Technologie heeft de manier waarop we werken ingrijpend veranderd. Dat geldt ook voor ons leven buiten de werkplek: we zijn non-stop connected met de rest van de wereld. E-mails, appjes en meldingen herinneren ons voortdurend aan afspraken en verplichtingen - op elk moment van de dag (en nacht), waar we ook zijn. 

Hoe bewaak je - als werkgever én werknemer - de grens tussen werk en privé? En waarom is een gezonde balans zo belangrijk?

de perfecte werk-privébalans

In de snelle wereld van nu is het vinden van de ideale balans tussen werk en privé een flinke uitdaging voor werkgevers - zeker als je een prioriteit hebt gemaakt van een duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. 

In Zweden worden steeds meer jongeren ziek van hun werk. Ondanks het feit dat dit land te boek staat als toonaangevend op het gebied van een balanced lifestyle. En in Japan, waar de langste werkweken ter wereld worden gedraaid, roept de overheid werkgevers op tot een vierdaagse werkweek. Iets wat in Europa ook serieus wordt overwogen.

verontrustende cijfers over werk-privébalans

Recent internationaal onderzoek van Randstad laat zien dat werk en privé steeds meer door elkaar heen lopen. Van de ondervraagde werkende volwassenen geeft 59% aan dat ze onmiddellijk reageren op telefoontjes, e-mails en berichten die ze buiten werktijd krijgen. Ook zegt 56% van de respondenten dat hun werkgever van ze verwacht dat ze beschikbaar zijn buiten de reguliere werktijden. Voor Nederland liggen de percentages iets lager, maar de trend is onmiskenbaar: de grens tussen werk en vrije tijd vervaagt.

Deze cijfers verontrusten werkgevers Op het eerste oog lijkt het een voordeel dat werknemers buiten de normale werktijden bereikbaar en beschikbaar blijven. Zo kan er meer werk verzet worden. Maar als dat betekent dat mensen gaan uitvallen - door overbelasting of omdat ze vertrekken naar een werkplek waar de werk-privébalans meer in evenwicht is - zijn de nadelen al snel groter dan de voordelen. 

6 tips voor een gezonde werk-privébalans

De bedrijfscultuur en ingeslepen gewoontes kunnen de werk-privébalans onder druk zetten en zorgen voor stress bij je personeel. Dus is het belangrijk dat je onderzoekt of een cultuurverandering in je organisatie of een aanpassing van bepaalde functie-eisen noodzakelijk zijn. Zorg voor een werkomgeving die je medewerkers plezier, uitdaging en steun biedt zodat ze zin hebben in hun werkdag, in plaats van ertegen opzien.

Deze 6 tips helpen je om een gezonde werk-privébalans te krijgen. zodat je  het talent in je organisatie kunt behouden: 

  1. houd werk na werktijd buiten de deur
  2. geef tijd-voor-jezelf cadeau
  3. doe regelmatig iets leuks met elkaar
  4. geef ruimte voor flexibele werktijden
  5. laat medewerkers zelf hun vrije dagen bepalen
  6. beloon goede initiatieven

1. houd werk na werktijd buiten de deur

Een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat je medewerkers hun werk thuis echt kunnen loslaten is door regels te stellen voor het mailen, bellen en sms’en buiten werktijden. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat dit alleen mag tussen 7 en 19 uur. 

2. geef tijd-voor-jezelf cadeau

Geef je medewerkers elk kwartaal een vrije dag, die ze naar eigen inzicht kunnen gebruiken om op te laden. Of dat nu een dagje strand, sporten of in de tuin werken wordt of eens lekker lang uitslapen. Goed uitgeruste medewerkers zijn een stuk productiever.

3. doe regelmatig iets leuks met elkaar

Samen iets leuks doen, geeft energie. Een ochtendsessie yoga, een gezamenlijke lunch met gezonde hapjes of met z’n allen sporten tussen de middag: er zijn genoeg dingen te verzinnen die niet met werk te maken hebben maar leuk zijn om samen te doen. Bijkomend voordeel: de onderlinge band wordt versterkt, zeker als zo’n gezamenlijke activiteit regelmatig plaatsvindt.

4. geef ruimte voor flexibele werktijden

Mensen die in de ochtend- en avondspits reizen, weten hoe stressvol en tijdrovend dat kan zijn. Hoe fijn is het dan als je werkgever je de mogelijkheid  biedt om eerder of later te beginnen of te stoppen.

5. laat medewerkers zelf hun vrije dagen bepalen

Een nieuwe trend is om je personeel zelf te laten kiezen hoeveel vrije dagen ze willen opnemen. Natuurlijk snappen medewerkers dat dit niet betekent dat ze onbeperkt op vakantie kunnen. Door je personeel het vertrouwen te geven dat ze samen tot een goed werkbare oplossing zullen komen, laat je als werkgever zien dat je hun vrije tijd belangrijk vindt.

6. beloon goede initiatieven

Stimuleer medewerkers, teams en afdelingen om zelf met voorstellen te komen voor een gezonde werk-privébalans. De beste ideeën kun je belonen met bijvoorbeeld een bon voor een dagje wellness.