beleidsmedewerker vacatures

Juridisch Beleidsmedewerker, PVV

 • 'S-GRAVENHAGE
 • € 4.000 - 8.000 per maand
 • vast dienstverband
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • WO
 • PVV

Heb je een uitgebreide kennis van politiek en ben je geïnteresseerd in een leidende rol bij de PVV? Dan is er een mogelijkheid om aan de slag te gaan als voltijdse senior beleidsmedewerker voor de PVV in Den Haag!LET OP: door de lopende formatiegesprekken die veel tijd en aandacht vereisen, is het momenteel niet mogelijk om een termijn te geven van wanneer je terugkoppeling ontvangt ...

bekijk vacature

Beleidsmedewerker bij de PVV, PVV

 • 'S-GRAVENHAGE
 • € 6.000 per maand
 • vast dienstverband
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • HBO
 • PVV

Voor de Partij van de Vrijheid (PVV) zijn wij opzoek naar een Beleidsmedewerker. In deze rol kom jij de partijleider te adviseren over politieke strategieën, beleidskwesties en het ontwikkelen van standpunten. Je volgt de actualiteit 24/7 en daarbij is politiek inzicht van groot belang. Ben jij geschikt voor deze rol en lijkt jou dit een leuke uitdaging? Lees dan verder en solliciteer onderaan ...

bekijk vacature

Facilitair manager - Beleidsmedewerker, ROC van Twente

 • HENGELO OV
 • € 4.452 - 6.488 per maand
 • 32 - 40 uur, 4 - 5 dagen p.w.
 • HBO
 • ROC van Twente

... aan de toekomst van het ROC van Twente wie ben jij Als beleidsmedewerker en facilitair manager breng je veel ervaring mee uit je eerdere functies. Hierbij moet je denken aan dingen als het aansturen van projecten op het gebied van huisvesting en projectmanagement. Verder weet jij ook naar vraagstukken te kijken vanuit een project ...

bekijk vacature

Een beleidsmedewerker is iemand die het beleid opstelt binnen een specifiek domein. Ga je bijvoorbeeld aan de slag in een ziekenhuis, dan zorg je ervoor dat je steeds op de hoogte bent van ontwikkelingen die spelen binnen de zorg. Denk aan een doorlopende patiëntenstroom of het invoeren van het elektronisch patiëntendossier (EPD). 

Als beleidsmedewerker speur je vroegtijdig problemen op, analyseer je deze en bedenk je krachtige oplossingen. Samen met andere beleidsmedewerkers stel je een plan op en leg je dat voor aan het bestuur. Gaat het bestuur akkoord met het plan? Dan wordt het beleid in gang gezet!

wat doet een beleidsmedewerker?

Als beleidsmedewerker creëer je beleid binnen een bepaalde sector. Dit houdt in dat je aan de slag gaat met het stellen van doelen die je in een geplande tijd wilt behalen. Denk aan een beleid om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden of het besparen van de kosten in een ziekenhuis. 

Je houdt in de gaten wat er gaande is en geeft onder andere op tijd ontwikkelingen en veranderingen door aan een bestuur, directie of minister. Met wie je alles bespreekt, hangt af van de plek waar je werkt. Zelf denk je ook in oplossingen en adviseer je verschillende organen in de organisatie. Meestal zijn er nog andere beleidsmedewerkers met wie je samenwerkt. Dit is dan ook nodig, omdat de informatiestroom heel snel gaat.

Wil je weten wat je gaat verdienen als beleidsmedewerker? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Veel functies als beleidsmedewerker vallen onder de overheid waardoor je een baan hebt als ambtenaar. Je valt dan onder een cao van de overheid. Ga je voor een bedrijf werken in een andere sector, dan zijn de voorwaarden natuurlijk anders. Zeker zijn van je cao? Bespreek dan altijd de voorwaarden met je werkgever.

Beleidsmedewerkers hebben een goede basis. Je hebt veel kennis over het vakgebied waarin je werkt en omdat je je verdiept in een bepaalde materie en de evoluties binnen een bepaald domein op de voet volgt blijf je ook steeds doorleren. Hoe leergieriger je bent, hoe beter deze baan bij je past! Hierdoor heb je na jarenlange ervaring zoveel kennis in huis dat je de kans hebt om promotie te maken en als leidinggevende aan de slag te gaan! 

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.

Je analytische vermogen, opmerkzaamheid en interesse in de maatschappij maken dat je een goede beleidsmedewerker bent. Hieronder staan een aantal soorten beleidsmedewerkers:

 • beleidsmedewerker onderwijs

Als beleidsmedewerker in het onderwijs is het een optie om bij een universiteit aan de slag te gaan. Je adviseert dan decanen, onderwijsdirecteuren en het faculteitsbestuur. Bovendien is het belangrijk dat je een goede netwerker bent. Je krijgt energie van sociale contacten en bent een kei in mensen overtuigen van jouw ideeën. Je krijgt hierdoor allerlei belangrijke informatie van mensen waardoor je altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt binnen het onderwijsdomein

 • juridisch beleidsmedewerker handhaving bouw

In deze functie ben je een beleidsmedewerker met ervaring in de juridische sector. Het is onder andere je taak om de leefbaarheid en openbare ruimtes te verbeteren. Je voert gesprekken met bewoners, maar bijvoorbeeld ook met externe partijen als de politie. Ook adviseer je collega's op het gebied van handhaving en houd je bijvoorbeeld toezicht op de juridische kwaliteit van besluitvorming

 • beleidsmedewerker wonen

Een beleidsmedewerker wonen heeft een belangrijke rol in het faciliteren van de volkshuisvesting. Je denkt na over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen en kijkt naar zaken als: prestatieafspraken, huisvesting van bijzondere doelgroepen en duurzaamheid. Om dit in goede banen te leiden ben je veel in gesprek met bewoners die relevante informatie geven waarmee jij vooral een duurzaam, haalbaar en sterk beleid maakt.

Je netwerk is groot, bent altijd op de hoogte van alles wat om je heen gebeurt en bent een pro in advies geven. Maar er komen nog wel iets meer verantwoordelijkheden kijken bij een baan als beleidsmedewerker. Lees hieronder alles over je taken:

dit is je takenpakket als beleidsmedewerker

 • belangrijke informatie krijgen

Het is altijd van belang om informatie te verzamelen over de vraagstukken die je moet oplossen. De informatie komt vanuit bewoners, de politiek, collega’s en andere mensen met wie je praat.

 • analyseren van gegevens

Je hebt goed opgemerkt dat er zich een probleem voordoet en nadat je mensen hebt gesproken, nieuws hebt gelezen en andere informatie hebt ingewonnen ga je alles analyseren. Vervolgens stel je vanuit deze informatie doelen op en maak je een tijdlijn waarin je alle doelen opstelt en ieders belang erin verwerkt.

 • overtuigen

Niet iedereen zal het altijd eens zijn met wat je zegt. De kunst is dan om mensen wel te overtuigen van jouw ideeën. Je bent daarom goed in presenteren, vragen beantwoorden en overtuigen.

 • overzicht houden

Je bent vooral bezig met complexe vraagstukken die opgelost moeten worden. Dit doe je meestal niet alleen, en daarom is het goed om altijd duidelijk te communiceren en overzicht te houden van alle ontwikkelingen die spelen binnen je vakgebied. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je nieuwe beleid door een plotselinge verandering in de wetgeving bijgestuurd moet worden.

wie zijn je collega’s?

Je hebt enorm veel mensen met wie je samenwerkt als je beleidsmedewerker bent. Werk je bijvoorbeeld voor een universiteit, dan heb je vooral te maken met decanen, besturen van verschillende faculteiten en professoren. Werk je voor de overheid, dan heb je vooral te maken met bijvoorbeeld ministers en burgemeesters. Je adviseert deze partijen en geeft informatie door die voor hun werk van belang is. 

Het is ook een optie om voor een ziekenhuis te werken. Dan heb je bijvoorbeeld te maken met verpleegkundigen, basisartsen en het bestuur van een ziekenhuis. Je verkrijgt informatie uit gesprekken met hen en informeert en adviseert hen tegelijkertijd.

je werkplek op kantoor en buiten

Ga je aan het werk als beleidsmedewerker? Dan werk je vooral op kantoor. Je dompelt je onder in documenten waaruit jij belangrijke informatie moet filteren. Samen met andere beleidsmedewerkers bespreek je hoe je het beste te werk gaat en verdeel je je taken. Je gaat vaak de deur uit om met mensen te praten en te netwerken. Op deze manier krijg je de informatie die je nodig hebt om je beleid verder uit te werken.

de werktijden van een beleidsmedewerker

De meeste beleidsmedewerkers werken op overheidsniveau en zijn dus ambtenaren. Goed nieuws, want daardoor zijn je werktijden regulier en heb je dan de weekenden altijd vrij. Wel kan het zo zijn dat je in de avonduren op pad gaat voor bijvoorbeeld bewonersoverleg.

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Er zijn geen specifieke opleidingen tot beleidsmedewerker, maar je leert een goede basis bij de  hbo- of wo-opleiding bestuurskunde. Met deze opleiding kan je aan de slag als algemeen beleidsmedewerker. Wil je een specifieke kant op? Dat kan! Een voorbeeld is wanneer je als beleidsmedewerker ruimtelijke orde wilt werken. Ga dan voor een studie als planologie.

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

In een baan als deze leer je veel en is je werk heel divers. Je lost complexe vraagstukken op en bent altijd in contact met verschillende mensen. Er zijn een aantal competenties die goed van pas komen in deze functie. Hieronder lees je welke dat zijn:

 • flexibel: binnen welk domein je ook werkt, ontwikkelingen zijn er genoeg. Komen er plotselinge veranderingen op je pad waardoor je advies anders wordt. Dan is dat voor jou geen probleem. Je schakelt hierin snel en weet wat je te doen staat.

 • netwerken: je staat sterk in je schoenen en hebt geen problemen als je naar mensen toe moet stappen. Dit is een groot onderdeel van je werk. Je weet bij wie je moet aankloppen als je iets nodig hebt en kan duidelijk communiceren. Zo kom je tot een goed beleid.

 • creativiteit: zonder creativiteit is het moeilijk om progressief te zijn en tot verbeteringen te komen. Je bent iemand die het leuk vindt om buiten de kaders te denken en zo tot oplossingen te komen. Deze liggen niet altijd voor de hand, maar zijn wel effectief en goed uitgedacht.

 • problemen opmerken: beleid wordt gemaakt om processen soepel te laten verlopen zonder dat er zich problemen voordoen. Soms moet hierdoor bestaand beleid aangepast worden, maar daar houd jij juist van.

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen;

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als beleidsmedewerker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over beleidsmedewerkers

 • wat doet een beleidsmedewerker?

  Als beleidsmedewerker creëer je beleid binnen een bepaalde sector. Je bent een specialist binnen je vakgebied en bent steeds op de hoogte van alle ontwikkelingen die spelen. Je houdt in de gaten wat er gaande is en adviseert op basis van de ontwikkelingen en veranderingen onder andere een bestuur, directie of minister.

 • wat verdien je gemiddeld als beleidsmedewerker?

  Per jaar verdien je gemiddeld 39.982 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je gaat verdienen. Het salaris kan hierdoor hoog oplopen.

 • is beleidsmedewerker moeilijk?

  Als beleidsmedewerker houd je je vooral bezig met complexe vraagstukken die zich in de maatschappij voordoen. Je moet analytisch zijn ingesteld, sterke vaardigheden hebben op communicatief gebied en het leuk vinden om problemen op te lossen.

 • hoe moet ik solliciteren op een beleidsmedewerker vacature?

  Solliciteren als beleidsmedewerker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!