Je bent er helemaal klaar voor en hebt er zelfs zin in gekregen. Je hebt je Randstad account volledig ingevuld, omdat je weet dat je dan de leukste banen die bij jou passen voorbij ziet komen. Cv helemaal up-to-date, check! Vacatures die bij je passen gevonden, check! Wat te drinken en een snack staan klaar, want je hebt je stoel aangeschoven om een paar knallers van sollicitatiebrieven te schrijven. En meteen verzenden dit keer. Wel nog een keertje nalezen natuurlijk, maar niet, zoals zo vaak, laten liggen om er een week later achter te komen dat de vacature is gesloten. Nee.
En dan? Jij houdt je aan je planning en drukt een paar keer, met een tevreden glimlach, op verzenden. Wat gebeurt er daarna? Is het solliciteren via Randstad hetzelfde als direct bij een bedrijf? Wie leest mijn motivatie? Wie beoordeelt mijn cv? Hele goede vragen.

gesolliciteerd, en nu?

Dat is je vraag. Jij hebt je zaakjes op orde. Nu ben je benieuwd naar de tijdsplanning van degene aan de andere kant van de lijn.

  1. Allereerst is solliciteren via Randstad net even anders dan direct bij een bedrijf. Je sollicitatie wordt bekeken en beoordeeld door een intercedent, laten we haar voor nu even Astrid noemen. Anders is het zo onpersoonlijk. Astrid weet precies wat het bedrijf zoekt, want dat heeft de contactpersoon van het bedrijf uitgebreid met haar besproken.
  2. Astrid maakt een eerste selectie en neemt, telefonisch, contact met je op wanneer je motivatie en cv aansluiten op de vacature. Ze stelt aanvullende vragen en ook jij kan op deze manier meer te weten komen over de functie, het bedrijf en de verdere procedure. Schroom dan ook niet om je vragen meteen te stellen aan Astrid!
  3. Na flink wat telefoontjes maakt Astrid een keuze tussen de kandidaten die zij aan het bedrijf ‘voorstelt’. Zij vertelt haar contactpersoon waarom zij jou geschikt vindt voor de functie en voegt je motivatie en cv toe.
  4. De contactpersoon beoordeelt de ‘voorstellen’ van Astrid en gelukkig is zij net zo enthousiast over jou als Astrid. Je mag op sollicitatiegesprek komen!
  5. Astrid belt jou met het goede nieuws en jullie trekken gelijk de agenda’s om het gesprek in te plannen.
  6. Uiteraard kom je ook nog even langs op de vestiging van Randstad om kennis te maken met Astrid. Jullie spreken meteen het aanstaande gesprek door en Astrid geeft je de laatste tips mee.
  7. Het gesprek heb je bij het bedrijf. Goed voorbereid door alle informatie die je van Astrid hebt gekregen die er al jaren over de vloer komt, dat is mooi meegenomen!
  8. Na afloop van het gesprek wacht je in spanning af, totdat het bedrijf contact opneemt met Astrid om een terugkoppeling te geven.
  9. Astrid belt jou. Weer goed nieuws! Je mag op tweede gesprek.
  10. En alweer gaat het super. De klik was er tijdens het eerste gesprek al. Functie inhoudelijk blijkt het nog beter te passen dan je voorafgaand aan de sollicitatie al dacht.
  11. Het verlossende woord in het telefoontje van Astrid verbaast je dan ook niet. Je bent aangenomen. En nu?
  12. Astrid maakt je start administratief in orde. Dat klinkt vaag. Wat doet ze dan? Ze stemt de laatste zaken af met je nieuwe werkgever; startdatum, salaris, dienstverband.
  13. Ga je via Randstad werken, dan kom je nogmaals naar de vestiging voor het tekenen van de overeenkomst. Meteen in dienst bij het bedrijf? Ja, dat kan ook! Dan heb je het arbeidsvoorwaardengesprek natuurlijk daar.

Gefeliciteerd en lekker aan de slag! Je hebt het helemaal zelf gedaan en Astrid helpt je gedurende het hele sollicitatieproces. Hoe fijn is het om iemand te hebben die jouw salaris onderhandelt als je dat zelf altijd ongemakkelijk vindt?!