Utrecht, 10 december 2019 - Er is een groot tekort aan chauffeurs en dit belemmert 41% van de ondernemers in de transportsector (Sectormonitor Transport en Logistiek Q2 2019). Alleen al bij Randstad Transport staan er momenteel 486 vacatures open door het hele land. Om meer aandacht en waardering voor het vak van vrachtwagenchauffeur te krijgen wordt voor het eerst  de Dag van de Vrachtwagenchauffeur georganiseerd op 12 december. In het kader daarvan organiseert Randstad voorlichting over de opleiding tot vrachtwagenchauffeur én kunnen geïnteresseerden achter het stuur kruipen voor een ritje. 

Medewerkers van Randstad Transport grijpen de dag bovendien aan om hun waardering te laten blijken door truckers een dag lang te ondersteunen bij al hun werkzaamheden.      

een dag mee op de vrachtwagen

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur is een initiatief van het Sectorinstituut Transport en Logistiek, Randstad Transport is één van de partners. Iedereen die geïnteresseerd is in de transportsector kan donderdag 12 december terecht bij E&R rij-opleidingen in Nieuwegein. Daar wordt vanaf 13:00 uur voorlichting gegeven over de opleidingen van Randstad Transport, vinden selectiegesprekken plaats en is er de mogelijkheid om een ritje te maken met een vrachtwagen. 

Tijdens het evenement gaan alle 60 medewerkers van Randstad Transport bovendien aan de slag als persoonlijk assistent van 60 chauffeurs, onder het motto ‘PA for a day’. Directie, recruiters en intercedenten, iedereen rijdt mee op een vrachtwagen. Onderweg verrichten ze allerhande ondersteunende werkzaamheden: van laden en lossen tot het zelf rijden op de vrachtwagen. 

Monique Lont, directeur Randstad Transport, is één van hen. “Het beroep van vrachtwagenchauffeur verdient positieve aandacht. Van dichtbij heb ik gezien met hoeveel passie dit vak dag in dag uit wordt uitgevoerd. Onze chauffeurs verdienen het dan ook om deze dag in het zonnetje gezet te worden en natuurlijk hopen we dat dit leidt tot meer geïnteresseerden voor dit mooie beroep.”

vakschool: opleiding met baangarantie

Via de Randstad Vakschool worden nu al jaarlijks 500 vrachtwagenchauffeurs opgeleid, met baangarantie van 1 jaar. Randstad leidt zij-instromers op tot kansrijke beroepen als bus,- of vrachtwagenchauffeur. Kandidaten stromen in vanuit diverse andere beroepen. Zo hebben advocaten, leraren, een hotelmanager, priester, muzikant en een kinderleidster eerder al succesvol de opleiding tot  vrachtwagenchauffeur afgerond. Dagelijks zijn er meer dan 1500 medewerkers aan het werk in het personenvervoer en beroepsgoederenvervoer, via Randstad Transport. 

Locatie:

E&R Rij-opleidingen NIeuwegein

Utrechthaven 1a, Nieuwegein

Programma:

13:00 - 13:30 uur: Voorlichting over Randstad Vakschool-traject

13:30- 15:30 uur: Selectiegesprekken en proefrit