vakcongres voor docenten

differentiëren onderwijs aan nieuwkomers en technologie

Op woensdag 12 oktober 2016 organiseert Randstad Onderwijs in het Randstad Congrescentrum in Diemen het tweede vakcongres voor docenten. Centraal staat tijdens dit congres: Hoe ontwikkel je talent en hoe zorg je ervoor dat je leerlingen ‘worden wie ze willen zijn’? Dit vraagt van docenten het vermogen om te differentiëren in de klas, aansluiting te vinden bij de verschillende leerlingen maar ook inzet van en omgaan met nieuwe technologie.

Tijdens het congres kunt u kiezen uit twee masterclasses. Op de dag zelf kunt u zich hiervoor inschrijven.

Aanmelden

Programma

15.00 - 15.30 uur ontvangst met koffie en thee
15.30 - 16.00 uur welkom en opening, door Suzanne von der Dunk, manager Randstad Onderwijs
16.00 - 16.50 uur 1e ronde: keuze uit één van de onderstaande masterclasses
16.50 - 17.20 uur korte pauze
17.20 - 18.10 uur 2e ronde masterclasses
18.10 - 19.30 uur netwerkdiner
19.30 - 20.15 uur keynote speaker Paul Hughes neemt u mee in zijn ‘Making Meaning - Ten meters of thinking’ inspireert docenten en organisaties die graag willen aansluiten op de snel veranderende wereld om zich heen
20.15 - 20.50 uur discussie met de zaal
20.50 - 21.00 uur afsluiting

Overzicht masterclasses

‘Zulubook’ de Edu-Blendle van het onderwijs’. Maken, verrijken, arrangeren en delen van onderwijscontent. Wat zijn de mogelijkheden en de gevolgen voor school? Kees Versteeg, initiatiefnemer van Zulubook neemt u mee in de wereld van Edu-Blendle. Hoe onderwijsvernieuwing de docent kan ontzorgen om juist meer tijd te krijgen voor datgene wat hij/zij graag wil; les geven!

‘Onderwijs aan nieuwkomers’ door Gert van den Heuvel, Comenius College, Gert ten Hove en CSG Noordik. Samen met Andrea Smit van Augeo hebben zij het initiatief genomen om aandacht te geven voor onderwijs aan vluchtelingen. Tijdens deze masterclass heeft u ook een ontmoeting met vluchtelingen - leerlingen die u hun eigen persoonlijke verhaal vertellen.

‘Internettaal wat moet je ermee?’ In deze interactieve masterclass geeft Michael Klaasen, docent Engels van ROC Aventus (en oud trainee TOPklas2014) samen met Anja Wiersma, senior intercedente, u inzicht over de verschillende vormen van internettaal. Hoe ga je hier als docent in de klas, maar ook als ouder, mee om? Verrassend informatief en soms hilarisch.

‘Schrijven is belangrijk, maar hoe blijf het ook leuk voor de docent?’ Jeroen Fransen, CEO en oprichter van Revisely, laat u zien welke mogelijkheden online feedback op teksten van leerlingen en docenten te bieden heeft. Goede schrijfvaardigheid van leerlingen is heel belangrijk maar betekent vaak een extra werkbelasting voor de docent. Deze masterclass is met name interessant voor docenten waar taal belangrijk is in de klas.

‘Modern lesgeven met digitale tools’ Hoe zorg je ervoor dat technologie je helpt in de klas in plaats van slechts ‘werken met’? Ervaar en luister naar ervaringen hoe een docent technologie de klas in heeft gehaald en vernieuwend lesgeeft. Deze masterclass wordt verzorgd door Dirk van Oudvorst, Microsoft, samen met een ‘Expert Educator’

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden voor het congres. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met extra informatie en een routebeschrijving.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: nienke.blom@nl.randstad.com