Leuk werk is heel persoonlijk. Waar de één het niet erg vindt om de hele dag achter de computer te zitten, wil de ander het liefst zoveel mogelijk op pad zijn. Sommige mensen houden ervan om veel omringd te zijn door collega’s, maar er is ook een grote groep die liever zelfstandig werkt.

Leuke banen zijn banen waar je gelukkig van wordt. Ongeacht salaris, collega’s of je werkplek. Dit zijn uiteraard kenmerken die meespelen, maar in het algemeen heeft een leuke baan alle kenmerken waar je als werkend persoon gelukkig van wordt. Denk jij wel eens ''ik vind mijn werk niet meer leuk''? Het zou natuurlijk kunnen dat je je werk niet meer leuk vindt en je op zoek bent naar een andere baan. Hoe weet je dan waar je gelukkig van wordt en welke baan bij je past?

Een goed startpunt voor deze zoektocht is beginnen bij de vraag: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? In deze oriënterende fase ontdek je welke rol je in een team fijn vindt, wat je kwaliteiten zijn, je sterke eigenschappen, en wat je wil. We hebben bij Randstad testen voor je klaarstaan om dit te ontdekken. Met de persoonlijkheidstest ontdek je bijvoorbeeld wat voor werk bij je past en met de beroepentest ontdek je wat je wil worden.

Nu je dit op papier hebt staan, noteer je voor jezelf kenmerken die je belangrijk vindt in een baan. Deze kenmerken kunnen bijvoorbeeld zijn: 

  • voldoening

  • identiteit

  • routine

  • betekenis

  • passie

Misschien ben jij het eens met een paar van bovenstaande kenmerken, of missen er nog een aantal kenmerken die voor jou belangrijk zijn in je werk.

De volgende stap is om bovenstaande kenmerken te vertalen naar kenmerken van een baan. Bijvoorbeeld: 

  • uitdaging

  • afwisseling

  • lichamelijk en sociaal actief zijn

  • past goed bij je eigen persoonlijkheid en competenties

  • mogelijkheid hebben om je te ontwikkelen

Je hebt nu een goed overzicht van waar jij in een baan naar op zoek bent. Dit zijn de aspecten die voor jou een baan leuk maken!

een aantal leuke banen

de-ice monteur

hacker

skydive instructeur

radio dj

werken als docent op het hbo

luchtverkeersleider

chefkok

boswachter

patholoog

mondhygiënist

dronevlieger

apk monteur

Een leuke baan zoeken is soms best lastig! Weet je niet zo goed welke baan bij je past? Dan ben je bij Randstad aan het juiste adres. Want wij hebben verschillende hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen. Zoals een beroepskeuzetest of een persoonlijkheidstest. Leuke vacatures zijn er genoeg bij Randstad, samen vinden wij die geschikte baan voor jou!