managementassistent vacatures

Een managementassistent is iemand die het management van een bedrijf of organisatie ondersteunt. Je regelt praktische zaken voor ze en houdt de administratie bij. Het werk van een managementassistent overlapt met dat van een secretaresse of directiesecretaresse en met dat van de office manager. Een directiesecretaresse heeft meestal wel meer verantwoordelijkheden dan een managementassistent. 

Als managementassistent kan je bij allerlei bedrijven en organisaties aan de slag. Kies je voor een groot bedrijf, ga je bij een zorginstelling werken of ga je aan de slag bij de overheid? Opties genoeg!

wat doet een managementassistent?

Als managementassistent ben je verantwoordelijk voor:

 • agenda’s bijhouden

 • afspraken en vergaderingen plannen

 • de telefoon opnemen

 • vergaderingen voorbereiden

 • belangrijke stukken archiveren

 • bezoekers ontvangen

 • bijeenkomsten organiseren

 • de administratie bijhouden

 • informatie ophalen

 • kantoorartikelen inkopen 

Wil je weten wat je gaat verdienen als managementassistent? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

Werk je al langer als managementassistent? Dan krijg je waarschijnlijk steeds meer verantwoordelijkheden en ga je ook meer verdienen. Zo groei je door tot senior managementassistent! En natuurlijk kan je ook de overstap maken naar een andere secretariële of andere functie: 

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Het werk van een managementassistent overlapt bij bepaalde organisaties met dat van andere ondersteunende medewerkers op de werkvloer. Je taken lijken dan ook veel op die van deze functies: 

 • secretaresse: als secretaresse of secretariaatsmedewerker heb je veel verschillende taken binnen een organisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers, maar ook voor bezoekers en zakelijke relaties. Je ondersteunt de hele organisatie, het is dus heel afwisselend werk!

 • directiesecretaresse: het werk van een directiesecretaresse lijkt misschien nog wel het meeste op dat van de managementassistent. Je richt je specifiek op het ondersteunen van de directie, waar andere secretaresses voor de hele organisatie klaarstaan. Zo ontzorg je het management en zorg je dat zij hun werk goed kunnen doen 

 • office manager: als office manager heb je naast ondersteuning van het management nog aanvullende taken. Bijvoorbeeld de personeelsadministratie bijhouden, de voorraad beheren, facturen opstellen, budgetteren en secretaresses aansturen

Als managementassistent ben je de drijvende kracht achter het werk van de directie. Jij hebt de agenda’s altijd netjes op orde en houdt hun mailbox bij. Wat kan je verwachten als je gaat werken als managementassistent? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als managementassistent

 • je houdt de agenda bij: als managementassistent ben je op de hoogte van de agenda’s van alle bestuursleden. Je weet wanneer er een belangrijke bijeenkomst of deadline is en zorgt dat iedereen daarvan op de hoogte is. Wil iemand van buiten je organisatie een afspraak met een directielid inplannen? Jij zorgt dat er geen dubbele afspraken ontstaan!

 • je plant afspraken en vergaderingen: is er binnenkort een belangrijke vergadering? Dan is het jouw taak om te zorgen dat iedereen in het management daarvan op de hoogte is en zich goed kan voorbereiden. Je plant daarom afspraken in en communiceert dit met alle betrokkenen

 • je neemt de telefoon op: in veel organisaties neem je als managementassistent ook de telefoon op. Probeert iemand het management te pakken te krijgen? Dan sta jij de beller vriendelijk te woord en verbind je deze door met de juiste persoon

 • je verzorgt de communicatie vanuit het management: ook voor je collega’s vertegenwoordig je de stem van het management. Je stelt hen er dus van op de hoogte als er belangrijke veranderingen zijn

 • je bereidt vergaderingen voor: als managementassistent ben je vaak bij vergaderingen aanwezig. Je ondersteunt het management door de vergadering voor te bereiden en een agenda op te stellen. Tijdens de vergadering notuleer je ook vaak, zodat iedereen achteraf een duidelijk beeld heeft van wat er besproken is

 • je ontvangt bezoekers: komt iemand het management bezoeken? Dan zijn dit meestal zakelijke relaties. Jij ontvangt deze bezoekers met een vriendelijke glimlach en verwijst ze door naar de juiste afdeling

wie zijn je collega’s?

Als managementassistent werk je met veel verschillende collega’s samen. Natuurlijk heb je veel contact met andere collega’s die secretariële taken hebben, zoals de secretaresse, de directiesecretaresse en de projectsecretaresse. Als managementassistent werk je daarnaast natuurlijk vooral samen met het management van je organisatie: de directieleden! 

Naast de collega’s met dezelfde soort taken, spreek je eigenlijk iedereen op de werkvloer wel tijdens je werk. Dat maakt je baan nou juist zo leuk! Wie je tijdens je werk dus precies tegenkomt hangt verder af van de organisatie waarbij je aan het werk gaat. 

je werkplek op kantoor

Als managementassistent werk je op kantoor, waar je het management ondersteunt op allerlei manieren. Je werkt vanachter je eigen bureau, maar je bent ook aanwezig bij alle vergaderingen. Zo wisselt je werkplek tijdens de dag regelmatig! 

Je werkomgeving hangt daarnaast af van de organisatie waar je gaat werken. Een groot bedrijf, een school of een overheidskantoor: het kan allemaal. 

leuke bedrijven om te werken als managementassistent

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • asml: je ondersteunt het bestuur van een van de belangrijkste technologiebedrijven ter wereld

 • uwv: het uwv regelt alle uitkeringen in Nederland. Je helpt het bestuur dus om een belangrijke maatschappelijke taak uit te voeren!

 • belastingdienst: ook bij de Belastingdienst kan het management wel wat ondersteuning gebruiken. Wil je werken bij een grote overheidsinstantie? Dan is dit de plek voor jou

 • philips: of ga aan de slag bij Philips en doe mooie werkervaring op bij een internationaal bedrijf!

de werktijden van een managementassistent

De meeste managementassistenten werken tijdens kantoortijden op een vaste locatie. Je bent de steun en toeverlaat van het bestuur, dus je bent tijdens werktijd altijd bereikbaar voor vragen. In het weekend ben je lekker vrij. 

De meeste vacatures voor managementassistenten zijn parttime, maar er zijn ook fulltime banen als managementassistent beschikbaar. Aan jou de keuze!

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om managementassistent te worden heb je meestal minimaal een mbo-4 diploma nodig. Een mbo-opleiding die goed aansluit bij deze functie is de opleiding directiesecretaresse/managementassistent. Of volg de eenjarige hbo-opleiding officemanagement op hbo-niveau! 

Tijdens je opleiding tot managementassistent leer je alles over organisatieculturen en leiderschapsstijlen. En je ontwikkelt ook de allerbeste communicatieve vaardigheden. Zo ben je goed voorbereid op alles wat je pad kruist tijdens je werk! 

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Als managementassistent schakel je de hele dag door met het bestuur van je organisatie. Daarom zijn goede communicatieve vaardigheden je allerbelangrijkste eigenschap voor een goede managementassistent! 

En verder zijn deze eigenschappen en competenties ook handig om te hebben als managementassistent: 

 • flexibel: je hebt veel verschillende taken en springt altijd in wanneer het management je ondersteuning nodig heeft. Zo is iedere dag anders! Het is dan wel zo fijn als je flexibel bent en er goed mee omgaat wanneer de planning plotseling verandert. Zo ontzorg je het bestuur

 • stressbestendig: het management heeft het vaak druk en dat merk je in je eigen werk ook. Je houdt altijd het hoofd koel, ook in drukke situaties

 • sociaal: als managementassistent heb je contact met je collega’s, met bezoekers en natuurlijk met het bestuur. Daarom is het belangrijk dat je het ook leuk vindt om veel mensen te spreken. Met die open houding zit het bij jou wel goed!

 • goed in plannen: je houdt niet alleen je eigen agenda bij, maar ook die van het bestuur. Geen probleem voor jou: je houdt altijd het overzicht

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als managementassistent via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over managementassistenten

 • wat doet een managementassistent?

  Een managementassistent ondersteunt het bestuur van een organisatie door onder andere de agenda’s bij te houden, afspraken en vergaderingen te plannen en de administratie bij te houden. Meer weten over je taken in deze functie? Lees hier wat een managementassistent allemaal doet!

 • wat verdien je gemiddeld als managementassistent?
 • waarom is het leuk om te werken als managementassistent?

  Werken als managementassistent is leuk omdat je een belangrijke bijdrage levert aan het blijven draaien van een organisatie: jij zorgt dat het management het werk goed kan doen! Meer weten over deze baan? Kijk hier wat je gaat doen als managementassistent!

 • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als managementassistent?

  Om managementassistent te worden heb je meestal minstens een mbo-4 diploma nodig in een relevante studierichting, zoals directiesecretaresse of managementassistent. Meer weten over wat je moet doen om managementassistent te worden? Lees hier alles over opleidingen waarmee je managementassistent wordt.

 • hoe moet ik solliciteren op een managementassistent vacature?

  Solliciteren als managementassistent is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een managementassistent baan?

  Met een baan als managementassistent ontwikkel je vooral je communicatieve vaardigheden en je vaardigheden op het gebied van plannen. Flexibiliteit en stressbestendigheid zijn ook eigenschappen die je ontwikkelt! Meer weten over de vaardigheden die je nodig hebt om als managementassistent aan de slag te gaan? Lees hier alles over de competenties die je als managementassistent nodig hebt!