directiesecretaresses vacatures

Als directiesecretaresse of secretariaatsmedewerker directie ben je een onmisbare schakel in een organisatie. Je hebt veel verantwoordelijkheden. Je bent namelijk het eerste aanspreekpunt voor de directie en probeert hen zoveel mogelijk te ontzorgen. Een superbelangrijke rol dus! 

Je kan als directiesecretaresse aan de slag bij veel verschillende bedrijven in uiteenlopende werkgebieden. De precieze werkzaamheden hangen natuurlijk af van het bedrijf waar je gaat werken. Wil je aan de slag bij een commercieel bedrijf, zorginstelling of overheidsorganisatie? Als directiesecretaresse heb je enorm veel keus!

wat doet een directiesecretaresse?

Afhankelijk van de organisatie waar je aan de slag gaat, heb je als directiesecretaresse een aantal verantwoordelijkheden:

 • je bent het eerste aanspreekpunt van én voor de directie. Mensen komen bij jou langs als ze iemand van de directie moeten spreken en andersom: jij bent het eerste aanspreekpunt wanneer de directie iets nodig heeft

 • je beheert de mail en agenda van de directie. Je maakt afspraken met mensen binnen en buiten de organisatie en informeert de directie over belangrijke zaken. Zo houd je de directie en/of het management op de hoogte van wat reilt en zeilt binnen het bedrijf. Op die manier ben jij een belangrijke bron van informatie en vaak ook een vertrouwenspersoon

 • je ondersteunt de directie bij vergaderingen: zowel bij de voorbereiding als tijdens de vergadering. Jij kan hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en levert daardoor zeer sterke verslagen af van de vergaderingen waar je moet notuleren

 • je helpt bij het organiseren van afspraken en evenementen

Wil je weten wat je gaat verdienen als secretarieel medewerker? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Net als bij secretaresses, word je als directiesecretaresse betaald volgens de cao van de bedrijfstak waarin je werkt. Je secundaire arbeidsvoorwaarden zijn op die manier vaak prima geregeld. Een laptop van de zaak of een reiskostenvergoeding zijn soms ook onderdeel van je arbeidsvoorwaarden. Dat bepaalt de organisatie waar je werkt. Er is dus geen speciale cao voor secretarieel medewerker.

wanneer ga je meer verdienen als directiesecretaresse?

Heb je al een tijd lang ervaring opgedaan als directiesecretaresse? Dan ga je steeds meer verdienen! Je salaris is ook afhankelijk van de organisatie, je leeftijd en de branche waarin je werkt. Wil je meer weten over de salarisschalen die bij je vakgebied horen? Kijk dan snel op de pagina salarisschalen

In overleg met je leidinggevende kan je altijd extra werkzaamheden op je nemen en zo meer ervaring opdoen. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt. Als directiesecretaresse is het daarnaast ook mogelijk om een overstap te maken naar andere functies binnen het bedrijf. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Directiesecretaresse is een van de meest voorkomende typen secretariaatsmedewerker. Maar natuurlijk kan je ook aan de slag als bijvoorbeeld juridisch of medisch secretaresse: 

Als secretaresse of secretariaatsmedewerker ben je een onmisbare schakel in de organisatie met veel verschillende taken. Je bent namelijk het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en andere relaties. Als secretaresse voer je ondersteunende taken uit voor de gehele organisatie. Lekker afwisselend werk dus! 

 • juridisch secretaresse

Als juridisch secretaresse doe je net even iets anders dan een reguliere secretaresse: je verzorgt juridische documenten en hebt contact met cliënten in bijvoorbeeld een advocaten- of notariskantoor, een rechtbank of de juridische afdeling van een bedrijf of overheidsinstelling. 

 • medisch secretaresse 

Als medisch secretaresse werk je in zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen, gezondheidscentra en huisartsenpraktijken, waar je het eerste aanspreekpunt bent voor de artsen, zodat de verslagen en administratie altijd kloppen. En natuurlijk stel je graag de patiënten op hun gemak als daar de ruimte voor is! 

Als eerste aanspreekpunt van de directie heb je de agenda’s altijd tiptop in orde en geniet ervan als alles in het bedrijf op rolletjes loopt. Gastvrijheid zit je in het bloed: jij geniet ervan andere mensen te helpen! 

Wat kan je nog meer verwachten als je gaat werken als directiesecretaresse of secretariaatsmedewerker? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als directiesecretaresse

Ga je werken als directiesecretaresse of secretarieel medewerker? Dan houd je je de hele dag bezig met ondersteunende taken om te zorgen dat het directieteam vlot kan werken. Super belangrijk dus! Welke taken je precies hebt hangt af van het werkveld en van de organisatie waarvoor je werkt. De volgende algemene taken worden vaak door directiesecretaresses uitgevoerd: 

 • agendabeheer

Als directiesecretaresse maak je afspraken met mensen binnen en buiten de organisatie, houd je ruimte in de agenda en informeer je de directie over belangrijke zaken. Het overzicht bewaren? Laat dat maar aan jou over.

 • vergaderingen voorbereiden 

Directiesecretaresses ondersteunen de directie bij vergaderingen. Van het voorbereiden van agendapunten tot notuleren tijdens de vergadering: jij doet het allemaal! Jij houdt altijd het overzicht.

 • zakelijke bijeenkomsten organiseren 

Afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt organiseer je soms ook congressen of evenementen. Het idee komt dan vaak van de directie, maar jij voert alles uit! Belangrijke taak dus. 

wie zijn je collega’s?

Als directiesecretaresse of secretarieel medewerker werk je niet alleen nauw samen met de directieleden, maar ook met een groot deel van de organisatie. Iedereen binnen het bedrijf weet jou te vinden, omdat je het aanspreekpunt van de directie bent. Je collega’s komen dus vaak naar jou toe, wanneer ze iets willen aankaarten bij de directie. Daar komen je communicatieskills goed van pas! 

Verder werk je samen met andere medewerkers binnen het secretariaat, zoals andere secretaresses. En je hebt ook goed contact met de projectsecretaresse en de managementassistent! 

werkdag van een directiesecretaresse

Snel schakelen met verschillende afdelingen, vooruit denken, je collega’s ondersteunen, je glimlach in plooi houden, even inchecken bij de directeur of even de hort op om de laatste details voor een zakendiner op orde te krijgen: als directiesecretaresse werken is lekker in de weer zijn.    

Wil je zien hoe een dag als directiesecretaresse eruit ziet? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!

werken als (directie)secretaresse

directiesecretaresse vacatures

je werkplek: werken op kantoor

Wanneer je aan de slag gaat als directiesecretaresse werk je meestal op kantoor. Je werkomgeving hangt daarnaast erg af van het bedrijf waar je gaat werken. 

leuke bedrijven om te werken als directiesecretaresse

Op zoek naar een leuke baan als directiesecretaresse of secretariaatsmedewerker? Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij deze leuke bedrijven:

 • interesse in werken bij de overheid? Ga bijvoorbeeld aan de slag bij het UWV Financieel Economische Zaken als directiesecretaresse! In deze functie zorg je ervoor dat de manager snel en efficiënt kan werken door hem of haar proactief administratieve en secretariële ondersteuning te bieden

de werktijden van een directiesecretaresse

Als directiesecretaresse hoef je je doorgaans niet druk te maken om gekke werktijden of weekenddiensten. Je werkt meestal overdag op een vaste locatie: gewone kantoortijden dus! Zo houd je het weekend lekker voor jezelf. Altijd fijn!

En er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Werk jij bijvoorbeeld voor een CEO die veel moet reizen voor werk, dan kan je ook na kantoortijden gebeld of gemaild worden.

Er zijn verschillende studies die je opleiden tot secretarieel medewerker. Om secretaresse te worden heb je meestal minimaal een diploma op mbo-niveau nodig. Daarnaast zijn er ook opleidingen waarmee je specifiek wordt opgeleid tot directiesecretaresse. 

Denk bijvoorbeeld aan de hbo-opleiding directiesecretaresse/managementassistent. Schoevers biedt naast de mhbo-opleiding directiesecretaresse ook een opleiding tot internationaal en professioneel directiesecretaresse aan. 

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Als directiesecretaresse of secretariaatsmedewerker vervul je een belangrijke rol in de organisatie. De ideale directiesecretaresse heeft de volgende eigenschappen:

 • communicatieve vaardigheden: als directiesecretaresse heb je dagelijks contact met veel verschillende mensen. Je communiceert de hele dag door via email, telefoon of in de wandelgangen, je gebruikt verschillende communicatiemiddelen als aanspreekpunt van de directie of MT. Je communiceert dan ook op een open en vriendelijke manier met zowel werknemers als externe relaties

 • prioriteiten stellen: je begint elke dag met het op een rij zetten van de belangrijkste zaken die als eerste geregeld moeten worden. Zo leer je prioriteiten stellen. Erg belangrijk!

 • organisatietalent hebben: je bent er verantwoordelijk voor dat alles goed geregeld is. De directeur moet op jou kunnen bouwen en ervan op aan moeten kunnen gaan dat hetgeen wat je doet ook van a tot z geregeld is

 • representatief: bij veel organisaties moet je ook representatief zijn. Dat betekent netjes gekleed zijn en iedereen keurig behandelen. Ook aan de telefoon en via de mail 

 • punctueel: als je alles goed geregeld wilt hebben, moet je punctueel zijn en op de details letten. Het is tenslotte jouw verantwoordelijkheid 

 • stressbestendigheid: als directiesecretaresse heb je veel verantwoordelijkheid. De directie vertrouwt op jou om alles in goede banen te leiden. Het is aan jou om te rust te bewaren!

 • digitale vaardigheden: het is belangrijk dat je goed overweg kan met digitale systemen, omdat je veel online werkzaamheden hebt. Denk bijvoorbeeld aan het werken met CMS- en CRM-systemen! 

Via GoodHabitz kan je verschillende gratis trainingen volgen om je vaardigheden nog verder te ontwikkelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van de training slimmer dan stress, gesprekstechnieken of e-mails schrijven?

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als directiesecretaresse via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over directiesecretaresses

 • wat is een directiesecretaresse?

  Als secretaresse heb je een onmisbare functie in de organisatie met veel verschillende taken. Je bent de steun en toeverlaat van de directie: je bent namelijk het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en externe relaties. Je beheert de agenda’s, ondersteunt bij vergaderingen en helpt bij het organiseren van afspraken en evenementen.

 • wat verdien je gemiddeld als directiesecretaresse?

  Als fulltime directiesecretaresse ga je tussen de 2.737 en 2.877 euro per maand verdienen. Gemiddeld krijg je een salaris van 2.807 euro bruto per maand. Per jaar is dat 36.379 euro bruto! Per uur verdien je meestal rond de 16,20 euro. Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als secretaresse? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!

 • hoe moet ik solliciteren op een secretaresse vacature?

  Solliciteren als directiesecretaresse is simpel: maak een randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op.

  Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!