Waarom is het begeleiden van werk naar werk zo belangrijk? ‘Omdat het het proces van afscheid nemen makkelijker maakt en het goed is voor je imago als werkgever,’ aldus Frank Thewessen, Directeur HR Solutions bij Randstad.

Iedere ondernemer kan er mee te maken krijgen: de noodzaak om een werknemer te ontslaan. Dat is niet leuk. Maar bedenk dat je er als ondernemer alle belang bij heeft om het proces rondom ontslag zorgvuldig te laten verlopen. Hoe doe je dat?

Communiceer open en eerlijk en handel zaken netjes af. Voor uzelf maar ook voor je medewerker. Hoe sneller hij ergens anders aan de slag kan, hoe beter dat ook voor jou is. Bedenk daarom hoe je een medewerker een nieuwe kans kunt bieden in zijn loopbaan. Laat begeleiding van werk naar werk onderdeel van de oplossing zijn.

Het proces van afscheid nemen is eenvoudiger met toekomstperspectief op de arbeidsmarkt. Dat is voor beide partijen het meest waardevol. Je medewerker heeft perspectief op werk en dus inkomen. En je bent zuinig op je arbeidsmarktwaarde. Helpen bij het vinden van een nieuwe baan is in ieders belang.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.