docent avo vacatures
Docent
... schooljaar wie ben jij Jij maakt een makkelijke klik met leerlingen en houdt van variatie! Als docent AVO zal je verschillende vakken geven zoals rekenen en Nederlands. Heb jij ervaring als leraar op de basisschool maar zoek je een nieuwe uitdaging ben je van harte welkom. Je denkt in kansen en mogelijkheden. Met je collega’s streef ...
bekijk vacature
Docent wiskunde 2e graads
Per direct zoeken wij een enthousiaste wiskunde docent 2e graads die als geen ander zijn/haar kennis weet over te brengen op een didactisch, creatieve en verantwoorde manier. Stelling van Pythagoras, balansmethode en SOS CAS TOA is voor jou een eitje!Het gaat om een aanstelling van 11 lesuren per week op een creatieve middelbare school voor vmbo leerlingen in Eindhoven ...
bekijk vacature
Docent Natuurkunde
... en enthousiaste docent Natuurkunde die wij zoeken voor een mavo in Waalwijk wat bieden wij jou VO CAO OP met een max van € 5030,- 0,6 tot 0,8 fte Tijdelijk met uitzicht op vast ...
bekijk vacature
Een docent AVO is een docent Algemeen Vormend Onderwijs in het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Als docent AVO geef je les in vakken die bijdragen aan de algemene ontwikkeling van je leerlingen: Nederlands, rekenen, aardrijkskunde, geschiedenis, levensbeschouwing, lichamelijke opvoeding en culturele vorming.
Leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs zijn tussen de 12 en 20 jaar oud en hebben een gedragsstoornis of psychische problemen. Je speelt dus een belangrijke rol in hun ontwikkeling.
wat doet een docent avo?
-
lesgeven in het voortgezet speciaal onderwijs in de AVO-vakken: Nederlands, rekenen, aardrijkskunde, geschiedenis, levensbeschouwing, lichamelijke opvoeding en culturele vorming
-
leerlingen begeleiden bij hun ontwikkeling
Wil je weten wat je gaat verdienen als docent AVO? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Als docent in het voortgezet speciaal onderwijs valt je baan niet onder de cao voortgezet onderwijs (cao vo), maar onder de cao primair onderwijs (cao po). Je arbeidsvoorwaarden zijn op deze manier goed geregeld. Ook je salaris wordt bepaald volgens deze cao.
Als docent in het voortgezet speciaal onderwijs heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan je bijvoorbeeld specialiseren als leerkracht voor leerlingen met een specifieke beperking. Of maak de overstap van het voortgezet speciaal onderwijs naar het reguliere voortgezet onderwijs. Je specialiseert je dan in een specifiek vak op de middelbare school, bijvoorbeeld als:
-
docent verpleegkunde
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Als docent AVO ben je een echt manusje-van-alles. Je geeft namelijk zeven vakken tegelijkertijd! Je hebt dus veel kennis nodig van al deze vakgebieden. Van deze vakken heb je kennis:
-
nederlands: als docent AVO help je leerlingen met hun taalkennis en taalvaardigheid. Net als de docent Nederlands dus!
-
rekenen: ook rekenen is een basisvaardigheid die iedere leerling op het voortgezet speciaal onderwijs onder de knie moet hebben. Laat dat maar aan jou over: jij zorgt dat de rekenvaardigheden van je leerlingen netjes in orde zijn. Ook op het regulier voortgezet onderwijs geeft de docent rekenen dit vak
-
aardrijkskunde: topografie, aardbevingen en bevolkingsgroei: net als de docent aardrijkskunde weet jij er alles vanaf
-
lichamelijke opvoeding: beweging is belangrijk en goed voor de gezondheid! Daarom geef je je leerlingen ook het vak lichamelijke opvoeding. Van trefbal tot piepjestest, je bent van alle markten thuis
-
culturele vorming: door het vak culturele vorming leren je leerlingen verschillende kunst- en cultuuruitingen kennen. Leuk, want zo mag je ze soms zelfs onder schooltijd meenemen naar een museum!
-
geschiedenis: bij de algemene ontwikkeling van je leerlingen hoort natuurlijk ook kennis van de geschiedenis van Nederland én van de wereld. Van prehistorie tot de Industriële Revolutie, jij hebt alle jaartallen in je hoofd zitten.
-
levensbeschouwing: van de grote wereldreligies tot alles over ethiek: als docent AVO weet jij er alles vanaf.
Als docent AVO geef je les in het Voortgezet Speciaal Onderwijs, waar je met leerlingen tussen de 12 en 20 jaar oud werkt. Je leerlingen hebben een gedragsstoornis, psychische problemen of een combinatie daarvan. Je ondersteunt hen door zeven vakken te geven die bijdragen aan hun algemene ontwikkeling. Een baan die veel voldoening geeft dus! Wat kan je verwachten als je gaat werken als docent AVO? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als docent avo
-
lesgeven
Je belangrijkste taak is natuurlijk: lesgeven! Je geeft lessen over de verschillende onderwerpen, waarbij je het lesaanbod zoveel mogelijk afstemt op de leerling. Of het nou gaat over delen en vermenigvuldigen, over het ontstaan van vulkanen of over de belangrijkste spellingsregels in de Nederlandse taal, jij legt alles in begrijpelijke taal uit aan je leerlingen
-
lessen voorbereiden
Een goede les begint altijd met de juiste voorbereiding. En op het speciaal onderwijs is dat extra belangrijk, omdat je werkt met leerlingen die een steuntje in de rug nodig hebben. Je zorgt dat de stof voor iedereen begrijpelijk is, bedenkt sprekende voorbeelden en komt alvast met opdrachten die je leerlingen in de klas kunnen uitvoeren
-
ontwikkeling begeleiden
Als docent AVO geef je niet alleen les. Je hebt ook een belangrijke ondersteunende taak! Je werkt namelijk met jongeren die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Je zorgt dus dat ze lekker in hun vel zitten en zich ook op sociaal en emotioneel gebied goed ontwikkelen. Als docent op het voortgezet speciaal onderwijs speel je op deze manier ook een belangrijke rol in de opvoeding van je leerlingen
-
opdrachten en toetsen nakijken
Ook op het speciaal onderwijs krijgen je leerlingen opdrachten mee naar huis om voor de volgende les te maken. En natuurlijk krijgen ze af en toe ook een proefwerk voor hun kiezen! Als docent AVO kijk je de opdrachten en toetsen na en geef je je leerlingen een cijfer. Zo kan je hun ontwikkeling goed in de gaten houden
-
overleggen met andere docenten
samen weet je meer dan alleen. Daarom overleg je als AVO-docent regelmatig met je collega-leraren op school. Zo houden jullie samen de ontwikkeling van jullie leerlingen in het oog
wie zijn je collega’s?
Als docent AVO werk je in het speciaal onderwijs. En dat doe je niet alleen, maar samen met een hele hoop collega’s! Samen zorgen jullie ervoor dat alle leerlingen een zo goed mogelijke start krijgen. Leerlingen kiezen één van de drie profielen op het voortgezet speciaal onderwijs. Het hangt dus af van hun profiel met welke docenten ze te maken krijgen.
Kiest een leerling voor de meer exacte vakken, dan werk je waarschijnlijk veel samen met de docent economie, de docent nask en de docent biologie. Is je leerling beter met taal? Dan werk je samen met de docent Engels, docent Duits en de docent Nederlands om alles uit de ontwikkeling van jullie leerling te halen. En natuurlijk spreek je je collega’s ook gezellig in de docentenkamer tussen de lessen door!
je werkplek op school
Jouw favoriete plek? Het klaslokaal natuurlijk! Hier breng je veel tijd door voor de klas. Van voor het schoolbord leg je alle stof uit aan je leerlingen. Omdat je ook lichamelijke opvoeding geeft, ben je als docent AVO ook regelmatig in de gymzaal te vinden. Zo heb je een fijne afwisseling op je werkdag!
Als docent in het speciaal onderwijs ben je daarnaast tussen de lessen door of na schooltijd vaak nog bezig om lessen voor te bereiden, toetsen na te kijken en de administratie te doen. Dat kan je in je eigen kantoortje doen, maar ook in de lerarenkamer of gewoon lekker thuis.
de werktijden van een docent avo
Als docent in het speciaal onderwijs komen je werktijden voor het grootste deel overeen met de schooltijden van je leerlingen. De lessen zijn meestal tussen half negen ‘s ochtends en half vier ‘s middags, waarna je vaak nog doorwerkt om toetsen na te kijken, lessen voor te bereiden en je administratie te doen.
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Om docent AVO te worden in het voortgezet speciaal onderwijs heb je een onderwijsbevoegdheid nodig, net als wanneer je leerkracht in het basisonderwijs of docent in het reguliere voortgezet onderwijs wilt worden. Welke onderwijsbevoegdheid je nodig hebt, verschilt per school:
-
neemt de school waar je werkt zelf eindexamens af? Dan heb je een onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs nodig.
-
neemt de school waar je aan de slag gaat niet zelf eindexamens af? Dan is een onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs ook voldoende.
Met een eerste- of tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs mag je ook lesgeven in het voortgezet speciaal onderwijs. Je geeft dan wel alleen les in het vak waarvoor je bevoegd bent.
Vaak vragen scholen voor speciaal onderwijs nog om een aparte opleiding. Dit is meestal een diploma van de master Special Educational Needs. Zo weet de school zeker dat je weet hoe je om moet gaan met jongeren die extra begeleiding nodig hebben. Deze master kan je vaak ook in deeltijd naast je werk volgen aan de hogeschool.
Heb je al een eerstegraads onderwijsbevoegdheid en wil je je tweedegraads bevoegdheid nog behalen? We helpen je graag: via Randstad volg je een verkort traject van twee jaar om je tweedegraads onderwijsbevoegdheid te halen.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Als docent ben je de hele dag bezig om leerlingen te helpen nieuwe dingen te leren. Goed kunnen uitleggen is dus heel belangrijk tijdens je werk! En verder zijn deze eigenschappen ook handig om te hebben als je aan de slag wilt als docent AVO op het voortgezet speciaal onderwijs:
-
veel geduld: leerlingen in het speciaal onderwijs hebben vaak iets meer begeleiding nodig dan leerlingen in het reguliere onderwijs. Jij neemt altijd de tijd voor je leerlingen en legt de stof net zo vaak uit tot ze het begrijpen. Door jouw engelengeduld voelt iedere leerling zich persoonlijk gezien!
-
passie voor onderwijs: een docent die met passie voor de klas staat, daar wordt iedere leerling blij van. Passie voor onderwijs is dus zeker een competentie die je nodig hebt als je aan de slag wilt als docent in het speciaal onderwijs
-
sociaal: als docent AVO ben je de hele dag aan de slag met jongeren die veel van je vragen. Daarom is het heel belangrijk dat je sociaal bent! En dat je blij wordt van veel met jongeren omgaan natuurlijk
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als docent avo via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over docenten avo
-
wat doet een docent avo?
Een docent AVO geeft les in het algemeen vormend onderwijs op het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Je geeft les in Nederlands, rekenen, aardrijkskunde, geschiedenis, levensbeschouwing, lichamelijke opvoeding en culturele vorming. Lees meer over wat werken als docent AVO precies inhoudt.
-
wat verdien je gemiddeld als docent avo?
Als docent AVO verdien je gemiddeld 3.486 euro bruto per maand. Per jaar is dat 45.178 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Je salaris is afhankelijk van de salarisschaal waarin je valt. Je hebt als docent in het voortgezet speciaal onderwijs te maken met de salarisschalen uit de cao primair onderwijs. Lees meer over je salaris en de salarisschalen in deze cao.
-
heb je ervaring nodig voor docent avo?
Om te beginnen met werken als docent AVO moet je de juiste opleiding afgerond hebben en daarnaast werkervaring hebben opgedaan. Gelukkig doe je die tijdens je opleiding al op. Lees welke opleidingen en kwalificaties nodig zijn voor deze mooi baan.
-
aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als docent avo?
Om docent AVO te worden heb je naast een onderwijsbevoegdheid vaak ook een extra opleiding nodig tot docent voor het speciaal onderwijs. Je leerlingen hebben namelijk vaak net wat extra begeleiding nodig. Meer weten over de vaardigheden en opleidingen die je nodig hebt om docent AVO te worden? Lees alles over de benodigde opleidingen en kwalificaties.
-
hoe moet ik solliciteren op een docent avo vacature?
Solliciteren als docent avo is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een docent avo baan?
Natuurlijk werk je met een baan als docent AVO vooral aan je onderwijsvaardigheden. Maar er zijn meer vaardigheden die handig zijn om te hebben als je aan de slag wil als docent AVO! Het is bijvoorbeeld handig als je sociaal bent en veel geduld hebt. En daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je het goed kan uitleggen! Lees alles over werken als docent AVO en wat er nog meer komt kijken bij werken in het speciaal onderwijs op deze pagina.