efficiency en procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie betekent dat u de werkprocessen of systemen binnen uw organisatie optimaliseert, zodat u efficënter en effectiever kunt werken. Hoe kunt u zelf aan de slag gaan met procesoptimalisatie binnen uw bedrijf? 

op deze pagina

lean
poolmanagement
procesoptimalisatie op personeelsgebied

Er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan met procesoptimalisatie. We geven een aantal voorbeelden. Wilt u meer informatie over procesoptimalisatie, of in gesprek met één van onze adviseurs over de mogelijkheden van procesoptimalisatie binnen uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

lean

Het doel van lean is om zoveel mogelijk waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen. Door procesoptimalisatie van bijvoorbeeld uw productieproces gaan de kosten omlaag, wat leidt tot een verbetering van het bedrijfsresultaat. Er zijn verschillende manieren om op deze manier aan de slag te gaan met procesoptimalisatie. Alle methoden baseren zich op het in kaart brengen van mogelijke problemen, het weghalen van overbodige processtappen, het combineren van meerdere processtappen in één stap of het opnieuw ontwerpen van de probleempunten.

poolmanagement

Een andere manier om uw werkprocessen te optimaliseren is de inzet van poolmanagement. Wellicht heeft u onverwacht op zeer korte termijn extra personeel nodig. Randstad kan hier snel op inspelen met een vooraf geselecteerde groep flexwerkers die direct inzetbaar zijn. Zo kunt u altijd snel beschikken over gekwalificeerde flexwerkers die weinig inwerktijd nodig hebben en weten hoe uw branche werkt. Bovendien kunt u op deze manier kostenefficiënt beschikken over tijdelijk personeel.
meer informatie over poolmanagement via Randstad. 

procesoptimalisatie op personeelsgebied

De productiviteit per gewerkt uur in Nederland behoort tot de hoogste ter wereld. Maar de verhouding tussen de kosten van arbeid en de output staat onder druk. Hoe zorgt u voor een betere productiviteit tegen lagere kosten?
> productiviteitsverbeteringen
> besparen op personeelskosten: tips & tricks