wat is een omrekenfactor?

De prijs die je betaalt voor de verantwoordelijkheden die je uit handen geeft aan een uitzendbureau wordt uitgedrukt in een omrekenfactor. Met deze omrekenfactor kun je uitrekenen wat de kosten zijn voor een uitzendkracht.

hoe bereken je de kosten met een omrekenfactor?

Om de kosten per uur uit te rekenen vermenigvuldig je het bruto uurloon van de medewerker met de omrekenfactor. Een rekensom: bruto uurloon x omrekenfactor = kosten per uur exclusief btw.

Wil je meer weten over deze berekening of achterhalen wat de omrekenfactor is voor jouw vacature? Vul vrijblijvend dit formulier in met de opdracht details. Na het invullen nemen onze adviseurs binnen 24 uur contact met je op. Tijdens dit gesprek bespreken ze niet alleen jouw wensen en de vacature, ze stellen ook een offerte voor je op. 

hoe wordt de omrekenfactor opgebouwd?

In de omrekenfactor zijn de volgende kosten opgenomen:

 • het bruto uurloon van de medewerker

 • kosten voor ziekte(risico), feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld

 • kosten voor sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten

 • kosten aan Randstad voor de werving, selectie en planning van de nieuwe medewerker

wat is de omrekenfactor van Randstad?

De hoogte van de omrekenfactor van Randstad verschilt per branche en is afhankelijk van de schaarste van de kandidaten en het type functie waar je naar op zoek bent. Vergelijk hier de tarieven van onze dienstverleningen of meld gratis en vrijblijvend online je vacature aan en ontdek wat de omrekenfactor is voor het talent dat jij zoekt. 

vergelijk tarieven

 • uitzenden

  Uitzenden is een goede optie als je snel wilt reageren op pieken en dalen binnen jouw organisatie of tijdelijk vervanging zoekt. Het tarief voor een uitzendkracht is per project en medewerker verschillend. Het tarief wordt vastgesteld als het uurloon en de opdracht details bekend zijn. Alle kosten zijn verwerkt in een omrekenfactor

  Voorbeeld berekening:

  • uitzendkracht krijgt een bruto uurloon: € 11,-
  • de omrekenfactor is: 2,5
  • kosten die je betaalt voor de uitzendkracht is 11 x 2,5 = € 27,50 per gewerkt uur, exclusief btw.

  lees meer over de kosten van een uitzendkracht >

  of neem contact op met één van onze adviseurs en stel al jou vragen >

 • detacheren

  Zoek je extra versterking voor langere tijd, maar wil je wel flexibel blijven? Dan kun je personeel via detachering inhuren. De kosten die jij betaald als werkgever worden uitgedrukt in een omrekenfactor. De hoogte van de omrekenfactor verschilt per vacature.  Je betaald pas als je de medewerker hebt aangenomen. De kosten zijn altijd het minimum aantal uur zoals vermeld in het contract en elk gewerkt uur dat hierboven op komt. 

  Voorbeeld berekening:

  • medewerker krijgt een bruto uurloon: € 15
  • de omrekenfactor is: 3
  • kosten die je betaalt voor de medewerker is 15 x 3 = € 45 per gewerkt uur, exclusief btw.

  lees meer over de kosten van detacheren > 

  of neem contact op met één van onze adviseurs en stel al jou vragen >

 • werving en selectie

  De kosten van werving en selectie worden uitgedrukt in een eenmalige fee. Het percentage is per contract verschillend omdat de fee berekend wordt aan de hand van het fulltime jaarsalaris inclusief vakantiegeld. Je betaald de fee pas als je iemand hebt aangenomen. 

  Als je voor jezelf een inschatting wil maken van de kosten voor het werven van een nieuwe medewerker: ga ervanuit dat de kosten gemiddeld rond de 25% liggen van het fulltime, bruto jaarsalaris van de functie die je zoekt.

  Benieuwd wat de fee is voor jouw vacature? Neem dan gewoon contact op met ons op via dit contact formulier of vraag een offerte aan

  lees meer over de kosten van werving en selectie >

  of neem contact op met één van onze adviseurs en stel al jou vragen >

 • payroll

  Payroll is een goede oplossing als je zelf een kandidaat hebt geworven maar graag het werkgeverschap wilt uitbesteden. Payrollmedewerker hebben volgens de wet recht op dezelfde arbeidsvoorwaarde als de medewerkers die bij jou in dienst zijn. Wij nemen het werkgeverschap uit handen, verlonen compliant aan de wet en jij sluit bepaalde financiele risico's uit.

  Vooraf bepalen we de kosten die jij betaald voor je payrollmedewerker. De kosten verschillen namelijk per CAO. Heeft jouw vaste medewerker bijvoorbeeld recht op een keuze budget? Dan geldt dit ook voor de payrollmedewerker. 

  Voorbeeld berekening reguliere krachten:
  - medewerker krijgt een bruto uurloon: €11
  - de omrekenfactor is: 1.7437
  - kosten die je betaald voor de medewerker is 11 x 1.7437 = €19,18 per gewerkt uur, exclusief btw.

  Voorbeeld berekening AOW'ers:
  - medewerker krijgt een bruto uurloon: €11
  - de omrekenfactor is: 1.3019
  - kosten die je betaald voor de medewerker is 11 x 1.3019 = €14.32 per gewerkt uur, exclusief btw.

  lees meer over de kosten van payroll >

  of neem contact op met één van onze adviseurs en stel al jou vragen >

   

 • overige hr-diensten

  Benieuwd naar de tarieven van onze overige hr-diensten zoals participatie, RiseSmart of baanbrekend? Neem contact op. We helpen je graag verder!