Het tekort aan het juiste talent lijkt aan te houden: personeelsplanning en het intensiever opsporen van talent worden daardoor steeds belangrijker. Streef als werkgever naar een zo divers, creatief, flexibel en productief mogelijk werknemersbestand, dat de topleiders van de toekomst voortbrengt.

2. stem uw medewerkersbestand af op uw bedrijfsstrategie

Door uw strategie voor het aantrekken, vasthouden en ontwikkelen van medewerkers af te stemmen op de algemene bedrijfsstrategie, wordt het makkelijk om uw personeelsbestand te plannen. Tegelijkertijd zorgt de koppeling tussen persoonlijke- en bedrijfsdoelstellingen ervoor dat medewerkers gemotiveerder zijn om de ze te behalen.

3. kweek nieuwe leiders

Organisaties moeten investeren in het kweken van leiders om topprestaties en groei mogelijk te maken. Stel als doel om talent zich te laten ontwikkelen tot creatieve, flexibele professionals met uitgebreide ervaring.

4. voer de productiviteit op

Een productiviteitsuitdaging pakt u aan door te zorgen dat alle medewerkers in uw organisatie samenwerken om tot betere resultaten te komen. U moet zich dus richten op strategieën voor het opvoeren van de prestaties en productiviteit van uw werknemers.

5. verhoog de betrokkenheid van medewerkers

Hoe voort u de productiviteit op? De betrokkenheid van uw medewerkers en de samenwerking van uw mensen zijn hierbij van essentieel belang. Investeer in loopbaanontwikkeling en opleiding om optimale productiviteit en prestaties te stimuleren.

6. verbeter en innoveer 

Zorg dat uw organisatie aantrekkelijk blijft voor talent. Verbeter en innoveer uw producten, diensten en bedrijfsvoering voortdurend om een belangrijke rol te blijven spelen binnen uw markt. Daarmee bindt u niet alleen klanten, maar ook goed medewerkers aan uw organisatie.

7. blijf bij de tijd voor de beste prestaties

Als u beschikt over de nieuwste technologie, helpt dat uw bedrijf efficiënt en innovatief te houden zodat uw medewerkers de beste prestaties kunnen leveren. Ook bevordert het de betrokkenheid van medewerkers bij uw bedrijf.

8. ontwikkel vaardigheden en besteed uit

Onderdelen van uw talentstrategie kunt u uitbesteden aan specialisten. Denk aan het opsporen, werven en ontwikkelen van talent: een effectieve manier om schaarse vaardigheden binnen te halen, de kwaliteit en het potentieel binnen uw personeelsbestand op te voeren, het rendement te verbeteren en geld te besparen. Ondertussen kunt u zicht volledig focussen op uw core business.

9. revitaliseer uw waardepropostie

Bied potentiële werknemers een onweerstaanbare waardepropositie om uw employer brand te versterken. Wat maakt uw bedrijf uniek? Waarom willen mensen juist voor u werken? Maak gebruik van employer branding om die belangrijke boodschap over te brengen. Werkgevers die in dit opzicht voorop lopen hebben personeel dat langer blijft, meer betrokken is en meer produceert.

10. flexibiliteit om te kunnen veranderen

Zorg dat u beschikt over de juiste mensen, teams en managers om veranderingen te kunnen realiseren, zowel intern als extern. Besef dat dit een ononderbroken proces is dat belangrijke consequenties kan hebben voor het algehele succes van uw bedrijfsstrategie.