wat is payroll?

Payrolling betekent dat je als werkgever zelf personeel selecteert, werft en begeleidt, maar de risico’s en juridische verplichtingen van het werkgeverschap uitbesteedt. Met andere woorden: jouw personeel staat bij een payrollbedrijf onder contract en deze partij regelt alle administratieve, financiële en juridische zaken rondom je medewerkers. 

Samen met Randstad zet je moeiteloos zo’n payrollconstructie op. Dat betekent concreet dat we van A tot Z zorgen dat alles goed geregeld is voor jou én voor je medewerkers. Je hoeft je dus niet meer druk te maken over het arbeidscontract, de salarisadministratie en begeleiding bij ziekteverzuim, maar kan gewoon lekker bezig zijn met je eigen werkzaamheden.

de voordelen payrolling voor jou als werkgever op een rij

Waarom is payrolling voor sommige bedrijven en organisaties nou zo’n slimme oplossing?  Dat zit ‘m in deze vijf voordelen:

 1. gemak: een payrollbedrijf neemt je personeelsadministratie over, natuurlijk allemaal conform wetgeving en de juiste cao’s. En is een medewerker ziek? Dan nemen we óók de verzuimbegeleiding en de uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter van je over! Ideaal, toch?

 2. uitbesteding risico’s: bij een payrollovereenkomst zijn wij de juridische werkgever van je medewerkers. Een langdurig zieke werknemer, een ongeluk op de werkvloer of een ruzie tussen collega's? De juridische risico's nemen we allemaal bij je uit handen.

 3. duidelijkheid: payrolling schept een hoop duidelijkheid en makkelijke inzichten. Zo zijn je personeelskosten altijd vooraf bekend en die salarisadministratie regelen we vervolgens ook verder voor je. Wij zorgen dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

 4. flexibiliteit: snel tijdelijk extra medewerkers nodig en niet je eigen organisatie hiermee belasten?  Met payrolling ben je wendbaar, zodat je altijd een personeelsbestand hebt dat bij je situatie past. Handig wanneer je bijvoorbeeld met seizoensproducten te maken hebt of piekt tijdens de feestdagen 

 5. tevreden medewerkers: payrollmedewerkers krijgen dezelfde arbeidsvoorwaarden als vaste medewerkers. Plus extra’s! Ze hebben namelijk ook gratis toegang tot de opleidingen en trainingen van Randstad Boost. Zo zorgen we voor tevreden medewerkers die ruimte hebben om te werken aan hun professionele ontwikkeling en zich helemaal thuis voelen binnen je organisatie!

waarom kiezen bedrijven voor een payrollconstructie met Randstad?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor een payrollconstructie met Randstad. Hieronder zie je hoe zo’n samenwerking met een payrollbedrijf er in de praktijk uitziet en hoe het jouw organisatie vooruit helpt: 

 • goed werkgeverschap: dit staat bij ons altijd op de eerste plaats. Ons doel: dat iedereen de payrollconstructie een 8+ als rapportcijfer geeft. We zorgen met de samenwerking voor dezelfde arbeidsvoorwaarden als je medewerkers in vaste dienst. En daarnaast heb je de mogelijkheid voor advies of andere werknemers als het payrollcontract afloopt. En in het kader van persoonlijke ontwikkeling: de payrollmedewerker heeft gratis toegang tot Randstad Boost online opleidingen en trainingen.

 • up-to-date kennis van de arbeidsmarkt: we combineren onze kennis met marktdata en zien waar de markt heen beweegt; deze kennis delen we via nieuwsbrieven en whitepapers, maar vooral met persoonlijk advies voor je personeelsbeleid. Zo zijn we altijd voorbereid op de marktvraag en de uitdagingen die er straks voor je liggen op personeelsgebied.

 • advies op maat: we gaan graag samen met jou op zoek naar de beste oplossing voor je personeelsvraagstukken. Maatwerk dus. Dat doen we met verschillende soorten oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan: inhouse, poolmanagement, werving en selectie of een combinatie hiervan. Zo hebben we altijd de juiste mensen op de juiste plek binnen je organisatie. 

 • persoonlijke samenwerking: wij geloven in duurzame samenwerkingen. Daar zorgen we voor door je te koppelen aan een vast contactpersoon. En om precies te zijn: een accountadviseur die gespecialiseerd is in jouw vakgebied. Zo heb je altijd een vertrouwd gezicht tot je beschikking op wie je kan bouwen en die je bedrijf door en door kent. Wel zo prettig! 

bekijk hier waarom Just Eat Takeaway samenwerkt met Randstad Payroll

lees hier meer klantverhalen

wat is het voordeel voor medewerkers om via Randstad Payroll te werken?

Wanneer je als medewerker in dienst bent van een payrollorganisatie, wil je erop vertrouwen dat je in goede handen bent. Randstad Payroll is een betrouwbare werkgever met veel ervaring in het uitbetalen van payrollmedewerkers. Dat betekent voor de medewerker zekerheid én een correcte betaling op het juiste moment. Bij Randstad ben je er zeker van dat we het goed voor de medewerkers regelen. We hebben oog voor onze payrollmedewerkers en luisteren naar hen om continu te verbeteren. We vinden hun mening erg belangrijk en vragen deze regelmatig aan ons te geven. Ook staat er een professioneel team voor de medewerkers klaar bij vragen, maar ook wanneer ze hulp of begeleiding nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij ziekte of een arbeidsconflict. 

extra’s

Randstad biedt de payrollmedewerkers vele extra’s, zoals kortingen op verzekeringen, uitjes en nog veel meer. Ook kunnen wij helpen met een perspectief- of werkgeversverklaring. Natuurlijk hebben wij ook aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Via onze opleidingsportal hebben zij toegang tot honderden opleidingen en trainingen die ze online kunnen volgen. Makkelijk, leuk en vooral waardevol voor de eigen ontwikkeling.

zo werkt Randstad Payroll

Onze payrollconstructies zijn heel simpel. Je werft en selecteert je nieuwe medewerkers zelf en meldt ze daarna aan in de randstad payroll portal. Je medewerker werkt in jouw organisatie, maar staat op onze loonlijst. We sturen je de factuur volgens het afgesproken tarief. Daar zijn we heel transparant over.  Zo nemen we je alle administratie uit handen en heb je geen verrassingen achteraf!

als je de basis zelf regelt…

 • nieuwe medewerker aanmelden in onze portal

 • inwerken met begeleiding en standaard afspraken

…dan regelen wij dit allemaal voor jou!

 • juridische screening op ID, werkverleden en werkvergunning

 • binnen 24 uur een contract (in de online portal) 

 • 24/7 toegang tot portal

 • managementrapportages

 • begeleiding bij ziekteverzuim

 • helpdesk voor al je payrollmedewerkers

 • kennismigranten, stagiaires en/of AOW-ers voor je plaatsen

 • persoonlijke ontwikkeling met online trainingen van Randstad Boost

veelgestelde vragen over payrolling

 • Wat kost payroll?

  Sinds de Wet Arbeidsmarkt in Balans zijn payrollbedrijven verplicht de CAO te volgen van de opdrachtgever waardoor ze gelijke beloning krijgen als de eigen medewerkers. Dit betekent dat de kosten van payroll afhankelijk zijn van de arbeidsvoorwaarden. Payrolling bij Randstad is al mogelijk, afhankelijk van het gekozen product, vanaf een omrekenfactor van 1.62. Wat de kosten zijn in jouw specifieke situatie vertellen we je graag. Vul hier je contactgegevens in en we nemen snel contact met je op.

 • Wat is een payroll overeenkomst?

  Een payrollovereenkomst is een overeenkomst waarbij je medewerker onder contract staat bij een payrollbedrijf. Zo loop je als werkgever minder risico en wordt onder anderen de salarisadministratie voor je geregeld.

 • Hoe werkt payrolling?

  Bij een payrollconstructie besteed je het juridisch werkgeverschap uit. Dat betekent dat je je kandidaten zelf werft, selecteert en begeleidt, maar de risico’s niet zelf hoeft te dragen. Je hoeft je bij payroll niet bezig te houden met de salarisadministratie. Wij nemen al deze taken van je over. 

  Je meldt de medewerker via onze portal bij ons aan, dit kost slechts 2 minuten en vanaf daar nemen wij het over. Wij nemen contact op met de medewerker en binnen 24 uur kan hij of zij starten. Op deze manier worden jullie volledig ontzorgd. 

 • Kan ik AOW-ers en stagiaires payrollen?

  Ja, je kan jouw stagiaires en AOW-ers payrollen. Hiervoor hanteren wij lagere tarieven. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op via 020 5695422 of laat hier je gegevens achter.

 • Is Randstad een erkend referent bij het IND?

  Ja, Randstad is al jarenlang erkend referent bij het IND. Jouw kennismigranten kunnen bij Randstad zorgeloos worden verloond. Ook kunnen wij de speciale voorwaarden als de 30%-regeling faciliteren en zelfs de complete aanvraag overnemen.

 • Wat betekent payrolling voor mijn medewerkers?

  Jouw medewerker is bij ons in uitstekende handen. Wij verlonen altijd op tijd en volgens jullie CAO en bieden daarnaast talloze extra’s. Zo heeft de payrollkracht bij ons, via de Mijn Randstad omgeving, altijd toegang tot zijn loonstroken en declaraties. Bovendien kan hij of zij ook gratis extra opleidingen en trainingen volgen.

 • Wat is het voordeel van payroll ten opzichte van uitzenden en detacheren?

  Doordat je je eigen wervingskanalen gebruikt, heb je zelf de regie. Ook besteed je een groot gedeelte van de risico’s en het werk uit aan ons. Samen zorgen we voor goed werkgeverschap richting de medewerker; jij op de werkvloer en Randstad doet de rest. Ten opzichte van uitzenden hoef je bij payroll geen fee te betalen voor het werven van de kandidaten, hierdoor kan payroll een goedkoper alternatief zijn.

 • Wat gebeurt er als de medewerker ziek is?

  Wanneer een medewerker van Randstad Payroll Solutions ziek wordt, zijn wij altijd verantwoordelijk voor de Wet Verbetering Poortwachter. Wij zijn werkgever en wij begeleiden de medewerker tijdens zijn ziekte. Ook zijn wij verantwoordelijk voor een voorspoedige re-integratie. Uiteraard altijd in contact en overleg met jullie als opdrachtgever.  Je kiest als opdrachtgever zelf of je de ziektekosten via Randstad wilt verzekeren of dit risico zelf wilt dragen.

 • Ik heb nog een vraag en wil graag persoonlijk contact. Kan dat?

  Jazeker. Via deze link kun je een afspraak met één van onze adviseurs plannen op een moment dat voor jou uitkomt. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Ons nummer is 020 5695422. Of laat hier je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.