Als adviseur dagelijkse bankzaken help je klanten met het regelen van hun financiën: van het openen van een nieuwe bankrekening tot deskundig advies geven over leningen tot 75.000 euro. Je geeft particuliere klanten van banken antwoord op al hun vragen over dagelijkse bankzaken. Je verwelkomt klanten in een kantoor van een bank en helpt ze verder. Als adviseur dagelijkse banken zorg jij ervoor dat klanten zich gehoord én gezien voelen! 

Het type gesprekken dat je voert als adviseur variëren en gaan over bijvoorbeeld scheiden, overlijden, bewindvoering en klachtgesprekken, maar ook over dagelijkse bankzaken zoals: het aanvragen van een pinpas.

Als adviseur dagelijkse bankzaken ben je het visitekaartje van de bank waar je werkt. Je speelt daarom een belangrijk rol in het imago van je werkgever. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder! 

wat doet een adviseur dagelijkse bankzaken?

Als adviseur dagelijkse bankzaken ben je verantwoordelijk voor:

 • contact met particuliere klanten

 • het beantwoorden van vragen over dagelijkse bankzaken

 • het geven van advies over geldzaken en leningen

 • het doorzetten van vragen naar andere collega’s

Wil je weten wat je gaat verdienen als adviseur dagelijkse bankzaken? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

De functie van adviseur dagelijkse bankzaken is een mooi beroep om in de financiële sector door te groeien naar de functie van financieel adviseur. Als financieel adviseur help je klanten met knopen doorhakken bij hun financiën en geef je ze advies. Dit doe je via de telefoon, via een video of face-to-face bij een kantoor van een bank. Het advies dat je geeft is uitgebreider dan wanneer je werkt als adviseur dagelijkse bankzaken: je praat ook over hypotheken, beleggen, verzekeringen en schadevergoedingen. Lekker afwisselend dus! 

Via Randstad volg je gemakkelijk een opleiding tot financieel adviseur. En dat helemaal gratis! Terwijl je deze opleiding volgt, werk je ook. Zo krijg je gelijk betaald. Benieuwd naar deze opleiding? Lees er hier meer over. 

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Wat kan je verwachten als je gaat werken als adviseur dagelijkse bankzaken? De volgende dingen zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als adviseur dagelijkse bankzaken

Als adviseur dagelijkse bankzaken help je klanten verder met al hun vragen over geldzaken. Dit zijn je taken: 

 • een constructief gesprek voeren

De belangrijkste taak van een adviseur dagelijkse bankzaken is natuurlijk de klant zo snel mogelijk verder helpen. En dat lukt alleen wanneer je goed luistert en de juiste vragen stelt! Waar heeft de klant precies behoefte aan? Goede communicatie is jouw sleutel tot succes

 • kennis over dagelijkse bankzaken

Jij bent er voor de klant om antwoord te geven op alle vragen over zijn of haar dagelijkse bankzaken. Een nieuwe bankrekening openen? Een nieuwe betaalpas activeren? Een vraag over internetbankieren? Laat dat maar aan jou over! Jij hebt je kennis over dagelijkse bankzaken tip-top in orde

 • advies over geldzaken

Als adviseur dagelijkse bankzaken ben je er ook om direct advies te geven. Hoe werkt de rente? En kan je beter sparen of beleggen? Jij weet de klant hier goed over te adviseren. En je weet ook dat je klanten met specifieke vragen kan doorverwijzen naar een financieel adviseur, zodat ze nog beter geholpen zijn

 • zorgen voor een fijne sfeer

Zodra een klant het kantoor binnenstapt, ben jij er om de klant te verwelkomen. Als adviseur dagelijkse bankzaken ben je ook verantwoordelijk voor een fijne sfeer op je werkplek. Daarom heb je altijd een luisterend oor en een glimlach klaar. We hoeven jou niet te vertellen hoe gastvrijheid werkt, toch?

wie zijn je collega’s?

Als adviseur dagelijkse bankzaken bij een bank werk je gezellig samen met andere adviseurs uit je een team. Ook schakel je vaak met andere collega’s. Krijg je bijvoorbeeld een vraag waar je zelf het antwoord niet op weet? Dan verwijs je de klant door naar een financieel adviseur

Ook schakel je vaak met administratief medewerkers en heb je contact met andere collega’s binnen de financiële dienstverlening.  

werkdag van een adviseur dagelijkse bankzaken

Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als adviseur dagelijkse bankzaken? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!

Bankadviseur

je werkplek bij de bank

Als adviseur dagelijkse bankzaken werk je vaak in een kantoor van een bank. En dan in een kantoor waar particuliere klanten binnenlopen. Meestal ligt zo’n kantoor op een centrale plek in de stad of dorp, zodat iedereen gemakkelijk binnen kan lopen. 

In het kantoor staan geldautomaten waar klanten geld kunnen opnemen of kunnen storten. Ook zijn er aparte ruimtes waar je even rustig kan gaan zitten met een klant, om bijvoorbeeld een rekening te openen. 

leuke bedrijven om te werken als adviseur dagelijkse bankzaken

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • abn amro?
  Als adviseur dagelijkse bankzaken bij ABN help jij mensen de producten te begrijpen en daardoor de beste keuzes te maken over hun financiële situatie

 • ing?
  ING is een bank voor jong en oud, arm en rijk, voor zzp'ers, mkb'ers en corporates. Een goede afwisselende baan als bankzaken adviseur vind je hier zeker! 

 • rabobank? Werken voor Rabobank betekent jezelf ontwikkelen in een topteam dat altijd bereid is om je te helpen en voor je klaar staat

de werktijden van een adviseur dagelijkse bankzaken

Als adviseur dagelijkse bankzaken werk je vaak fulltime van maandag tot en met vrijdag tijdens kantoortijden op een vaste locatie. Het kan wel voorkomen dat je af en toe op zaterdag of in de avonden moet werken, want dan hebben meer mensen de tijd om hun bankzaken te regelen. Maar daar staat een vrije dag doordeweeks dan natuurlijk wel tegenover. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om als adviseur dagelijkse bankzaken aan de slag te gaan, heb je geen speciale opleiding nodig. Wel vragen banken vaak om een mbo4-diploma. Ervaring in de financiële sector is ook niet nodig, als je maar een flinke dosis enthousiasme meebrengt! Ervaring met klantcontact is natuurlijk een pluspunt. 

Je hebt als adviseur dagelijkse bankzaken wel een Wft Basis diploma nodig: een wet op het financieel toezicht diploma. Dat is verplicht voor iedereen die in Nederland in de financiële dienstverlening werkt. Zo kan de overheid bijhouden wie er allemaal financieel advies geeft. Je kan dit Wft diploma snel en gratis halen via Randstad. Ook bieden banken vaak zelf een gratis cursus aan om het diploma te halen. Dit staat altijd duidelijk uitgelegd in de vacature. Goed opletten dus als je overweegt te gaan solliciteren.

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad opleidingen en trainingen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

De belangrijkste eigenschap van een adviseur dagelijkse bankzaken? Goed kunnen communiceren! Als adviseur dagelijkse bankzaken heb je de hele dag door contact met klanten, maar ook met andere collega’s. Daarom is het voor deze functie heel belangrijk dat je communicatief sterk bent. Elke klant voelt zich begrepen en geholpen door jou. 

Verder zijn deze eigenschappen ook belangrijk voor een goede adviseur dagelijkse bankzaken:

 • pro-actief: zie je een klant het kantoor binnenstappen? Je stapt er gelijk op af en neemt graag het initiatief! Je snapt snel waar een klant behoefte aan heeft, vaak nog voordat hij of zij er specifiek naar vraagt. Komt een klant voor een het openen van een nieuwe rekening, maar kan hij of zij ook wel advies gebruiken bij het bepalen van een spaardoel? Jij merkt dit op en handelt ernaar

 • financiële kennis: als adviseur dagelijkse bankzaken ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de dagelijkse geldzaken van je klanten. Een nieuwe tool voor internetbankieren? Leuk, maar dat hoeven we jou natuurlijk niet meer te vertellen. Jij weet al precies hoe het werkt én legt het graag aan je klanten uit 

 • commerciële drive: de klant is koning! Dat begrijp jij als geen ander. Je snapt de vraag vanuit een klant en weet in je antwoord de producten en diensten van de bank optimaal in te zetten

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad opleidingen en trainingen is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als adviseur dagelijkse bankzaken via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over adviseurs dagelijkse bankzaken

 • wat doet een adviseur dagelijkse bankzaken?

  Als adviseur dagelijkse bankzaken help je particuliere klanten van je werkgever met het regelen van hun geldzaken. Van het openen van een nieuwe bankrekening tot een vraag over internetbankieren: jij helpt ze verder! Je verwelkomt klanten in een kantoor van een bank en geeft ze advies. Lees hier meer over wat de functie van adviseur dagelijkse bankzaken inhoudt.

 • wat verdient een adviseur dagelijkse bankzaken?

  Als fulltime adviseur dagelijkse bankzaken verdien je gemiddeld zo’n 2.217 euro bruto per maand. Per jaar is dat 28.732 euro bruto. Wat je precies gaat verdienen hangt af van de plek waar je gaat werken. Lees er alles over op deze pagina!

 • welke ervaring heb je nodig om adviseur dagelijkse bankzaken te worden?

  Om adviseur dagelijkse bankzaken te worden heb minimaal mbo 4 nodig. Het is natuurlijk wel fijn als je al wat ervaring met klantcontact hebt. In Nederland heb je om in de financiële dienstverlening te werken wel het Wft diploma basis nodig. Je haalt dit certificaat gemakkelijk en snel via Randstad. Lees meer over dit diploma én hoe je ‘m bemachtigd op deze pagina.

 • wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een adviseur dagelijkse bankzaken?

  De functie van adviseur dagelijkse bankzaken is een mooi beroep om door te groeien naar de functie van financieel adviseur bij een bank. Je geeft dan niet alleen advies over dagelijkse bankzaken, maar ook over hypotheken, beleggen, verzekeringen en schadevergoedingen. Een uitgebreider takenpakket dus! Lees op deze pagina hoe je bij Randstad doorgroeit van adviseur dagelijkse bankzaken tot financieel adviseur bij een bank.

 • hoe moet ik solliciteren op een adviseur dagelijkse bankzaken vacature?

  Solliciteren als adviseur dagelijkse bankzaken is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier onze sollicitatietips!