Een cv maken naast je studie. Nuttig en leuk – zeker als je een bestuursfunctie doet waar de nadruk ligt op drank en eten, per toeval mijn favoriete bezigheden. Maar als je denkt veel tijd voor jezelf te gaan hebben, mag je lekker verder gaan dromen.

Bij onze studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam heeft ieder bestuurslid ongeveer 10 uur vrij per dag. Ervan uitgaande dat je ongeveer acht uur slaapt, drie kwartier reist en je nog ongeveer drie kwartier kwijt bent aan aan-/uitkleden, douchen en je make-up heb je dus nog… een half uur aan vrije tijd over.

Opeens is vrije tijd een stuk waardevoller dan het eerst was. Waar ik eerst urenlang rustig kon rondstruinen op Reddit, schaamteloos kon binge-watchen bij Netflix (is ook cv bouwen) en úúúren van mijn dag kon vullen met sport, kan dat nu opeens niet meer. Uit de goedheid van mijn hart heb ik daarom, om jullie te steunen in jullie eigen zoektocht naar de invulling van dit half uur, een lijstje opgesteld met activiteiten om je half uur goed te besteden. Lees en leer.

1. bedenk tien dingen die je in een half uur kunt doen

Het blijkt nu dat daar ook wel een half uur voor nodig is.

2. een ikea-kast in elkaar zetten

Als je LEGO-ervaring hebt, tenminste. Anders is het afronden van deze taak in een half uur niet aan jou besteed.

3. een poging wagen om een selfie te maken die waardig genoeg is om te functioneren als je profielfoto

En dan vervolgens het halve uur van je volgende dag nodig hebben om de juiste filter te zoeken.

4. bonden met je huisdieren (of huisgenoten)

Maak een keuze tussen bovengenoemden en staar ze eens een dik half uur in de ogen, ook wel bekend als de spiegels van de ziel. Mijn vissen en ik zijn voor mijn gevoel een stuk closer geworden door deze werkwijze – hoewel zij als het goed is na tien seconden het bonden alweer vergeten zijn. Maar goed, voor mij was het half uur weer gevuld.

5. bouw een tappunt

Oke, misschien zijn hier wat meer halve uurtjes voor nodig. Maar zodra je deze taak hebt uitgevoerd kun je de rest van je halve uren vullen met je eigen getapte biertjes. Hoe sweet is dat? En ja, dit is mogelijk – ook voor jou.

6. zoek een goed doel uit en steun dit

Zo heb je naast een half uurtje opvullen met het uitzoeken van je goede doel ook nog een jaar lang (of meer, ligt eraan wanneer je de moed weer bij elkaar raapt om het op te zeggen) een goed gevoel.

7. zoek naar een nieuwe leuke baan

Bekijk eens wat vacatures via Randstad bijvoorbeeld. Misschien kom je jouw droombaan wel tegen.

8. bellen met die nare tante of oom die je eigenlijk niet wilt spreken maar moet feliciteren voor haar/zijn verjaardag

Zo voelen zelfs vijf minuten opeens als vijf jaren – een PRO TIP!  

9. een goede smoes bedenken om je kamer vandaag nog niet op te ruimen/vandaag nog niet te gaan sporten/vandaag nog niet te gaan stoppen met roken/etc

En vervolgens aan het eind van je half uur tevreden vaststellen dat je er vandaag in ieder geval geen tijd meer voor hebt.

10. iets daadwerkelijk nuttigs doen

Maar waarom zou je, toch? Het is en blijft vrije tijd. Voeg hem gewoon toe aan je uren slaap en dan zijn de meesten ook al tevreden.