Waarom is het begeleiden van werk naar werk zo belangrijk? ‘Omdat het het proces van afscheid nemen makkelijker maakt en het goed is voor uw imago als werkgever,’ aldus Frank Thewessen, Directeur HR Solutions bij Randstad.

Iedere ondernemer kan er mee te maken krijgen: de noodzaak om een werknemer te ontslaan. Dat is niet leuk. Maar bedenk dat u er als ondernemer alle belang bij heeft om het proces rondom ontslag zorgvuldig te laten verlopen. Hoe doet u dat?

Communiceer open en eerlijk en handel zaken netjes af. Voor uzelf maar ook voor uw medewerker. Hoe sneller hij ergens anders aan de slag kan, hoe beter dat ook voor u is. Bedenk daarom hoe u een medewerker een nieuwe kans kunt bieden in zijn loopbaan. Laat begeleiding van werk naar werk onderdeel van de oplossing zijn.

Het proces van afscheid nemen is eenvoudiger met toekomstperspectief op de arbeidsmarkt. Dat is voor beide partijen het meest waardevol. Uw medewerker heeft perspectief op werk en dus inkomen. En u bent zuinig op uw arbeidsmarktwaarde. Helpen bij het vinden van een nieuwe baan is in ieders belang.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.