over het Randstad Employer Brand Research

employer branding is hot

Onder CEO’s wereldwijd is er een sterk toenemende belangstelling voor employer brand management. Talent met de juiste skills is schaars, maar wel extreem belangrijk om groei ambities te verwezenlijken. Een sterk employer brand is essentieel bij de strijd om talent. 75% van de recruiters geeft bijvoorbeeld aan dat een sterk employer brand helpt het bij het vinden van het juiste talent. Maar wat is een sterk employer brand? Is uw organisatie nog wel aantrekkelijk genoeg?

ons research biedt inzicht en handvatten

Het Randstad Employer Brand Research onderzoekt wereldwijd - in 26 landen - de aantrekkelijkheid van bedrijven. Als expert in employer branding doet Randstad uitgebreid onderzoek naar de factoren waardoor potentiële medewerkers zich aangetrokken voelen tot een organisatie. Wat zijn nou de factoren die bepalen of mensen een bedrijf aantrekkelijk vinden? Ons onderzoek geeft een gedetailleerd overzicht van bedrijven, sectoren en kenmerken die in trek zijn – en waarom. Omdat we geen hr-medewerkers, stafleden of experts uitnodigen om mee te doen, is maximale objectiviteit gewaarborgd.

wat moet u weten om te winnen op de arbeidsmarkt?

De uitkomsten van het onderzoek laten zien hoe de perceptie van employer brands (het imago van werkgevers) door de tijd heen verandert. Centraal staan de factoren waarop mensen hun keuze voor een werkgever baseren. Dat levert waardevolle inzichten op voor bedrijven die hun imago als werkgever op de arbeidsmarkt willen ontwikkelen en bijsturen. Dit jaar heeft Kantar TNS voor Nederland extra vragen meegenomen: hoe aantrekkelijk is innovatie? Is het de cultuur die trekt? De mensen? De techniek? Of zit het juist heel anders?

Met de uitkomsten kunt u uw employer brand – uw aantrekkelijkheid als werkgever – verbeteren. En dat geeft u een belangrijke voorsprong in de strijd om talent op de arbeidsmarkt.

Randstad Award 2017: wie zijn de aantrekkelijkste werkgevers?

Op het Randstad Employer Brand event op 13 april 2017 maken we de resultaten bekend, net als de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland. Zij ontvangen de felbegeerde Randstad Award. Dit jaar wordt de 8e editie van deze prestigieuze Award uitgereikt. Voor het bepalen van de winnaars hebben meer dan 17.000 (potentiële) werknemers tussen de 18 en 65 jaar ruim 350 organisaties beoordeeld op hun kwaliteiten als werkgever.

Deze werknemers, werkzoekenden en studenten - uit alle lagen van de bevolking - hebben aangegeven welke aspecten ze belangrijk vinden bij het kiezen van een werkgever, zoals de werksfeer, werkzekerheid, salaris, arbeidsvoorwaarden of doorgroeimogelijkheden. Het onderzoek is volledig onafhankelijk: de deelnemers zijn niet verbonden aan de onderzochte organisaties. De Randstad Award is dus een publieksprijs in de letterlijke zin van het woord.

Wilt u vandaag al starten met het bouwen van een aantrekkelijk arbeidsmarktimago? Ga dan aan de slag met onze 5 tips voor een sterk werkgeversmerk. Bekijk ook eens onze cases. Geen nieuws missen? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.