wat is een perspectiefverklaring?

Wil je een eigen huis kopen? En heb je geen vast contract? De perspectiefverklaring biedt uitkomst! De perspectiefverklaring is speciaal voor flexwerkers en gaat uit van jouw kansen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van een speciale scan, jouw dossier en een persoonlijk gesprek kijken we of jij de komende jaren voldoende uitzicht hebt op werk. Dus of de kans groot is dat jij aan het werk blijft en jouw hypotheek kunt blijven betalen. Zijn die kansen goed? Dan krijg jij van ons een perspectiefverklaring, zodat jij een hypotheek kunt aanvragen. 

In de aanvraagprocedure van de perspectiefverklaring volgen de volgende stappen:

  • je bent op het moment van aanvraag minimaal 52 weken werkzaam via Randstad
  • je maakt een persoonlijkheidstest
  • je laat ons jouw hoogst behaalde diploma en meest recente cv zien
  • je kan ons voorzien van de contactgegevens van 2 referenten
  • je vult een motivatieformulier in met jouw contactpersoon bij Randstad.

► Twijfel je of je in aanmerking komt voor de perspectiefverklaring? Of heb je andere vragen? Bekijk dan hier de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Wij werken volgens de norm zoals deze bepaald is door de Stichting Perspectiefverklaring. Op de website van Stichting Perspectiefverklaring vind je meer over de perspectiefverklaring, de norm en eventuele andere vragen. Met de Randstad perspectiefverklaring kan je terecht bij bijna alle hypotheekverstrekkers. Bekijk hier alle aangesloten hypotheekverstrekkers.

let op

  • de gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot eventuele uitgifte van de perspectiefverklaring is 3 weken. De perspectiefverklaring is 6 maanden geldig. het is daarom belangrijk dat je actief op zoek bent naar een woning als je de aanvraag doet
  • een perspectiefverklaring is niet hetzelfde als een werkgeversverklaring. Check voordat je de perspectiefverklaring gaat aanvragen of je deze wel echt nodig hebt. Soms is een werkgeversverklaring al voldoende. Ga hiervoor naar een hypotheekadviseur.

► Kom je in aanmerking? Start dan nu de aanvraagprocedure!  

Wij gaan ervan uit dat je actief op zoek bent naar een huis en dat je dit binnen 6 maanden gevonden kan hebben. Is het langer dan zes maanden geleden dat de perspectiefverklaring aan je is uitgereikt? Dan moet je een volledig nieuwe aanvraag doen. Helaas is het niet mogelijk om een perspectiefverklaring te verlengen.

een huis kopen met de perspectiefverklaring

animatie huis kopen met een perspectiefverklaring

meer weten over de perspectiefverklaring