arbeidsmarktwaardescan

een actueel beeld van de positie op de arbeidsmarkt

Hebben uw medewerkers voldoende aansluiting op de huidige, uitdagende arbeidsmarkt? Hoeveel vraag en aanbod is er eigenlijk? Kan hij of zij hier gemakkelijk aansluiting op vinden? De arbeidsmarktwaardescan geeft u en uw medewerker het antwoord. 

De arbeidsmarkt verandert continu, banen verdwijnen of veranderen. Ook komen er nieuwe banen bij en dit alles verschilt ook nog eens per regio. De overheid doet stappen terug wat betreft het sociale vangnet. Daarentegen leven we langer, werken we langer door én hebben we sneller en vaker nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Het is belangrijk dat mensen zelf de regie leren pakken om in hun welzijn en welvaart te voorzien. Als werkgever kunt u de ontwikkeling en mobiliteit van uw medewerkers stimuleren. 

direct contact

Wilt u ook meer inzicht in de inzetbaarheid van uw mensen? Neem dan contact op met een adviseur van Randstad HR Solutions via: T 0800 94 33 766

download nu de brochure

een actueel beeld

De scan start met een door data gedreven analyse van de arbeidsmarktpositie. Gebaseerd op de conjunctuur, regionale schaarste, wensfunctie, salaris, opleiding, werkervaring, contracturen en reisbereidheid. Vervolgens koppelt de scan deze analyse aan de persoonlijke eigenschappen, competenties en veranderkracht van uw medewerker. Zo krijgt hij of zij een waardevol, actueel beeld van de positie op de arbeidsmarkt.

De arbeidsmarktwaardescan is standaard onderdeel van de dienstverlening op het gebied van outplacement, re-integratie 2e spoor, duurzame inzetbaarheid en publiek private samenwerkingen. Ook maatwerk is mogelijk. U kunt de arbeidsmarktwaardescan bijvoorbeeld inzetten binnen een eigen hr-traject; individueel of juist voor een grotere groep medewerkers. In maatwerktrajecten combineren we de scan altijd met een persoonlijk gesprek.