dit is de reden dat bedrijven voor randstad kiezen:

 • ruimste keuze in onderwijs personeel
 • landelijk netwerk met lokaal inzicht in de arbeidsmarkt
 • snelle respons dankzij onze uitgebreide database
 • volledige ontzorging van recruitment voor meer focus op kernactiviteiten
 • flexibele opties voor zowel uitzendkrachten als vaste medewerkers

hoe werven we talent?

Op zoek naar waardevol onderwijs talent? Wij hebben meer dan anderhalf miljoen gekwalificeerde kandidaten in onze database, inclusief ervaren professionals in de onderwijs sector. Met slimme technologie en lokale kennis vinden we de juiste kandidaten voor jouw vacature, waar die ook is. Jouw vacature krijgt maximale zichtbaarheid via ons drukbezochte jobboard, bezocht door 1,4 miljoen mensen per maand. We kunnen de vacature ook delen op platforms als Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank. We selecteren zorgvuldig de beste kandidaten die naadloos passen bij jouw behoeften uit de sollicitaties die binnenkomen.

hoe selecteren we het beste onderwijspersoneel?

Wij gaan in gesprek met potentiële kandidaten via een grondige selectieprocedure, waarbij we letten op bevoegdheden en diploma's. Voor kwalitatief onderwijs zijn gemotiveerde medewerkers van essentieel belang. Daarbij helpen we graag door op zoek te gaan naar deze talenten.

Met ons uitgebreide onderwijsnetwerk, van basisonderwijs tot hoger onderwijs, vinden we snel wat je nodig hebt. Wij zoeken naar kandidaten die een stapje extra willen zetten. Persoonlijk contact staat centraal, zowel tijdens de gesprekken als bij de match. Alleen kandidaten met onderwijservaring worden geselecteerd en we presenteren enkel diegenen die perfect bij jouw functie passen. 

We hechten waarde aan goed werkgeverschap en bieden gelijke arbeidsvoorwaarden. Onderwijstalenten werken graag via Randstad vanwege deze gelijkheid. Nadat de match is gemaakt, blijven we begeleiding en ontwikkeling bieden, inclusief opleidingstrajecten. Met omscholing en cursussen bereiden we kandidaten voor op de gewenste functie. Ook bieden we de kans om extra bevoegdheden te behalen in Nederlands, Engels en wiskunde. Zo streven we naar succes voor zowel jou als je nieuwe medewerker.

docent, huiswerkbegeleider of zwemonderwijzer gezocht? Voor elke functie in het onderwijs staan we klaar:

 • leerkracht basisonderwijs

 • docent voortgezet onderwijs

 • docent mbo en hbo

 • roostermaker

 • conciërge

 • medewerker studentenadministratie

 • huiswerkbegeleider

 • surveillant

Staat jouw functie er niet bij of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Dankzij ons grote netwerk hebben wij voor elke functie de juiste kandidaat. 

talent als uitzendkracht of in vaste dienst?

Of je nu op zoek bent naar een medewerker vast in dienst of flexibel als uitzendkracht, jij bepaalt. Randstad helpt je bij beide opties. Twijfel je welke optie het beste bij jouw onderwijsinstelling of vacature past? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.

talent zelf aandragen via payroll

Wil je zelf je talenten selecteren, werven en begeleiden maar de risico’s en juridische verplichtingen van het werkgeverschap uitbesteden? Lees hier hoe payrolling je hierbij kan helpen!

grip op de (b)ww

Medewerkers die in dienst waren van de onderwijsinstelling, maar nu een (B)WW uitkering hebben, zijn vaak niet meer of onvoldoende in beeld bij de school. Wij helpen je met het voorkomen, beheersen en beperken van de (B)WW kosten door onze dienstverlening Grip op de (B)WW. Zo houd jij inzicht, grip en sturing op deze doelgroep én voldoe je aan de verplichtingen van een goede werkgever. Lees meer op onze Grip op de (B)WW pagina!

deze scholen gingen je voor

Wij hebben al veel onderwijsinstellingen mogen helpen met het vinden van geschikt onderwijzend personeel. Onder andere:

benieuwd naar de kosten voor onderwijs personeel?

Onze kosten zijn altijd op maat gemaakt, gebaseerd op opdrachtdetails en het bruto uurloon van de uitzendkracht. We hanteren een omrekenfactor die afhankelijk is van functieschaarste. Jij stelt het bruto uurloon in, waarmee we het uurtarief berekenen. Dit tarief kan variëren op basis van persoon, functie en opdrachtduur.

Alle kosten zijn inbegrepen (behalve BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen), zoals sociale lasten, vakantiegeld, vakantiedagen en pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor daadwerkelijk gewerkte uren. No cure, no pay.

Bij eerdere samenwerkingen nemen we de vorige prijsafspraken simpelweg over. Gemakkelijk, toch?

een voorbeeld van de kostenberekening:

Het is eenvoudig: bruto uurloon maal omrekenfactor is gelijk aan kosten per uur exclusief btw.

Voorbeeld: Bruto uurloon van €14,50 met omrekenfactor 2 resulteert in €14,50 x 2 = €29 per gewerkt uur, exclusief btw.

Voor meer tariefinformatie, lees verder op onze website.

veelgestelde vragen

 • hoe werven we talent voor je onderwijs klus?

  hoe vinden we het beste onderwijs personeel voor jou

  Bij ons vind je een schat aan gekwalificeerde kandidaten - om precies te zijn, 1,5 miljoen. En raad eens? We hebben een overvloed aan onderwijs talent. We gebruiken slimme technologie en lokale kennis om deze kandidaten te koppelen aan jouw vacature, ongeacht of je iemand zoekt in de Randstad of Eindhoven. We zijn er overal voor je.

  Terwijl we druk bezig zijn, zetten we jouw vacature ook op ons eigen jobboard. Met 1,4 miljoen maandelijkse bezoekers is dat een van Nederland's meest populaire jobboards. En we gaan nog verder: we delen jouw vacature ook op externe jobboards, zoals Indeed, Monsterboard of Nationale Vacaturebank, om nog meer kandidaten te bereiken.

  Van alle sollicitanten plukken we de beste kandidaten die naadloos passen bij jouw vacature.

  meld je vacature aan

 • wat als ik zelf iemand in dienst wil nemen?

  Dat is zeker mogelijk! Dit kan op 2 verschillende manieren:

  directe werving & selectie

  We nemen de volledige werving en selectie voor je uit handen. Zodra we een aantal geschikte talenten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Jij kiest vervolgens zelf je ideale match. Match gevonden? Dan start de medewerker direct bij jouw organisatie in loondienst. Hiervoor vragen we een overname fee. Directe werving & selectie betekent voor jou:

  • geen zorgen bij het zoeken en selecteren van kandidaten; 
  • een kwalitatieve match voor een aantrekkelijk tarief;
  • no cure, no pay

  uitgestelde werving & selectie

  Dit houdt in dat de werknemer start op uitzend- of detacheringsbasis via ons bij jouw organisatie. Vervolgens kun je hem of haar wanneer je maar wilt overnemen, tegen betaling van een overname fee. Deze vorm van dienstverlening betekent voor jou:

  • de mogelijkheid om te zien of de medewerker binnen je organisatie past;
  • een proeftijd zonder risico’s;
  • je kiest zelf wanneer je de werknemer in dienst neemt.

  Wil je gebruik maken van Werving & Selectie? Meld je vacature hier aan

  Benieuwd naar de kosten van W&S? Lees meer. 

 • wat kost het inhuren van een onderwijs personeel via randstad?

  benieuwd naar de kosten voor onderwijs personeel?

  Onze kosten zijn altijd op maat gemaakt, gebaseerd op opdrachtdetails en het bruto uurloon van de uitzendkracht. We hanteren een omrekenfactor die afhankelijk is van functieschaarste. Jij stelt het bruto uurloon in, waarmee we het uurtarief berekenen. Dit tarief kan variëren op basis van persoon, functie en opdrachtduur.

  Alle kosten zijn inbegrepen (behalve BTW, eventuele reiskosten, onkostenvergoedingen en toeslagen), zoals sociale lasten, vakantiegeld, vakantiedagen en pensioen van de werknemer. Je betaalt alleen voor daadwerkelijk gewerkte uren. No cure, no pay.

  Bij eerdere samenwerkingen nemen we de vorige prijsafspraken simpelweg over. Gemakkelijk, toch?

  een voorbeeld van de kostenberekening:

  Het is eenvoudig: bruto uurloon maal omrekenfactor is gelijk aan kosten per uur exclusief btw.

  Voorbeeld: Bruto uurloon van €14,50 met omrekenfactor 2 resulteert in €14,50 x 2 = €29 per gewerkt uur, exclusief btw.

  Voor meer tariefinformatie, lees verder op onze website.

 • wat is het salaris van een medewerker in het onderwijs?

  Via onze salarischecker kunnen we het gemiddelde salaris berekenen van honderden functies. Ook van onderwijs personeel.

  Het gemiddelde brutosalaris van bijvoorbeeld een onderwijsassistent, op basis van een 40 urige werkweek, is € 2.337,- per maand. 

  Het gemiddelde bedrag is geschat op basis van 130 Randstad banen. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

  Let op! Het bedrag is een indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het bedrag.

 • ik heb een vacature. Hoe kan ik die direct aanmelden?

  Een passend advies. Dit is hoe het werkt: 

  stap 1. gratis je vacature aanmelden

  Het begint allemaal bij het aanmelden van je vacature. Deze aanmelding is helemaal gratis: je betaalt pas zodra je nieuwe medewerker aan de slag gaat. Wil je de medewerker zelf in dienst nemen? Geen probleem. We bespreken de tarieven later aan de telefoon.

  stap 2. we nemen contact met je op

  Binnen één werkdag bellen we je op om samen met jou de aanmelding door te nemen. Wat zijn jouw wensen en heb je vragen? We bespreken dit met elkaar en komen met een passend advies. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op het proces, bespreken we de tijdsindicatie van de vervolgstappen, en stellen we een offerte voor je op. In het gesprek kijken we samen naar jouw behoefte.

  stap 3. we selecteren de beste kandidaten voor je

  Na ons kennismakingsgesprek gaan we aan de slag met het vinden van de beste kandidaten. Met behulp van slimme algoritmes zoekt onze lokale vestiging/adviseur in onze database van 1,5 miljoen gekwalificeerde kandidaten naar de juiste talenten. Bovendien heeft Randstad een breed netwerk van vestigingen door het hele land, wat betekent dat we gespecialiseerd personeel in alle vakgebieden kunnen bieden, zowel vast als tijdelijk. We hebben persoonlijk contact gehad met al deze talenten, zodat we jou het beste van het beste kunnen aanbieden. Zodra we de perfecte matches hebben gevonden stellen we de talenten direct aan je voor. 

  stap 4. kies jouw ideale match

  Nu is de keuze aan jou: welke kandidaten selecteer je? Nodig deze kandidaat uit voor een gesprek of neem ‘m meteen aan! 

  stap 5. starten maar!

  Heb je de juiste werknemer voor jouw vacature gevonden? Mooi, dan maken we het officieel! Je vult de definitieve gegevens in en wij regelen de rest. Zo kan de werknemer beginnen en is je vacature vervuld!

  meld je vacature aan

 • ik wil graag persoonlijk advies. Hoe kan ik contact opnemen?

vul het contactformulier in

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Randstad gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement.