hoe ziet de opleiding voor een tweedegraads lesbevoegdheid eruit?

In dit verkorte traject van 2 jaar, leer je alle kneepjes van het vak, zodat je je kunt omscholen tot docent Nederlands of wiskunde voor het mbo of voortgezet onderwijs. En het mooie is: je werkt en leert tegelijkertijd, zodat je alles direct in de praktijk toepast. Wel zo fijn. 

De opleiding is op maat gemaakt voor iedereen. Tijdens een assessment kijken we wat je al in huis hebt en stemmen we aan de hand daarvan je programma af. Gemiddeld ben je dan zo’n 10 tot 12 uur per week bezig met zelfstudie en 3 dagen in de week werk je op een school via Randstad.

De opleiding ziet er als volgt uit: 

 • je start met een bootcamp: hier leer je in 8 dagdelen lekker veel theorie

 • daarna begint het echte werk en ga je 1,5 jaar aan de slag met vakinhoudelijke en didactische modules. Hierbij volg je afwisselend klassikaal en digitaal les

 • je sluit deze modules altijd af met een mondeling examen, module opdracht en/of digitaal examen

 • de laatste fase van de opleiding bestaat uit een afstudeerfase van een half jaar. En om je extra te motiveren: 90% van de deelnemers haalt binnen 2 jaar het diploma!

dit hebben we van je nodig

Dan moeten we natuurlijk ook nog wat zaken over jou weten. Hier is de checklist:

 • je hebt een pabo-bevoegdheid of een eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid

 • je woont ongeveer 50 km van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag

 • je bent minimaal 32 uur beschikbaar voor deze opleiding

 • je kunt een lerarenbeurs aanvragen en wilt deze inzetten voor de opleiding

wat krijg je van ons?

 • loongarantie tijdens het omscholen tot docent
 • werk én leer tegelijkertijd
 • persoonlijke begeleiding op maat

persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

Zodra je voor de klas staat, krijg je van de school een werkplekbegeleider die je zoveel mogelijk helpt. Deze begeleider observeert je lessen, geeft feedback en helpt indien nodig bij je opdrachten.

Ook krijg je een opleidingsadviseur van Randstad. Aan deze adviseur kun je tijdens je hele opleiding vragen stellen en hulp vragen. Ongeveer 6 keer per jaar komen jullie met jouw werkplekbegeleider samen om alles te bespreken: hoe gaat het met de studie en bevalt de werkplek? Vaker afspreken kan natuurlijk ook. Je kunt bij je opleidingsadviseur altijd terecht voor vragen.

interesse melden

tweedegraads lesbevoegdheid Nederlands

Het traject voor het omscholen tot docent Nederlands start het gehele jaar door. Het aanmeldproces tot aan het startmoment duurt ongeveer 3 maanden. Zodra we je aanmelding ontvangen, nemen we telefonisch of per mail contact met je op. Dan bespreken we samen het gehele vervolgproces door, zoals het intakegesprek, een capaciteitentest via Randstad en het assessment. Na het gesprek weet je precies waar je aan toe bent.

tweedegraads lesbevoegdheid wiskunde

Het traject om je tweede bevoegdheid wiskunde te halen start ook het gehele jaar door. Het aanmeldproces tot aan het startmoment duurt ongeveer 3 maanden. Zodra we je aanmelding ontvangen, nemen we telefonisch of per mail contact met je op. Dan bespreken we samen alle vervolgstappen door, zoals het intakegesprek, een capaciteitentest via Randstad en het assessment. Na het gesprek weet je precies waar je aan toe bent.

alle opleidingen van randstad boost

De opleiding voor het omscholen tot docent is onderdeel van Randstad Boost. Randstad Boost biedt veel verschillende soorten opleidingen. Waarom? Zodat iedereen kan doen, wat goed bij hem of haar past. Samen zorgen we er zo voor dat je lekker aan de slag gaat met iets waar je goed in bent én wat je leuk vindt.