docenten duits vacatures
Docent Duits
... uitdagingen aan te gaan. Je begeleidt ze vol enthousiasme, vindt het fijn om zelfstandig te werken en bent tegelijk een echte team speler. wat ga je doen Je geeft invulling aan de vier rollen: vakdocent Duits, teamlid, leerdoelcoach en algemeen docent aan mavo-, havo- en vwo-leerlingen in de onderbouw.Je hebt een breed en divers takenpakket ...
bekijk vacature
Docent Duits
Jij bent een enthousiaste docent Duits en deelt graag je passie voor de Duitse taal en cultuur met de leerlingen. Je gaat aan de slag in West-Brabant op een leuke school in het voorgezet onderwijs (mavo). wat bieden wij jou salaris conform cao voortgezet onderwijs ...
bekijk vacature
Docent Duits, randstad uitzendbureau
Komt jou het rijtje aus, bei, mit, nach, seit, von, zu bekend voor? Kun jij die lastige naamvallen als geen ander uitleggen en overbrengen aan leerlingen, en dit allemaal met een flinke portie enthousiasme? Lees dan verder!Als docent Duits wil jij leerlingen graag helpen zich te ontwikkelingen in de Duitse taal. Wellicht gebruik je series van Netflix om de Duitse taal ...
bekijk vacature
Een docent Duits is iemand die het vak Duits geeft op school. Ga je aan de slag op een middelbare school, dan geef je les aan jongeren tussen 12 en 18 jaar. Welke klassen je les mag geven en op welk niveau, ligt aan je opleidingsachtergrond. Het is natuurlijk de bedoeling dat je je leerlingen de Duitse taal leert, maar daarbij hoort ook een stukje cultuur. Wat is typisch Duits en wat zijn hun gewoontes? Je vindt het super leuk om dit allemaal uit te leggen!
wat doet een docent duits?
Als docent Duits geef je dus vooral les op het voortgezet onderwijs. Je bereidt lessen voor, legt de Duitse grammatica en spellingsregels uit, maakt proefwerken en kijkt deze vervolgens ook na. Daarnaast is het mogelijk om als mentor aan de slag te gaan. Dit betekent dat je een klas begeleidt en als vertrouwenspersoon wordt gezien.
Wil je weten wat je gaat verdienen als docent Duits? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Werken als docent Duits op een middelbare school? Dan valt je functie onder de cao voortgezet onderwijs (cao vo). Je loon wordt dan via deze cao bepaald waardoor je arbeidsvoorwaarden ook goed zijn geregeld!
Begin je als tweedegraads docent en ben je klaar voor een volgende stap? Overweeg dan om door te groeien naar eerstegraads docent. Dit betekent dat je aan de onderbouw én aan de bovenbouw mag lesgeven. En mooi meegenomen: je gaat dan automatisch meer verdienen. Als je na een tijdje nog meer uitdaging zoekt, dan is het ook een optie om mentor te zijn en een klas te begeleiden. Daarnaast kan je ook nog coördinator worden van een heel leerjaar of misschien wel uiteindelijk conrector of rector van de school!
Heb je vooral zin om meerdere vakken te geven en heb je het talent om veel kennis over te dragen? Denk dan eens aan extra opleidingen waardoor je onder andere aan de slag kan gaan als:
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Kan je niet wachten om voor een volle klas te staan en de Duitse taal aan leerlingen uit te leggen? Dan zijn er verschillende opties waaruit je kan kiezen. Lees hieronder welke opties dat zijn:
-
tweedegraads docent: kan je niet wachten om aan de slag te gaan als tweedegraads docent op vmbo, in het volwassenenonderwijs, mbo of het praktijkonderwijs? Dat kan met een hbo-opleiding tot docent Duits
-
eerstegraads docent: jezelf verder ontwikkelen? Dat kan heel goed! Door een master te volgen sla je twee vliegen in één klap. Je mag lesgeven op de plekken waar je als tweedegraads docent mag werken én je mag voor de klas staan in de bovenbouw van havo en vwo
-
docent Duits hbo: liever lesgeven aan studenten die zelfstandiger zijn? Ga dan voor een baan op een hogeschool. En goed nieuws! Je hebt geen onderwijsbevoegdheid nodig. Wel moet je een Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid hebben
-
docent Duits universiteit: draag bij aan de wetenschappelijke ontwikkeling van studenten en geef les op de universiteit! Je moet wel zelf een wo-diploma en een phd hebben om colleges te mogen geven
Als docent Duits weet je als geen ander hoe je de Duitse taal het beste op je leerlingen overbrengt. En dat is niet niks, want de Duitse grammatica is best lastig. Wat kan je verwachten als je gaat werken als leraar Duits? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als docent duits
Je bent een kei in de Duitse taal bijbrengen aan je leerlingen. Je werkt vanuit lesboeken, maar krijgt ook vaak de vrijheid waardoor je bijvoorbeeld met je leerlingen Duitse films kijkt of Duitstalige boeken leest. En wie weet krijg jij je eigen budget om een schoolreis te organiseren naar “jawohl”: Deutschland! Verder zijn onderstaande taken ook belangrijk bij een baan als docent Duits:
-
lessen voorbereiden
Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom is het belangrijk dat je van tevoren weet wat je tijdens de les gaat behandelen. Je weet wat je gaat uitleggen en doet dit aan de hand van het verkregen lesmateriaal. Met behulp van bijvoorbeeld presentaties en hand-outs breng je structuur aan in de lessen. Dat is fijn voor jou én voor je leerlingen.
-
toetsen maken en nakijken
Heb je alle leerstof van een bepaalde periode gegeven? Dan is het tijd om een toets in te lassen. Je maakt zelf of met collega’s proefwerken, surveilleert tijdens toetsen en kijkt deze vervolgens ook weer na. Wanneer je alles hebt nagekeken, deel je de cijfers uit en weet je wie nog extra hulp nodig heeft.
-
oudergesprekken houden
Ouders willen graag weten hoe het met hun kinderen op school gaat. Daarom worden er oudergesprekken georganiseerd. Het is mogelijk dat er ouders zijn die met je willen praten, omdat bijvoorbeeld het cijfer Duits van hun kind lager is dan verwacht of omdat ze simpelweg nieuwsgierig zijn naar de mensen die lesgeven aan hun kinderen. Wees dus voorbereid op lastige gesprekken, maar ook op leuke!
-
vergaderen met collega’s
Tijdens het schooljaar houd je met collega’s de voortgang van je leerlingen in de gaten. Daarom worden er vergaderingen gehouden met andere docenten om leerlingen individueel te bespreken.
-
leerlingen ondersteunen
Door het jaar heen bouw je een sterke band op met je klas en kan je hierdoor als een vertrouwenspersoon worden gezien. Er is dan ook een grote kans dat leerlingen naar je toe komen met hun problemen. Of misschien willen ze wel gewoon even een praatje maken. Het is aan jou dat je hiermee goed omgaat en bij serieuze problemen weet jij wanneer je hier een melding van moet maken.
wie zijn je collega’s?
Als leraar Duits ga je aan de slag in het onderwijs. Je hebt veel collega’s, want je bent natuurlijk niet de enige die lesgeeft. Samen met onder andere de docenten biologie, Nederlands, Engels en wiskunde breng je je kennis over op je leerlingen en bereid je hen voor op hun vervolgonderwijs.
Naast de docenten op een middelbare school heb je ook te maken met de conciërges, cateringmedewerker, roostermakers en de rector. Ze maken allemaal deel uit van je werkdag. Je komt veel in contact met andere mensen waardoor je baan als docent super sociaal is. Dus houd je van een praatje? Dan is er altijd wel iemand met wie je kan babbelen!
je werkplek voor de klas op het voortgezet onderwijs
Het grootste deel van je dag sta je voor de klas. Daar geef je zelfstandig les in een lokaal.
Het beste moment om ander werk op te pakken, is wanneer je leerlingen aan het werk zijn. Bovendien heb je ook de lerarenkamer waar je met collega’s luncht en even tot rust komt tijdens de pauze.
de werktijden van een docent duits
De werktijden op middelbare scholen liggen tussen ‘s morgens half negen en vier uur ‘s middags. Nadat je je laatste les hebt gegeven, blijf je vaak nog wel langer om bijvoorbeeld toetsen na te kijken en te vergaderen met collega-docenten. En ook niet geheel onbelangrijk: tijdens de schoolvakanties ben je grotendeels vrij!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Wil je als tweedegraads docent Duits voor de klas staan? Dan moet je een hbo-opleiding leraar Duits volgen aan een hogeschool. De voltijdse opleiding duurt gemiddeld vier jaar. Wil je graag ook aan de bovenbouw van havo en vwo lesgeven? Dan heb je een eerstegraads bevoegdheid nodig. Deze kan je halen door een universitaire master te volgen.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Er zijn verschillende competenties die je als docent Duits ontwikkelt. De belangrijkste die je al hebt, is lesgeven. Door je enthousiasme en opleidingsachtergrond weet je goed hoe je de aandacht van iedereen in de klas weet vast te houden! Andere competenties die je ontwikkelt, zijn de volgende:
-
presenteren: om goed les te geven, moet je sterke presentatievaardigheden hebben. Je weet hoe je de aandacht van je leerlingen erbij houdt en je staat met veel zelfvertrouwen voor de klas!
-
geduld: voor jou is de Duitse taal altijd heel duidelijk, maar dat is niet voor iedereen het geval. Komen er leerlingen naar je toe die steeds dezelfde vraag stellen? Dan beantwoord jij die altijd even graag
-
pedagogische kennis: het grootste gedeelte van je dag breng je met kinderen tussen de 12 en 18 jaar door. Iedere leeftijd is weer anders. Het is super belangrijk dat je weet hoe je leerlingen denken. Zo kan jij je goed inleven in hun wereld
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op minimaal 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als docent Duits via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over docenten duits
-
wat doet een docent duits?
Als docent Duits geef je les op een middelbare school aan kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Aan wie je precies mag lesgeven, hangt af van de bevoegdheid die je hebt. Onder het takenpakket valt onder andere: lessen voorbereiden en geven, proefwerken maken en nakijken, vergaderingen bijwonen en oudergesprekken voeren. Wil je meer weten over een baan als leraar Duits? Lees het hier!
-
wat verdien je gemiddeld als docent duits?
Wat je precies gaat verdienen ligt aan je bevoegdheid. Ga je als eerste- of tweedegraads docent aan de slag? Dit ligt helemaal aan de soort opleiding die je hebt afgerond. Als fulltime eerstegraads docent Duits ga je gemiddeld 3.933 bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 50.971 euro bruto. Meer weten of werken als docent Duits? Lees dan deze pagina!
-
hoe moet ik solliciteren op een docent duits vacature?
Solliciteren als docent Duits is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
heb je ervaring nodig voor een baan als docent duits?
Gelukkig doe je tijdens je opleiding al praktijkervaring op. Je loopt tijdens je studie stage op een middelbare school en staat onder begeleiding voor de klas. Ben je nieuwsgierig naar een baan als docent Duits? Lees dan alle informatie op deze pagina!