wat is de employee journey?

De employee journey is de ‘reis’ die je medewerkers afleggen binnen je organisatie. Dit begint bij de sollicitatie en gaat verder via de onboarding. Dit wordt ook wel de employee life cycle genoemd. Zorg daarom dat nieuwe medewerkers meteen een goede indruk krijgen van je organisatie!

je medewerkers inwerken: alles over onboarding

Nieuwe collega’s goed inwerken in je organisatie is heel belangrijk. Maak dus het verschil met goede onboarding. Want hoe eerder je medewerkers zich betrokken voelen bij je organisatie, hoe groter de kans dat ze bij je willen blijven werken. En goede onboarding zorgt er ook nog eens voor dat nieuwe medewerkers sneller productief zijn. Zorg dus dat ze zich welkom voelen, zo vergroot je de kans op succes. Check onze tips.

zo investeer je in de employee experience

De employee experience bestaat uit alle ervaringen die een medewerker met je organisatie heeft. Bijvoorbeeld het contact met collega’s, klanten en met jou als werkgever. Samen leidt dit tot goede of slechte ervaringen met je organisatie. Door aandacht te besteden aan het welzijn van je medewerkers zorg je er in ieder geval voor dat ze een positieve ervaring met je organisatie hebben. En let op: je employee experience en je employer brand liggen dicht bij elkaar. Het is dus belangrijk om hieraan te werken! We helpen je op weg.

meer over de employee experience

talent aantrekken door goed werkgeverschap

Medewerkers hechten steeds meer waarde aan het imago van hun werkgever. Dit speelt vooral een grote rol bij de jongste generatie op de arbeidsmarkt. Zij zoeken naar organisaties die zich actief inzetten voor een betere samenleving. Goed werkgeverschap is dus één van de pullfactoren voor nieuw talent. Zet je je in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen je bedrijf? Dan trek je makkelijker nieuwe medewerkers aan.

alles over goed werkgeverschap

reskilling en upskilling: alles over doorgroeimogelijkheden

Met goede doorgroeimogelijkheden houd je je medewerkers gemotiveerd en zorg je dat ze langer bij je blijven werken. Door duidelijke doorgroeimogelijkheden aan te bieden, laat je daarnaast zien dat je het belangrijk vindt dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen. En dat is weer goed voor je employer brand! Laat medewerkers dus met een functiehuis zien welke doorgroeimogelijkheden ze hebben. Of investeer in reskilling en upskilling. Zo doen je medewerkers nieuwe vaardigheden op en zorg je dat je organisatie klaar is voor de toekomst. 

meer over doorgroeimogelijkheden

zo voorkom je dat medewerkers vertrekken

Je meest talentvolle medewerkers behouden, daar helpen we je graag bij. Door je employer brand te verbeteren en te investeren in goed werkgeverschap, zet je een goede stap. Ook met arbeidsvoorwaarden op maat, salarisverhogingen en een fijne werksfeer zorg je dat je medewerkers bij je willen blijven werken. Bekijk onze tips.

employer brand onderzoek

Elk jaar onderzoeken we wie de meest aantrekkelijke werkgevers zijn in de profit en de non-profit wereld. De winnaars uit dit onderzoek ontvangen de felbegeerde Randstad Award. Inmiddels zijn de onderzoeksresultaten van het Randstad Employer Branding Research 2023 bekend. Benieuwd naar de winnaars? Bekijk het hier.

veelgestelde vragen over de employee journey

  • wat is de employee journey?

    De employee journey is de ‘reis’ die je medewerkers afleggen binnen je organisatie, van sollicitatie en onboarding tot het uit dienst gaan. Lees hier meer over de employee journey!

  • uit welke onderdelen bestaat de employee journey?

    De employee journey bestaat uit alle momenten die medewerkers meemaken binnen je organisatie, van sollicitatie tot onboarding en uiteindelijk uitdiensttreding. Lees hier meer over de employee journey.