wat te doen als je werkt via randstad en je wordt ziek

Het kan een keer gebeuren dat je je ziek moet melden. Dit dien je tijdig aan je opdrachtgever en online op Mijn Randstad door te geven, onder de tab 'Mijn Gezondheidszaken'. Je moet je minimaal een half uur voordat je begint met werken ziek melden, maar altijd uiterlijk om 10:00 uur 's ochtends (ook als je pas later dan 10:00 uur die dag zou beginnen met werken).

Gedurende jouw ziekteperiode zal Randstad Health@Work je begeleiden, jouw recht op Ziektewetuitkering beoordelen en, indien van toepassing, uitbetalen. Om je goed te kunnen begeleiden dien je telefonisch bereikbaar te zijn voor Randstad Health@Work en op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn bij de bedrijfsarts. Ons gezamenlijke doel is om jou weer zo snel mogelijk vitaal en duurzaam aan het werk te helpen.

Lees ook het privacystatement.

veelgestelde vragen

 • ben je uitzendkracht?
  • Randstad Health@Work ERD voert de Ziektewet uit. Randstad Health@Work ERD is verantwoordelijk voor de begeleiding tijdens jouw ziekteproces. Na de ziekmelding neemt de Begeleider Ziektewet contact met je op, om aan de hand van de geldende wet- en regelgeving het recht, de hoogte en de duur van de Ziektewetuitkering vast te stellen.
  • gedurende de ziekteperiode heb je na 2 wachtdagen recht op een Ziektewetuitkering. Over de 2 wachtdagen krijg je geen uitkering. Vanaf de 3e ziektedag ontvang je een Ziektewetuitkering. Deze uitkering is 70% van je gemiddelde dagloon. Randstad vult deze uitkering aan tot 91%. Het tweede ziektejaar krijg je 80% van het gemiddelde dagloon uitgekeerd. De eerste uitbetaling van je Ziektewetuitkering vindt ongeveer 4 weken na je 1e ziektedag plaats.
  • door middel van optimale begeleiding en een goede samenwerking tussen Health@Work en jou zorgen we ervoor dat je gemotiveerd en vitaal weer aan het werk gaat! Als je na een periode van 104 weken nog ziek bent, kun je een WIA-aanvraag indienen bij het UWV.

  Tegenover het recht op ziekengeld staan ook een aantal plichten. Deze kan je vinden in het verzuimreglement. Voor vragen kan je ons telefonisch bereiken op 088 126 9960, of via e-mail naar healthatwork.erd@nl.randstad.com
  Verdere informatie over jouw rechten en plichten tijdens ziekte kijk je in de werkwijzer voor uitzendkrachten, die je samen met je arbeidsovereenkomst en de CAO voor Uitzendkrachten hebt ontvangen.

 • ben je gedetacheerde?

  Als gedetacheerde medewerker heb je een vast aanspreekpunt, een zogenoemde casemanager. Deze zal, nadat jij je digitaal in ‘Mijn Randstad’ ziek hebt gemeld, telefonisch contact met je opnemen. Als je langer ziek bent plant jouw casemanager de afspraken voor het spreekuur bij de bedrijfsarts in en begeleidt je verder gedurende je ziekteperiode. Het doel is om gezamenlijk te werken aan duurzaam herstel. 

  Tegenover het recht op ziekengeld staan ook een aantal plichten. Deze kan je vinden in de voor jou geldende werkwijzer, personeelgids, of protocol die je bij aanvang van jouw dienstverband hebt ontvangen en welke integraal onderdeel uitmaakt van jouw arbeidsovereenkomst. Hierin is ook de hoogte van het ziekengeld vermeld en ook of er sprake is van een wachtdag. 

  > overzicht werkwijzers en personeelsgidsen (flexwerkers, gedetacheerden en Professionals)

  > verzuimprotocol (Randstad Payroll Solutions)

  > verzuimprotocol (Randstad Payroll Direct)  

  Voor meer informatie en regels omtrent arbeidsongeschiktheid verwijzen we je naar jouw arbeidovereenkomst en, indien van toepassing, nader vastgestelde regels en je CAO. Voor vragen kan je ons bereiken via:  020 569 59 90

 • ziek uit dienst (gedetacheerden)

  Gedetacheerde medewerkers van Randstad Uitzendbureau en Randstad Bouw die ziek uit dienst gaan worden tijdens de ziekteperiode na einde arbeidsovereenkomst begeleid door Health@Work ERD. Ook bij deze rechthebbende neemt in eerste instantie de Begeleider Ziektewet contact op om het recht, de hoogte en de duur van de Ziektewetuitkering vast te stellen. Indien je een langere periode ziek bent, zal de casemanager je verder begeleiden bij je re-integratie. 

  Gedurende de ziekteperiode heb je recht op een Ziektewetuitkering. Deze uitkering is 70% van je gemiddelde dagloon. Er gelden geen wachtdagen. Als je na een periode van 104 weken nog ziek bent, kun je een WIA-aanvraag indienen bij het UWV. 
  Gedetacheerde medewerkers die niet werkzaam zijn bij Randstad Uitzendbureau en Randstad Bouw kunnen zich tot het UWV wenden voor een Ziektewetuitkering.

 • beter melden

  Als je weer beter bent, meld je dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk op de tweede dag dat je weer beter bent, digitaal in Mijn Randstad. Daarnaast is het belangrijk dat je je contactpersoon op de vestiging van Randstad laat weten dat je weer beter bent en aan het werk kunt. 
  Als gedetacheerde medewerker meld je je ook beter in Mijn Randstad op de dag dat je weer beter bent en aan het werk gaat. Doe dit vóór 10.00 uur ’s ochtends. Meld je daarnaast ook beter bij je contactpersoon bij Randstad.