Bij payrollen wordt er bovenop het bruto uurloon van de medewerker een opslag berekend voor de verantwoordelijkheden die u uit handen geeft. Verder op deze pagina kunt u lezen waar deze kosten uit bestaan. De opslag wordt uitgedrukt in een omrekenfactor, waarmee u kunt uitrekenen wat payroll u kost. Dat werkt zo: om de kosten per uur uit te rekenen vermenigvuldigt u het bruto uurloon van de medewerker met de omrekenfactor. 

Een rekensom: 
Bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

Om de omrekenfactoren van verschillende contractmogelijkheden in te zien kunt u het onderstaande formulier invullen. U ontvangt de informatie dan direct per mail. Weet u het bruto uurloon nog niet en wilt u hier advies over? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag. 

De opslag die u betaalt voor de payroll dienstverlening bestaat uit verschillende zaken die u uit handen geeft: 

  • werkgeverslasten (belastingen en premies)
  • vakantiegeld 
  • pensioen

Daar bovenop kunt u kiezen voor dekking van loondoorbetaling tijdens (langdurige) ziekte, feestdagen, vakantie en verlof. Dat houdt in dat de medewerker in deze gevallen wordt doorbetaald, zonder dat dit aan u gefactureerd wordt. Bij een hogere risicodekking gaat ook de omrekenfactor omhoog. U kiest zelf hoeveel risico u wilt dekken, en afhankelijk van uw wensen gaat de factor omhoog of omlaag. 

Naast eventuele risicodekking biedt payroll voordelen zoals flexibele contractvormen en, niet onbelangrijk, het neemt u veel administratieve rompslomp uit handen. Goed om te weten: Randstad Payroll Solutions maakt geen gebruik van nacalculatie waarbij er achteraf onverwachte kosten in rekening worden gebracht. U komt dus niet voor verrassingen te staan. 

Voor het gemak hebben wij een basistarief en een ‘all-in’ tarief naast elkaar gezet. U kunt deze direct inzien door het onderstaande formulier in te vullen. Wilt u liever een advies op maat gemaakt voor uw situatie? Vraag dan een offerte aan. 

vul het formulier in en ontvang direct de tarieven per mail

Wanneer u een medewerker zelf in dienst neemt dan bent u bovenop het bruto uurloon kosten kwijt aan werkgeversverplichtingen, verschillende premies, afdrachten en bijvoorbeeld verzuimbegeleiding. U bent dan waarschijnlijk goedkoper uit dan bij payrollen, maar u bent dan ook veel tijd kwijt aan administratieve werkzaamheden en bijvoorbeeld het verzuimbeleid. Ook draagt u dan zelf de werkgeversrisico’s en bent u minder flexibel in de contractmogelijkheden.

De overweging tussen kosten, tijd, flexibiliteit en risicodekking leidt uiteindelijk tot een inhuurvorm die perfect aansluit bij uw situatie. Om deze afwegingen te maken kunt u hier meer lezen over de voordelen van payroll, of direct de tarieven ontvangen van twee verschillende payrollvormen. Wilt u liever persoonlijk advies? Wij helpen u graag, neem gerust contact met ons op.