over het Randstad Employer Brand Research

employer branding is hot

Onder CEO’s wereldwijd is er een sterk toenemende belangstelling voor employer brand management. Talent met de juiste skills is schaars, maar wel extreem belangrijk om groei ambities te verwezenlijken. Een sterk employer brand is essentieel bij de strijd om talent. 75% van de recruiters geeft bijvoorbeeld aan dat een sterk employer brand helpt het bij het vinden van het juiste talent. Maar wat is een sterk employer brand? Is uw organisatie nog wel aantrekkelijk genoeg?

ons research biedt inzicht en handvatten

Het Randstad Employer Brand Research onderzoekt wereldwijd - in 26 landen - de aantrekkelijkheid van bedrijven. Als expert in employer branding doet Randstad uitgebreid onderzoek naar de factoren waardoor potentiële medewerkers zich aangetrokken voelen tot een organisatie. Wat zijn nou de factoren die bepalen of mensen een bedrijf aantrekkelijk vinden? Ons onderzoek geeft een gedetailleerd overzicht van bedrijven, sectoren en kenmerken die in trek zijn – en waarom. Omdat we geen hr-medewerkers, stafleden of experts uitnodigen om mee te doen, is maximale objectiviteit gewaarborgd.

wat moet u weten om te winnen op de arbeidsmarkt?

wat moet u weten om te winnen op de arbeidsmarkt?
De uitkomsten van het onderzoek laten zien hoe de perceptie van employer brands (het imago van werkgevers) door de tijd heen verandert. Centraal staan de factoren waarop mensen hun keuze voor een werkgever baseren. Dat levert waardevolle inzichten op voor bedrijven die hun imago als werkgever op de arbeidsmarkt willen ontwikkelen en bijsturen. Dit jaar heeft Kantar TNS voor Nederland extra vragen meegenomen: hoe aantrekkelijk is innovatie? Is het de cultuur die trekt? De mensen? De techniek? Of zit het juist heel anders? Met de uitkomsten kunt u uw employer brand – uw aantrekkelijkheid als werkgever – verbeteren. En dat geeft u een belangrijke voorsprong in de strijd om talent op de arbeidsmarkt.

de aantrekkelijkste werkgevers in Nederland

Op het Randstad Employer Brand event in april 2017 zijn de meest aantrekkelijke werkgevers in Nederland bekendgemaakt. Voor het bepalen van de winnaars hebben meer dan 17.000 (potentiële) werknemers tussen de 18 en 65 jaar ruim 350 organisaties beoordeeld op hun kwaliteiten als werkgever.

Bekijk de resultaten van het Randstad Employer Brand onderzoek wereldwijd en voor Nederland.

zelf aan de slag met uw employer brand?

Wilt u vandaag al starten met het bouwen van een aantrekkelijk arbeidsmarktimago? Ga dan aan de slag met onze 5 tips voor een sterk werkgeversmerk. Of download onze employer brand paper. Bekijk ook eens onze cases. Geen nieuws missen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

meld u aan voor onze nieuwsbrief