Employer branding expert Steven Brand van Randstad Sourceright geeft je in deze korte video 3 gouden tips om je employer brand vorm te geven en te integreren in je organisatie.

3 great tips for enhancing your employer brand strategy

tutorial for enhancing your employer brand strategy

1. baseer jouw employer brand op de relatie

Wil je als werkgever aan je employer brand werken, dan moet je als eerste aan zelfonderzoek doen. Wat drijft je en wat zijn de doelen van de organisatie? Je uitdaging is vervolgens om dit naar buiten te brengen en tot leven te brengen voor je kandidaten. Focus op de relatie, en kijk of je dezelfde interesses deelt.

2. gebruik jouw employer brand om mensen te houden

Zoek de verbinding met je medewerkers. Dat kan je doen door te delen waar de organisatie voor staat. Op die manier realiseren ze zich waarom ze bij je werken en waarom ze bij jou willen blijven werken. Geef hen ook de middelen om dit zelf naar buiten te brengen en eventueel nieuw talent aan te trekken.

3. creëer een leger van ambassadeurs

Je uitdaging is om als organisatie authentiek te zijn. Geef je medewerkers mooie verhalen om te vertellen, en geef hen de tools om dat te kunnen doen. Bijvoorbeeld door tips te geven over het gebruik van social media.

meer tips? 

Wil je vandaag al starten met het verder ontwikkelen van je employer brand? Met onze 5 stappen kan je jouw werkgeversmerk versterken. Ook geven wij in ons employer branding onderzoek nog meer handige tips, praktijkvoorbeelden en de uitkomsten van het Randstad Employer Brand Research. Interesse? Vraag dan nu het onderzoeksrapport aan! Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over employer branding? Bekijk dan onze artikelen of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.  

meld je aan voor de randstad nieuwsbrief