Technologie bepaalt steeds meer ons leven. Oude concepten worden in snel tempo vervangen onder invloed van digitalisering. Lukt het u om bij te blijven of zelfs voorop te lopen? Onze tip: zet jong talent in!
Technisch specialisten hebben de banen voor het uitkiezen. Mede daarom kiezen veel jonge mensen voor een studie in die richting. Maar ook in andere beroepen zien studenten dat het zinvol is om je te verdiepen in de structuur van computertaal en coderen. Want de komende jaren krijgen we te maken met allerlei nieuwe concepten en technologieën, denk aan artificial intelligence, virtual reality, interactieve werkmethoden en digitaal design.

digital natives

Voor de jonge generaties van ‘digital natives’ is een leven zonder computers en internet ondenkbaar. IT is belangrijk voor iedereen, ook voor (aankomend) advocaten, kunsthistorici en hr-adviseurs. Nu al volgen studenten via MOOC colleges van over de hele wereld. Met een muisklik hebben zij toegang tot de beste universiteiten en hoogleraren van de wereld. Op de eigen universiteit of hogeschool zoeken zij verdere verdieping en uitwisseling met docenten en andere studenten.

betrek jong talent

Bedrijven investeren veel om bij te blijven in alle nieuwe ontwikkelingen. Hoe blijft u bij op het gebied van IT? Een goede tip is om jong talent bij uw organisatie te betrekken. Zij kunnen u nieuwe inspiratie geven en slimme ideeën aanreiken. Hoe? Organiseer business challenges en hackatons, of bied stages en bijbanen. U kunt ook een ‘young advisory board’ inrichten die u betrekt bij strategische vraagstukken (frisse blik gegarandeerd!) of praktische zaken als uw nieuwe website. En natuurlijk is het verstandig om uw vaste medewerkers een regelmatige ‘IT-update’ te geven. Zo blijven zij duurzaam inzetbaar en dragen zij bij aan een ‘futureproof’ bedrijf.