projectmedewerker vacatures
Projectmedewerker
Word jij de nieuwe projectmedewerker Stadsontwikkeling bij de Gemeente Rotterdam? Jij bent dé organisator die met oog voor detail en inzet efficiënte en effectieve projecten mogelijk maakt. Jouw energie en toewijding tillen het team naar een hoger niveau. Ontdek de dynamiek van stedelijke transformatie en maak het verschil in Rotterdam.Ben jij per direct beschikbaar t/m eind februari? Lees ...
bekijk vacature
projectmedewerker techniek, Ministerie van Defensie
Heb jij een passie voor techniek en wil je een bijdrage leveren aan de veiligheid van Nederland? Wij zoeken een Projectmedewerker Techniek voor het modificeren van de Boxer, een groot pantserwielvoertuig binnen de Koninklijke Landmacht. In deze tijdelijke functie van maximaal 24 maanden ga je werken bij het Materieellogistiek Commando Land (MatlogCo) in Leusden ...
bekijk vacature
Projectmedewerker glasvezel telecom, Allinq
Ben jij administratief en communicatief sterk en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt? In deze functie ben jij de spin in het web tijdens het opleveren van de projecten waar glasvezel is uitgerold. wat bieden wij jou salaris tussen de €2.678 en €3.123 ...
bekijk vacature
Een projectmedewerker is iemand die deel uitmaakt van een specifiek project binnen een organisatie. Dit is vaak een klus met een vaste begin- en einddatum en een van tevoren vastgesteld budget. Als projectmedewerker kan je in veel verschillende sectoren aan de slag, zoals de financiën, de verzekeringswereld en de zorg. Eén ding is zeker: als projectmedewerker zorg je ervoor dat het project tot een goed einde wordt gebracht.
wat doet een projectmedewerker?
Een projectmedewerker voert allerlei verschillende taken uit binnen een project. Als projectmedewerker houd je bijvoorbeeld contact met je opdrachtgever en je collega’s, bereid je de plannen voor het project voor en werk je deze samen met je collega’s uit. En tijdens de uitvoering houd jij natuurlijk ook een oogje in het zeil! Als projectmedewerker ben je namelijk verantwoordelijk voor het eindresultaat van het project.
Wil je weten wat je gaat verdienen als projectmedewerker? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
Werk je al langer als projectmedewerker? Dan wordt het tijd om door te groeien! Als projectmedewerker heb je mooie doorgroeikansen.
-
je kan je leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen en zo doorgroeien tot projectleider. Dan geef je in een mum van tijd leiding over een heel project en heb je zelf projectmedewerkers voor je werken!
-
of word bijvoorbeeld beleidsmedewerker en draag je steentje bij aan de ontwikkeling van nieuw beleid! Als beleidsmedewerker speur je problemen op, analyseer je ze en bedenk je passende oplossingen. Zo ontstaan ook weer opties voor nieuwe projecten, die je collega-projectmedewerkers vervolgens weer uitvoeren
Je doorgroeimogelijkheden zijn verder sterk afhankelijk van het vakgebied waarin je aan de slag gaat. Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Van eerste idee tot de rapportage van de uitvoering: als projectmedewerker ben je altijd verantwoordelijk voor het verloop van je project. Er zijn wel verschillen tussen verschillende functies als projectmedewerker. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over deze soorten projectmedewerkers?
-
projectmedewerker toeslagen
Als projectmedewerker toeslagen ga je aan de slag bij de Belastingdienst. Hier werk je mee aan de compensatie van ouders die geraakt zijn door de Toeslagenaffaire. Een hele belangrijke functie dus! Als projectmedewerker toeslagen ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van de compensatie. Je hebt telefonisch contact met de getroffen ouders, informeert hen helder over de afwikkeling van de compensatie en rapporteert je voortgang aan de projectleider
-
projectmedewerker in de bouw
Een sector waar het werk eigenlijk altijd op projectbasis verloopt is de bouw. Je werkt in de bouw altijd met een duidelijke einddatum voor je project. Als projectmedewerker in de bouw organiseer en begeleid je bouwprojecten. En natuurlijk bereid je het project ook zorgvuldig voor en bewaak je de kwaliteit
-
projectmedewerker arbeidsmarkt
In de publieke sector wordt ook veel op projectbasis gewerkt. Zo wordt beleid omgezet in concrete doelen, zodat het makkelijker uitgevoerd kan worden. Je kan binnen de publieke sector aan de slag met allerlei verschillende thema’s, zoals de arbeidsmarkt. Hier zet jij je inhoudelijke kennis in om het project tot een goed einde te brengen
-
projectmedewerker zorg
Als projectmedewerker in de zorg heb je ondersteunende taken bij een project. Je zorgt bijvoorbeeld dat de kennis die wordt opgedaan in een project goed wordt verwerkt. Ook help je de projectleiders bij hun werk door meer algemene ondersteunende taken uit te voeren. Je bereidt bijvoorbeeld vergaderingen voor en organiseert evenementen.
-
administratief projectmedewerker
Bij veel bedrijven is een projectmedewerker een administratief medewerker die wordt ingezet op specifieke projecten. Je kan bijvoorbeeld meewerken aan de organisatie van een evenement, het opzetten van een campagne of de aanleg van een nieuwe weg. Je ondersteunt de uitvoering van het project, bewaakt het budget, organiseert vergaderingen en zorgt voor de communicatie naar alle betrokken partijen. Zo heb je dus heel veel afwisseling!
Bij een baan als projectmedewerker komt veel kijken. Van de voorbereiding van een project tot de juiste kennis bij elkaar zoeken én het project uitvoeren, als projectmedewerker ben jij betrokken bij iedere stap. Wat kan je verwachten als je gaat werken als projectmedewerker? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als projectmedewerker
Als projectmedewerker is je belangrijkste taak natuurlijk: het project uitvoeren! Daarvoor communiceer je de hele dag door met je collega-projectmedewerkers, met de projectleider en met je opdrachtgever. Je precieze taken als projectmedewerker hangen daarnaast ook sterk af van in welke sector je aan de slag gaat. Over het algemeen geldt voor de meeste projectmedewerkers dat je de projectleider ondersteunt door e-mails te beantwoorden, de telefoon op te nemen en andere dingen te regelen. En deze taken ga je waarschijnlijk nog meer uitvoeren als je start met een baan als projectmedewerker:
offertes opvragen
Een project voer je nooit alleen uit, daar heb je anderen voor nodig! Als projectmedewerker ben je op de hoogte van de kosten van het project en zorg je voor overzicht. En je vraagt ook offertes op, zodat jullie uiteindelijk voor de beste optie kunnen gaan
afspraken maken
Als projectmedewerker is veel werk dat je doet ter ondersteuning van de projectleider. Je beheert daarom vaak ook de agenda en zorgt dat afspraken met bijvoorbeeld opdrachtgevers en uitvoerders daar goed in meegenomen worden
projectplannen schrijven
Voor je over kan gaan naar de uitvoering van een project, moet altijd een projectplan geschreven worden. Je werkt samen met de projectleider aan dit plan. Je neemt erin op wat jullie ideeën zijn voor het project, hoe het uitgevoerd moet worden en wie dat gaat doen. Moet er subsidie aangevraagd worden voor het project? Dan help je daar ook bij. Daarbij komt het projectplan goed van pas!
notuleren bij vergaderingen
Als projectmedewerker ben je samen met de projectleider aanwezig bij alle belangrijke vergaderingen. Je notuleert bij alle vergaderingen waarbij je aanwezig bent. Zo weet iedereen precies wat er tijdens de vergadering besproken is en wat er gedaan moet worden
de uitkomsten rapporteren
Naast het schrijven van een projectplan voordat het project begint, zorg je ook voor de rapportage als het project afgelopen is. In zo’n rapport laat je duidelijk zien wat de resultaten zijn van het project en wat mogelijke vervolgstappen zijn. Ook hiervoor werk je nauw samen met de projectleider, die uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid heeft voor het project
wie zijn je collega’s?
Als projectmedewerker werk je iedere dag met veel verschillende mensen samen. Natuurlijk sta je altijd in contact met de projectleider. Met wie je nog meer samenwerkt, hangt af van je vakgebied.
Als projectmedewerker in de bouw ben je bij het hele proces betrokken en houd je de uitvoering van het project in de gaten. Daarvoor werk je samen met de uitvoerder. Ga je aan de slag als projectmedewerker bij de overheid? Dan werk je behalve met andere projectmedewerkers vaak ook samen met de beleidsmedewerker. Zo verschilt het per functie en per project met wie je te maken krijgt tijdens je werk.
je werkplek als projectmedewerker
Er zijn zoveel verschillende werkplekken als er vacatures voor projectmedewerkers zijn. Als je als projectmedewerker in de bankensector, in de administratie of bij de overheid gaat werken, ben je waarschijnlijk meestal op kantoor te vinden. Word je projectmedewerker in de bouw? Dan ben je meer praktisch bezig en werk je veel op de bouwplaats. Voor ieder wat wils dus!
de werktijden van een projectmedewerker
De meeste projectmedewerkers hebben regelmatige werktijden: je werkt meestal tijdens kantoortijden op een vaste locatie. Je hoeft dus waarschijnlijk niet ‘s avonds of in het weekend te werken als je aan de slag gaat als projectmedewerker. Wat altijd hetzelfde blijft, is dat je niet voor altijd op hetzelfde project werkt: ieder project heeft een duidelijk begin- en eindpunt. Goed voor de afwisseling!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Welke opleiding je nodig hebt om projectmedewerker te worden hangt sterk af van in welke sector je aan de slag gaat. Ga je aan het werk als projectmedewerker in de bouw of techniek? Dan is een opleiding in de richting van elektrotechniek, werktuigbouwkunde of installatietechniek een goede basis.
Als administratieve projectmedewerker heb je meestal een mbo-diploma in de juiste richting nodig. Verder verschilt het per functie welke opleiding je nodig hebt om projectmedewerker te worden. Sommig werkgevers vragen alleen om mbo- of hbo- werk- en denkniveau. Kijk dus altijd goed naar de functie-eisen als je wilt solliciteren op een baan als projectmedewerker!
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Welke eigenschappen je nodig hebt om projectmedewerker te worden, hangt erg af van bij welke organisatie je aan de slag gaat. Omdat voor de meeste projectmedewerkers veel werkzaamheden te maken hebben met communicatie, is het wel altijd belangrijk dat je communicatief sterk bent. En verder zijn deze competenties handig om te hebben als je op zoek bent naar een baan als projectmedewerker:
-
stressbestendigheid: hoeveel verschillende rollen er ook zijn voor een projectmedewerker, één ding is altijd hetzelfde: het project waar je aan werkt heeft een duidelijk begin- en eindpunt. Bij een project komen dan ook altijd deadlines kijken! Denk daarbij niet alleen aan de einddeadline, maar ook aan tussentijdse deadlines. Het is daarom belangrijk dat je goed kan werken onder tijdsdruk als je gaat werken als projectmedewerker
-
netjes kunnen werken: als projectmedewerker draait veel van je werk erom de projectleider te ontlasten. Daarom is het belangrijk dat je goed orde kan houden en netjes werkt, zodat de projectleider alles makkelijk terugvindt. Jij zorgt dat de projectleider op de hoogte blijft van alle belangrijke ontwikkelingen
-
flexibiliteit: je takenpakket als projectmedewerker is heel divers. Dat zorgt ervoor dat je door de dag heen vaak schakelt tussen de verschillende taken. Flexibiliteit is daarom heel belangrijk bij een baan als projectmedewerker
-
sociale vaardigheden: als projectmedewerker werk je iedere dag nauw samen met de projectleider, maar ook met andere projectmedewerkers. Je bent ook voor veel andere mensen het aanspreekpunt, waarbij je een belangrijke schakel bent voor de projectleider. Je moet dus goed kunnen samenwerken, helder communiceren en representatief overkomen. Zo zorg je dat iedereen op de hoogte is en dat jullie het project samen tot een goed einde brengen
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als projectmedewerker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over projectmedewerkers
-
wat doet een projectmedewerker?
Een projectmedewerker heeft allerlei verschillende taken binnen een project, waarbij de meeste taken erop gericht zijn de projectleider te ondersteunen. Daarom hebben veel taken van een projectmedewerker met communicatie te maken. Meer weten over wat werken als projectmedewerker precies inhoudt? Lees er alles over op deze pagina.
-
wat verdien je gemiddeld als projectmedewerker?
Als projectmedewerker ga je gemiddeld 2.617 euro bruto per maand verdienen wanneer je 40 uur per week werkt. Meer weten over het werk van een projectmedewerker en wat je precies gaat doen? Lees er hier meer over!
-
waarom is het leuk om te werken als projectmedewerker?
Werken als projectmedewerker is leuk omdat je altijd richting een duidelijk eindpunt werkt. Zo heb je altijd een doel voor ogen. En als het project is afgerond, begin je weer aan een volgend project! Een baan als projectmedewerker is daardoor lekker afwisselend. Op deze pagina lees je alles over wat werken als projectmedewerker precies inhoudt. Lees dus snel verder!
-
aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als projectmedewerker?
De precieze eisen voor een vacature als projectmedewerker verschillen per functie, omdat projectmedewerker een heel breed beroep is. Kijk dus altijd goed in de vacaturetekst wat er precies van je verwacht wordt. Benieuwd wat je gaat doen als projectmedewerker en wat je taken zoal zijn? Lees het op deze pagina!
-
hoe moet ik solliciteren op een projectmedewerker vacature?
Solliciteren als projectmedewerker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als projectmedewerker?
De vaardigheden en competenties die je nodig hebt als projectmedewerker verschillen per functie. Wat wel altijd overeenkomt is dat je als projectmedewerker veel moet schakelen met verschillende mensen, zoals je opdrachtgever, andere projectmedewerkers en de projectleider. Om projectmedewerker te worden moet je daardoor communicatief erg sterk zijn. Verder is het handig als je stressbestendig bent, netjes kan werken en flexibel bent. Meer weten over het werk van een projectmedewerker? Lees er alles over op deze pagina!